Vatoz ağızlı çöpcü ve tropheus


emirserkanÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 58
emirserkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2009 14:49
Merhaba arkadaşlar.Tropheus ilangi akvaryumumdaki aşırı yosunlanmadan dolayı (dekorasyonda kullandığım ve güzel bir görüntü oluşturan beyaz mermer kayaların yeşillenmesi pek hoşuma gitmedi) 2 adet vatoz ağızlı çöpçü aldım.Gerçekten akvaryumdaki tüm kayaları, akvaryumu ilk kurduğum günki gibi yaptılar.Bu açıdan amacıma ulaştım.
  Ancak bazı arkadaşlar vatoz ağızlı çöpcülerin tropheuslar için tehlikeli olabileceğini söylediler.Bazen akvaryumdaki diğer balıkların vücutlarına yapışıp onların ölümüne neden olabiliyorlarmış.1,5 aydır akvaryumdalar böyle birşey olmadı ama yinede endişelenmiyor değilim. Sizce vatoz ağızlı çöpcüler çok sevdiğim ilangilerim için ileriki zamanlarda bir tehlike oluştururlarmı. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2009 14:55
Geçtiğimiz hafta, forumdan bir arkadaştan aldım bu balıktan, bende sizin aldığınız sebeplerden aldım, öncelikle çok hızlı, ve çevik balıklar, neyse, ilk günler bu balığın akvaryuma acemiliğinden, bir sorun yaşamadım, uysal uysal durdu akvaryumda, sonraki 4. gün, kendine geldi, akvaryuma alıştı, başladı, akvaryumdaki balıklara hızla üzerine atlayıp, japonlara yapışmaya, baktım japonlara rahat vermiyor, mecburen götürüp, tanıdık bir akvaryumcuya hediye ettim.Bunu belkide oyun belkide saldırmak amaçlı yapıyordu bilemem ama, sonuçta üzerine yapıştığı japonlar bundan hiç hoşlanmıyor, strese giriyor ve köşe bucak kaçacak yer arıyorlardı. Götürmesem, 7 senelik japonlarım stresten ölebilirlerdi, mecburen götürüp verdim. Biraz izleyin saldırgan karakterli çıkmazlarsa, balıklara yapışmazsa bir sorun yok demektir.
mesutok2009-08-07 14:59:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir