Variabilichromis moori, Neolamprologus pulcher ve leptosoma kigoma


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 09:03
Hayır aslında başlıkteki terimsel anlatımdan ziyade taban ve kabuk türlerini besleyenleri biraraya toplamak maksadıyla açtım. Yani bireysel olarak birkaç türü tanıtmaktan ziyade "İşte Amerikan Rüyası" başlığındaki gibi genel türleri besleyenleri her türlü paylaşım, soru, fikir, deneme, tecrübelerini toplarlamak için böyle bir konu açtım. Çünkü bu türlerle ilgili açılan konular 1-2 sayfayı geçmiyor birkaç kişi ya görüyor ya görmüyor, Trop konuları arasında kaybolup gidiyor. Zaten bir avuç insanız diyip çoğunluktaki azınlık olarak bir nebze olsun sesimizi duyurmak için açtım. Bu konuda da sizin gibi deneyimli kişilere de çok ihtiyaç var. Örneğin "Bricardi nasıl ürer?" gibi bir başlık açmaktansa buraya yazacağınız bir mesajı onlarca kişi cevaplayabilir, hatalı cevapları o türü beslemiş kişiler düzeltebilir d,ye düşündüm. Konunun sayfa sayısını kısa sürede arttırarak Tanganyika konuları içinde dikkat çekiciliğini de arttırmak istiyorum. Bu sayede belki hiç deneme yapmamış bir kişi ufak bir tank kurup tadını alabilir. Bu bağlamda Lamprologus, Neolamprologus, Juli vs. gibi türleri tek bir başlıkta düşündüm. Ancak bunların latince adlarını başlık harf sayısı almadığı için ve genel kitlenin anlamayacağı için iki guruba dikkat çektim. Başlıkla ilgili daha kısa ve öz bir cümle yada slogan gibi bir öneriniz olursa değiştirebiliriz. Belki yıllar sonra bile devam eden sabit bir başlık olacağı için çalışmayı şimdiden yapmak lazım.

Lamprologus, Neolamprologus, Altolamprologus, Lepidiolamprologus, Paleolamprologus, Julidochromis, Telmatochromis, Chalinochromis, Variabilichromis vb. türleri kapsamaktadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengiz hanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2007
İl: Malatya
Mesaj: 585
cengiz hanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 09:54
[QUOTE=Umut Katipoğlu]Hayır aslında başlıkteki terimsel anlatımdan ziyade taban ve kabuk türlerini besleyenleri biraraya toplamak maksadıyla açtım. Yani bireysel olarak birkaç türü tanıtmaktan ziyade "İşte Amerikan Rüyası" başlığındaki gibi genel türleri besleyenleri her türlü paylaşım, soru, fikir, deneme, tecrübelerini toplarlamak için böyle bir konu açtım. Çünkü bu türlerle ilgili açılan konular 1-2 sayfayı geçmiyor birkaç kişi ya görüyor ya görmüyor, Trop konuları arasında kaybolup gidiyor. Zaten bir avuç insanız diyip çoğunluktaki azınlık olarak bir nebze olsun sesimizi duyurmak için açtım. Bu konuda da sizin gibi deneyimli kişilere de çok ihtiyaç var. Örneğin "Bricardi nasıl ürer?" gibi bir başlık açmaktansa buraya yazacağınız bir mesajı onlarca kişi cevaplayabilir, hatalı cevapları o türü beslemiş kişiler düzeltebilir d,ye düşündüm. Konunun sayfa sayısını kısa sürede arttırarak Tanganyika konuları içinde dikkat çekiciliğini de arttırmak istiyorum. Bu sayede belki hiç deneme yapmamış bir kişi ufak bir tank kurup tadını alabilir. Bu bağlamda Lamprologus, Neolamprologus, Juli vs. gibi türleri tek bir başlıkta düşündüm. Ancak bunların latince adlarını başlık harf sayısı almadığı için ve genel kitlenin anlamayacağı için iki guruba dikkat çektim. Başlıkla ilgili daha kısa ve öz bir cümle yada slogan gibi bir öneriniz olursa değiştirebiliriz. Belki yıllar sonra bile devam eden sabit bir başlık olacağı için çalışmayı şimdiden yapmak lazım.

Lamprologus, Neolamprologus, Altolamprologus, Lepidiolamprologus, Paleolamprologus, Julidochromis, Telmatochromis, Chalinochromis, Variabilichromis vb. türleri kapsamaktadır.[/QUOTE]
Merhaba
   Umut konu başlığının Prologus'lar ve Chromis'ler vb.. olarak değiştirilmesini öneriyorum.
Kolay Gelsin.
cengiz han2013-03-21 09:55:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersin07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 490
ersin07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 10:53
Ben tür ve akvaryumu çok beğendim emeğine sağlık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kahramanimÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 148
kahramanimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 19:09
Çok güzeller emeğinize sağlık maşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 09:12
Konunun güncellemesi gerek gibi gördüm.
Umut bey, nadir tankınızda son durum?
2 kare fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyoruz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir