Vortex Reaktor Problem Nerede


MsasaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 323
MsasaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2016 22:58
Merhabalar herkese. Ben mayalı co2 kullaniyorum. Makyaj pamuğu ile çözmeye calisiyorum. İlk başta herşey çok iyi fakat sürekli pamuk değiştirmekten biktim. Vortex denemeye başladım. İlk 500 ml lik su şişesiyle demedim. Olur gibi oldu. Şişenin şeklinden dolayı tam verim alamadığını dusunerek biberon ve krema pompası ile de denedim. Fakat hiçbirinde kabarcık kaçmasını engelleyemedim. Size birkaç sorum olacak.
1. Akvaryumum da venusaqua 1500 lt/h lik iç filtre var debi yüksek olduğundan başarısız olmuş olabilir miyim. Videolarda ki o girdap goruntusunu hiç yakalayamadim
2. Vortexin iç filtre mi bozma yada zarar verme gibi bi durumu olur mu. Çünkü halı hazırda kullandığım tek filtre bu
3. Birkaç vortex videosu izledim. Hiç nokta dahi olsa kabarcık yok gibi görünüyor. Tamamen çözünme oluyor mu yoksa çok ufak da olsa kabarcık görülüyor mu. Benimki büyük kabarcık kacirmasinin haricinde çok küçük kabarcıklar çıkarıyor.
4. Bu soru klasik ama yine soracagim. Vortex dışında istikrarlı olarak çalışacak ve yeterli verimi alacağımız bir yöntem var mı. Kullanılabilecek herhangi bir diffuzor gibi.
5. Bu vortexi deneyip de başarısız olan benden başka var mı. Elim de bu işlere yatkındır ama problem nerde anlayamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akdumÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 136
akdumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2016 09:05
Merhaba aynı sorunla bende çok uğraştım aynı malzemeleri denedim en son limon kolonyası şişesi ile yaptım halen tam bir vortex elde edemedim, ancak kabarcıkta yok. ben küçük bir iç filtre alarak yaptım. yasmut un bu konu başlığında bir konusu var ancak fotolar silinmiş kimsede eklemedi. kendisi vortex oluşması için giriş ve çıkış deliğinde bir oran olması gerektiğini (bu oranı bilmiyorum) , giriş açısının önemli olduğunu söylüyürdu yazısında. sizin debiniz muhtemelen yüksek geliyor vede şişe uzunluğu ve şişe çapı kısa geliyor, uzatırsanızda görüntü rahatsız ediyor biliyorum ancak çare yok. vortex bozmaz filtreyi. ista max mix güzel çözüyor ama o da ses yapıyor. herhalde tek çıkış yolu tüpe geçip diffüzör kullanmak...başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2016 09:15
Motoru olabildiğince kenardan monte etmelisiniz. Muhtemelen debi fazla olduğu için kaçırıyor, sunsun'un 2 wattlık motorları var bir de onunla deneyebilirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173168/120_image.jpeg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MsasaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 323
MsasaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2016 11:36
[VID]https://youtu.be/-Ia2iYC96lo[/VID] bu ürünü yabancı bi sitede de gormustum maya[QUOTE=akdum]Merhaba aynı sorunla bende çok uğraştım aynı malzemeleri denedim en son limon kolonyası şişesi ile yaptım halen tam bir vortex elde edemedim, ancak kabarcıkta yok. ben küçük bir iç filtre alarak yaptım. yasmut un bu konu başlığında bir konusu var ancak fotolar silinmiş kimsede eklemedi. kendisi vortex oluşması için giriş ve çıkış deliğinde bir oran olması gerektiğini (bu oranı bilmiyorum) , giriş açısının önemli olduğunu söylüyürdu yazısında. sizin debiniz muhtemelen yüksek geliyor vede şişe uzunluğu ve şişe çapı kısa geliyor, uzatırsanızda görüntü rahatsız ediyor biliyorum ancak çare yok. vortex bozmaz filtreyi. ista max mix güzel çözüyor ama o da ses yapıyor. herhalde tek çıkış yolu tüpe geçip diffüzör kullanmak...başarılar. [/QUOTE] siseyle denerken her turlu acıyı denedim daha eğilip bükülebilir olduğu için. İsta max mix iç filtrede kullanalilabiyor mu. Yabancı sitelerde benzer ürünlerin satışı var ama bildiğim kadarıyla dış filtre için kullanılıyor. Tupluyu de dusundum. Ama eşim tüp bitti diye sanayiye gidecek bir adam değil ben de tek başıma gidemem. O da benim için çıkmaz sokak yani. [QUOTE=Tunc Berk]Motoru olabildiğince kenardan monte etmelisiniz. Muhtemelen debi fazla olduğu için kaçırıyor, sunsun'un 2 wattlık motorları var bir de onunla deneyebilirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173168/120_image.jpeg[/IMG][/QUOTE] su anki iç filtre yenisini ekleyemeyecegim kadar büyük. Olmazsa bunu sitede satıp daha dusuk debili yeni bi filtre alma yoluna gidebilirim ancak. Galiba makyaj pamuğuna devam edeceğim bi süre daha[:(]

[URL]http://www.hepsiburada.com/ista-co2-supply-set-550-cc-p-PTM452?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.petshop.pla&gclid=CjwKEAiAjIbBBRCitNvJ1o257WESJADpoUt09vyKrfyhxNGk0Y2IlvnA2FbywNRIz2YEBl8tnxQyvxoCrtfw_wcB#reviews[/URL] bu urun hakkında bilginiz var mı peki. Bir tüp co2 ne kadar gider verimi nasıldır [EDIT]Msasa,2016-11-08 11:46:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2016 12:02
[QUOTE=Msasa
[URL]http://www.hepsiburada.com/ista-co2-supply-set-550-cc-p-PTM452?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.petshop.pla&gclid=CjwKEAiAjIbBBRCitNvJ1o257WESJADpoUt09vyKrfyhxNGk0Y2IlvnA2FbywNRIz2YEBl8tnxQyvxoCrtfw_wcB#reviews[/URL] bu urun hakkında bilginiz var mı peki. Bir tüp co2 ne kadar gider verimi nasıldır [/QUOTE]

Bu sistem çan sistemi dediğimiz sistem. Difüzör kullanılmaz bunlarda. Saydam çan şeklindeki kısma gazı basarsınız akıntılı bir noktaya konumlandırıp sürtünme ile çözünmesini sağlarsınız. Ne kadar süre idare eder fikrim yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir