Yan Sump Tasarımı


Nicolas79Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 67
Nicolas79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 20:58
Merhaba 120*50h*50 bir akvaryum planlıyorum. 20*50h*50 kısmını Yan sump olmasını planlıyorum fakat biraz tecrübesizim bu konuda. Forumda bir çok farklı tasarım var. Renkli soru işareti olan bölümler kaç cm olmalı? Birde kafa motoru kullanmadan bu sistem iş yapar mı? Sanırım taşırma yukarıdan suyun taştığı yer illa boru şeklinde mi olmalı suyun geri gitmemesi için? Bu tasarımı bir çok tasarımı inceledikten sonra oluşturdum. Arada boşluk olan yerler ne işe yarıyor suyun akışını mı düzenliyor. Bilgi verirseniz çok sevinirim?



Uploaded with ImageShack.us

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALONEÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 14
ALONEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 23:21
Öncelikle selamlar yan sump yapmak istiyorsan kardeşim pis su girişini alttan vermeni öneririm sebebi ise zemine çöken balık dışkıları yem tortuları da dahil dip çekimin de faydalı olacaktır.Eninin 20 cm olması çok güzel.Çizimde sarı olan kısım benim yaptığım sumpta 6 cm mavi olan kısım ise 3cm.bende yan sump kullanıyorum sana kabaca bir çizim yapayım.Ben bu sumpı yapalı 6 ay oldu daha temizlemedim.Sadece Elyaf değiştirdim 2 kere ve süngerleri yıkadım.Bakımı kolay.Akvaryumda ikola var.Su gayet berrak.Camların maliyeti 30 lira diye hatırlıyorum 1 tüp silikon kullandım 2 lira ve piyasada marka olarak satılan filtrelere de kafa tutar diye düşünüyorum.Litre olarak hesaplandığında 55 litreye tekabül ediyor ve piyasada 55 litrelik bi filtre olduğunu zannetmiyorum bu fiyata :D Sana şimdiden sump yapımında kolay gelsin.Sağlıklı balıklar

ALONE2013-10-20 23:28:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Nicolas79Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 67
Nicolas79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 16:24
[QUOTE=ALONE]Öncelikle selamlar yan sump yapmak istiyorsan kardeşim pis su girişini alttan vermeni öneririm sebebi ise zemine çöken balık dışkıları yem tortuları da dahil dip çekimin de faydalı olacaktır.Eninin 20 cm olması çok güzel.Çizimde sarı olan kısım benim yaptığım sumpta 6 cm mavi olan kısım ise 3cm.bende yan sump kullanıyorum sana kabaca bir çizim yapayım.Ben bu sumpı yapalı 6 ay oldu daha temizlemedim.Sadece Elyaf değiştirdim 2 kere ve süngerleri yıkadım.Bakımı kolay.Akvaryumda ikola var.Su gayet berrak.Camların maliyeti 30 lira diye hatırlıyorum 1 tüp silikon kullandım 2 lira ve piyasada marka olarak satılan filtrelere de kafa tutar diye düşünüyorum.Litre olarak hesaplandığında 55 litreye tekabül ediyor ve piyasada 55 litrelik bi filtre olduğunu zannetmiyorum bu fiyata :D Sana şimdiden sump yapımında kolay gelsin.Sağlıklı balıklar

[/QUOTE]

Teşekkür ederim çok faydalı oldu. Bende pis girişinin üstten olmayacağını dün gece öğrendim ve sizikine benzer bir tasarım buldum. Forumda emeği geçen kişiye teşekkür ederim. Ekliyorum yorumlarsanız sevinirim. Boşluklar konusunda cm olarak kararsızım sadece.


Uploaded with ImageShack.us

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 13:22
Hocam kafa motoru kullanmanza kesinlikle gerek yok. Kafa motoru koyacağınız bölüme normal iç filtrenin motorunu koyun ve ordan kullanın. Üssetn 12-15 cm aşağısına bir delik açın normal iç filtre çalışır gibi çalışsın.
 
Kafa motoru alt bölüme su seviyesi düşük kaldığı için kullanılıyor ancak bu alt sump değil. O nedenle en son bölümdeki su seviyesi kesinlikle çok aşağılarda kalmıyor. 2 senedir 2 ayrı akvaryumumda kullanıyorum vede gayet memnunum. Yalnız 12 cm den fazla olmalı sumpun eni, 15 cm ideali. Temizlik sıkıntısı oluyor el sığmayınca.
 
Yardımcı olabileceğim bir durum olursa ÖM den ulaşın yardımcı olabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir