Vatoz ve Kabak :)
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 18:31
Arkadaşlar cüce vatozuma ortadan 2 ye bölünmüş kabak haşladı verdim ortasını tamamen yedi :) ama bi zararı olurmu diye korkuyorum ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 18:38
Ömer Bey,
Merhaba. Vatozunuza hiç bir zararı olmaz. Bundan emin olabilirsiniz. Eğer kabağı fazla haşlayıp da su içinde uzunca bekletirseniz suyunuza zararı olur.
Taze ve haşlamadan verebileceğiniz ve su içinde nispeten daha uzun süreli olarak kalacak gıda salatalıktır. Haşlanmış olarak da bezelye ve içbakla verebilirsiniz.
Benim yem denemeleri ile ilgili resim ve videolu bir çalışmam olmuştu. Ama yiyecekleri vatozlar üzerinde değil de karidesler üzerinde denemiştim. Şimdi yaptığım denemeleri www.cafe-aqua.com adresindeki sitemde günbegün yayımlamaya başladım. İlgilenirseniz...
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 18:42
Zaten suyu bulandırdı bi daha koymayacağım salatalığıda suda bayağı bi bekletip öyle koyacağım 50% su değişimi yaptım ama hala su bulanık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 18:45
Ben salatalık veriyorum. Kahvaltıda soyduğum salatalık kabuklarını buzlukta donduruyorum, arada bir tane çözdürüp kürdanla sabitleyerek akvaryuma atıyorum. Bu sebzenin kimyasal yapısı büyük oranda su olduğu için hem daha sağlıklı hem de su değerlerine karşı daha problemsiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 20:47
Ben de kabağı haşlamadan ikiye bölüp veriyorum afiyetle yiyorlar fakat dış filtrenin su giriş yerinde tıkanıklık meydana geliyor sümüksü bir yapı oluşuyor buda hoşuma gitmiyor.Bence tek sorun bu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 21:18
Kabak ve salatalık vatozlar için son derece faydalı bir besindir. Salatalık veya kabağı ortadan ikiye kesin, dibe batması için ortasından çay kaşığını geçirin.
Tek dikkat edeceğiniz nokta; akvarymunuzda uzun süre bekletmeyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 22:31
Valla suyun rengi hala bulanık acaba salatalık koysam daha çok buanır mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 23:26
Salatalık da suyu bulandırır. Dediğim gibi uzun süre kalmamasında fayda var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir