Üretim Haneyi Nasıl Isıtırım


HasanclknÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2024
İl: Konya
Mesaj: 5
HasanclknÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2024 15:46
Herkes merhabalar evimin bodrum katına üretim hane kuruyorum yaz oldu için sıcaklık 25 derece kışın nasıl ısıtabilirim
Akvaryumlara kule samp sistemi yapıp ısıtıcı koysam yada soba yaksam en iyisi sabit dereceli nasıl yaparım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hidro DinamikÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2023
İl: Sakarya
Mesaj: 462
Hidro DinamikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2024 03:49
Üretimhanem yok sadece kişisel fikirlerimi sunacağım. Bence öncelik yalıtım. Yalıtım olmadığı sürece akvaryumlarıda odayıda ısıtmak ve soğutmak işkence olur.
Isıtma sistemi için oda büyüklüğü, yalıtım kalitesi, maliyet, güvenlik gibi faktörleri düşünürken uzun vade masrafları ve planları gözardı edilmemeli.
Bodrum katı olduğundan zeminden ısı kaybı çok fazla olur, yalıtım açısından önemli.

Her ne kadar maliyet önceliğimiz olsa da güvenlik ve ne kadar zamanımızı alacağınıda hesaba katmak gerek. Sonuçta hastalığı, tatili, bayramı gibi bir çok faktörü var sürekli başında duramazsınız.
Örneğin elektrikli soba ve yağlı radyatörler elektrik faturasını ciddi oranda artırır ve elektrik hattında zamanla sorun çıkarabilir. Günümüzde katalitik sobaların tüp masrafı elektriği bile geçiyor olmalı. Normal sobaya odun, kömür hazırlamak ve istenilen sıcaklıkta durabileceği termostatı olmadığından aşırı ısınma sıkıntı yaratabilir.

Yalıtım veya oda büyüklüğü ne olursa olsun akvaryumlara ısıtıcı takmayı ihmal etmem en azından ince ayar çekmemi kolaylaştırır, fatura masrafıda pek etkilemez. Eğer çok soğuk ve yalıtımsız bir bodrumdan bahsediyorsak soba haricindeki yöntemlerin ısıtabileceğini bile zannetmiyorum. Tabii soba söndüğü gibide ortalık buz gibi olur. Yalıtım varsa da en güvenli ve faturayı kabartmayan klima favori tercihimdir.

Yalıtımı olmayan bir yere; yalıtım yaptırıp, klima almakta takdir edersiniz ki pek mantıklı karar olmaz. Eğer güzel gelir elde edebileceğinizi düşünüyorsanız yalıtımı olmazsa olmaz görüyorum. Yalıtım olduktan sonrada işinize gelen en rahat ısıtma yöntemi tercih edilebilir.

Soba olarakta uyuyan sobalar bence daha mantıklı. En azından 8-10 saate kadar ısıtabildiği için size zaman kazandırır.[EDIT]Hidro Dinamik,2024-06-10 04:16:27[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETS34Çevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 318
GETS34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2024 09:31
İyi yalıtım birde A sınıfı klima ile hem yazın hem kışın kullanma şansınız olur en ideali o bence

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir