Yavru moly için bitki


aeaxeÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 30
aeaxeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 11:31
Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır akvuryumumvar ve severek moly bakıyorum. İlk sıralara çok çeşitli balık larım vardı ama son 1 aydır molyler bende saplantı haline geldi tüm balıkları verip yerine moly aldım. Siyah ve Silver favorim oldu. Düzenli olarak yavru alıyorum ( 4. kez ) fakat yavrularımın sadece 2 tanesini büyütebildim. İlk yavrularım 3 anneden yaklaşık 100 tane idi fakat doğumlarından 1 hafta sonra ayrı akvaryuma aldım ve salak akvaryumcunun verdiği besleyici yemden verdim ve sadece 2 tanesi hayatta kaldı sonradan öğrendimki bu büyütücü besleyici vs.. hep hikaye olan para tuzağıymış. Benim sizden ricam bu yavruları ben ayırmak istemiyorum annelerinin aynı ortamda yavrulamasını istiyorum bana önerebileceğiniz bitki nedir. Bu yavruların aralarında saklanabileceği ve rahattaça gezebileceği bir bitki çeşidi arıyorum. Eğer aranızda bunu satan arkadaşlar var ise almaya hazırım . İzmirde ikamet ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MithrilÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 499
MithrilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 11:53
Bolca elodea alın derim. Hem sık yapraklıdır hemde kolay büyür. Ama akvaryuma sakın tuz atmayın yada ısıyı 26 derecenin üstüne çıkarmayın. Yavruların saklanabileceği sık yaprakları ile ve ortasından kırıp ayrı ayrı dikseniz bile büyümeye devam eden kuvvetli bir bitkidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 16:27
Ben canlı doğuranlar için her zaman cabomba tavsiye ederim. 4-5 tanesini dip dibe dikince çok güzel saklanma ortamı oluşturuyor. Elodeadan çok çok daha iyidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir