Yem yediremiyorm !!


UmitOnayÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 22
UmitOnayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2006 14:52

Arkadaslar merhaba..

Forumu okuyarak diger arkadaslarimin tecrubelerinden yararlandim ve sonucta ana tank olarak 150 x 50 x 65 boyutlarinda ve temizleme tanki olarak  (100 x 30 x 50)  boyutlarinda mobilyali bir akvaryum yaptirdim (Sump tanki 6 gozlu, KafaMotoru : SP3500 (Sera)).  8.Eylül.2006 tarihinde akvaryumu kurup calistirmaya basladim. 22.Eylul.2006 tarihinde 5 adet 9-10 cm. 5 adet 5-6 boyutlarindaki discus'lari akvaryuma saldim. Iste bu andan sonra sorunlar cig gibi buyudu. 2.gunden itibaren kararmaya ve mukozalarini atmaya basladilar. Tum baliklar hastalandi. (Biliyorum hemen pH diyeceksiniz. Forumda bu konudaki her seyi okudum. Sonucta pH'i kendi halinde birakmaya karar vermistim) Her gun yaklasik %10-15 su degisikligi yaptim. Ama sonucta 4 tanesi oldu. 26.Eylul.2006 tarihinden itibaren yine forumdan ogrendigim kadari ile Sera Bactobur, flagy 500 mg, Bactrim Fort ile tedavi uygulamaya calistim. 30.Eylul.2006 tarihinden sonra azar azar duzelmeye basladilar. Renklerindeki koyuluk azaldi ve uzerlerindeki yaralar kapanmaya basladi. Bu arada yemlerine sarimsak suyu kattim ve bemiks vitamin kapsulunu kullandim.

Simdi sorun ne diyeceksiniz. Sorun su ki geldiklerinden bu yana hicbir sekilde yem yemiyorlar. Ne yapacagimi artik kestiremiyorum. Yem olarak sera'nin 2 yemini kullaniyorum. Acil fikirlerinizi bekliyorum.

Saygilar...

Ümit ONAY


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MithrilÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 499
MithrilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2006 14:58

Ümit bey tankınızla ilgili diğer bilgileride verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz sanıyorum. Mesela ben kumunuz, başka balıklarınız varmı, mango kökü koydunuzmu, filtreleriniz, havalandırmanız, bitkileriniz ile ilgili bilgileride merak ettim. Hayvanları akvaryuma nasıl koyduğunuzda çok önemli ya da suyunuzu teknik bilgilerini discusları aldığınız yerdeki ph ile sizinkinin arasındaki farkı, Hayvanları strese sokacak diğer şartları (pencere kenarı, güneş, insanlar, ısı) bildirirseniz daha çok yardım alabilirisiniz.

sağlıklı balıklar,

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitOnayÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 22
UmitOnayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2006 15:34

Kemal bey,

Ilginiz icin tesekkurler. Sorulariniza bilgim dahilinde cevap veriyorum Kusuruma bakmayin.

- Kum : Mercan kirigi (yaklasik 74 kg.)

- Su an baska balik yok.

- 2 adet yaklasik 30 cm. lik mongo koku var.

- Filtre sistemi 6 gozlu sump tankindan olusuyor. 1. goz biofibres, 2.goz sera elyaf, 3.goz sera bipur ve sera siporax dolu. Her 3 gozun altinda sera biyolojik sunger kapli, 4.gozde isitici, 5.gozde bioball dolu ve son gozde kafa motoru var. Motor sera'nin SP3500 modeli oldukca guclu bir motor. Saat'de 3500 lt suyu aktarabiliyor.

- Hava motoru sump tankinin son gozunde ve temizlenmis suya hava basiyor.

- 15 kok anibius bitkisi var, bilgilerimi tamamlayinca (Ozellikle Co2) bitki sayisini 50-60 kok ve 3-4 farkli ceside cikartacagim.

- Baliklari suya birakmadan once ana tanki 1 hafta sure ile Sera Aquatan ve Sera nitrivec ile ilacli olarak calistirdim. Aktarma islemini ogrenebildigim olculerde sabirli ve ozenli yapmaya calistim. Yaklasik 2 saat sure ile baliklarin bulundugu tasima kabina ana akvaryumun suyundan azar azar ekleyerek baliklari ana tanka aldim.

- En karanlik nokta baliklarin geldigi suyun kosullari. Bu konuda fazlaca bir bilgim yok. Ankara-Ulus 'tan aldim.

- Akvaryum evin ana holunde duruyor. Stres olacaklar diye evin icinde parmak uclarimizda dolasiyoruz.

Sonuc olarak,

olumlerden sonra bu isten aldigim tum zevki su an icin kaybettim. Hanim ve cocugun Japon baliklarimizi verip Discus alma konusundaki sikayetleride cabasi. Kalanlarda ölür ise akvaryumu komple kaldirmaya karar verdim.

Saygilarimla....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MithrilÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 499
MithrilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2006 16:36

Balıkları aldığınız yerden getirdiğinizde poşetteki suyu tankınıza balıklarla beraber boşalttınız mı? Muhtemelen ph şoku yaşadılar. Sizinki ile geldikleri yerdeki ph farklılığından kaynaklandı. Işıklarınızı söndürün ve az ama sık yemlemeye başlayın. İlgi gösterdikleri yemin dozunu arttırın ve benden daha bilgili olan arkadaşların tavsiyelerinide mutlaka alın. İlaç tedavisi yapmışsınız bence takip edin ve ana tankınızı artık karantina tankı olarak kabul edin.

Sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bkocamanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 87
bkocamanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2006 17:18

Ümit Bey, balıklarınız tubifex ile beslenmiş midir? Yem alışkanlıkları nedir?

Yem almamaya devam ederlerse güvenebileceğiniz bir yerden temin etmeniz gereken bir on gün kadar kusturulmuş, bekletilmiş tubifex bulmanız gerekecek.Gerekirse bir miktar su seviyesinii düşürüp , flagy ve bemiks compoze (karanlıkta uygulanmalı) uygulamasına devam edin.Dozajın az olmasındansa fazla olması her zaman iyidir.Gerekirse iki kat dozaj ertesi gün su değişimleri ile tedaviyi yenileyin.Kullanımla ilgili bilgilere ulaşmışsınız sanırım.Mukoza yenilemesi için su düzenleyici kimyasallardan (aquasafe,aqutan vs...)ekleyin.Havalandırmayı artırıp, ısıyı yükseltin.

Özellikle vermek için ayırdığınız porsiyonları bir süre sarımsaklı su içinde bırakmanız daha iyi olur.

Hijyen açısından tubifex benim hiç tercih etmediğim bir yem olup, son çare olarak kullanılması zorunludur.Balıklarınızın bu yemi red edeceğini hiç sanmıyorum.

Üzerinleride ki iyileşen yaralar baş veya solungaç bölgeside delik gibi miydi?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitOnayÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 22
UmitOnayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2006 18:02

Bülent bey,

Merhabalar.

Tubifex ile beslenmisler mi ve yem aliskanliklari sorularinizin cevabini bilemiyorum.  Tavsiyenize uyup hemen bu aksam  flagy ve bemiks compoze uygulamasini yapacagim. Isi yaklasik 31-32 araliginda. Yaralar baş veya solungaç bölgesinde degil genelde govdenin ortasinda ve ust kisimlarda olustu. Ayrica, evet dediginiz gibi delik seklindeydi ve kuyruklarinda erimeler olustu.

Son bir soru bu tubifex'i nasil bulurum.

Ilginiz icin cok tesekkurler.

Saygilar.

Ümit ONAY


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bkocamanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 87
bkocamanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2006 20:23

Ümit Bey,

Genelde bu delikler mukozasındaki değişiklikler ikincil bir bakteriyel enfeksiyon olarak balığın beslenememesi gerekli mineral ve vitaminleri alamamasından kaynaklanır.Vitamin takfiyesine devam edelim.Eczadolabım başlığında kullanımla ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Tubifex dedim Fakat Beyaz Kurt daha da hijyen olacaktır.Akvaryumculardan bulabilirsiniz.Fakat mümkün olduğunca az verin amacımız onları beslenmeye teşfik etmek.Mutlaka sarımsak suyunda kurutulmuş yemleri arada denemekte fayda var.Tedaviyi hemen kesmeyin bir 6-7 gün devam edip gözlemleyin lütfen.Isı da bir problem yok .Stresten uzaklaşmaları amaçlı florasanlarını tedavi boyunca kullanmayın .Önemli olan balığın bağışıklığını güçlendirmek ve su parametrelerini (Ph,gh,kh,NO2,NO3 ) özellikle Ph 6.5-7 gibi tutmanızdır.

 

http://www.turkakvaryum.com/content/view/219/43/

 

saygılarımla,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir