Yem Yemiyor ve Durgun.


supertacÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 76
supertacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 11:42
Fotoğraf: Fotoğraf yerine video daha etkili olacak galiba:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=aDHsK2IAGX8[/VID]

Canlıdaki Belirtiler: Akvaryuma yem attığım zaman diğer balıklarla beraber yeme doğru gidiyor fakat yemi ağzına aldıktan hemen sonra yemi tükürüyor. Bitkisel ve protein bazlı yemlerle denedim ikisinde de aynı. Ayrıca öncesine göre daha resesif bir görüntü çiziyor. İki meleğim eş tuttu, bölgelerini koruyacaklar diye diğer balıkları sürekli kovalıyorlar. Ama dikkat ediyorum bu balık diğer balıklar tarafından yemden bilze uzaklaştırılıyor sürekli. Balık hasta mı yoksa diğer balıklar bunu bastırmaya mı niyetlendi çözemedim bir türlü. Üzülüyorum, böyle giderse sağ çıkamayacak. Ayrı bir akvaryumum da yokki evde ayırayım. Balığı akvaryumdan tamamen alıp bir akvaryumcuya vermeyi düşündüm ama akvaryumcuda benim akvaryumda olduğundan daha mutlu olacak mı onu da bilemiyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 240 Lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece melek var 5 tane.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26-30 arasında, amonyak yok, nitrit yok, ph'ı bilmiyorum, nitrat 20 ppm kadar (biraz yüksek gibi ama düşüremiyorum bir türlü).

Filitrasyon: Fluval 305 dış filtre, sünger, siporax, seramik makarna ve elyaf var malzeme olarak. İç fitre yok.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Henüz ilaç kullanmadım. Doğal yollardan çözebiliyorsam bunu tercih ederim kimyasaldan önce.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumda 20 ppm'den çok daha yüksek (high range'de bile test değerlerinin dışında kaldığı için bilemiyorum) nitrat vardı. Deneye deneye en sonunda filtrede uzun süre kalmış çok miktarda karbondan kaynaklandığını çözdüm karbon'u çıkartıp yerine siporax koydum. Şimdi nitrat test değerlerinin içine düştü en azından. 1 hafta ya da 15 günde bir %15-20 su değiştirmeye çalışıyorum. Bazen aksadığı oluyor ama hacim büyük olunca su değerlerinde ani pikler olmayacağını hesap ediyorum. Bundan önce direkt musluk suyu eklerdim. Ama bundan sonra dinlenmiş su koymaya gayret edeceğim. Nitrat problemini birde böyle deneyeceğim bakalım ne olacak. Gerçi musluk suyunu ölçtüğümde nitrat'a rastlayamadım.
supertac2011-09-11 12:34:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHAN HOCAÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2011
İl: Kirsehir
Mesaj: 50
BURHAN HOCAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 14:27

SLM

Balık malesef diyer balıklar tarafından strese sokulmuş bu doğal bir olay tedavisi mevcut ancak bu tedaviyi uygulamak diyer balıkların eşlik durumunu bozabilir tavsiyem balığını iyade etmen ancak ben vaz geçmem diyorsan 240 lt akvaryum suyuna hem protein hemde alkol cıkartacağı için (bu balıkları sakinleştirir) 5 gr kadar yaş ekmek mayası atmalısın su 2 hafta kadar bulanık görünür sonra tekrardan netleşir bunu yapmak istemessen 240 litre akvaryum suyuna 20 cl votka ilave et suda alkol dağılımını takip etmek istersen yeni rakıda olabilir yanlız bunları yaparken dış filtreyi aç balıkları iyi gözlemle bu önemli.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

supertacÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 76
supertacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 20:56
Bu uygulamalar yerine balığı bir akvaryumcuya götürsem daha iyi olacak gibi. Teşekkür ederim Burhan bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir