Vampir Yengeç Bakacağım Paludaryum Fikri İstiyorum


EfegghÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2024
İl: Ankara
Mesaj: 24
EfegghÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 5 Saat 57 Dakika önce
Öncelikle vampir yengeç bakacağım ve önümüzdeki günlerde onun için 40-30-30 ölçülerinde bir cam kestirip silikonlatacağım. Dekorasyonun çoğu malzemesini hallettim. Dekor için elimde fazladan kalan küçük dallar vardı onları kullanacağım ayrıca Kızılağaç kozalağı ve katapra yaprağı aldım 2-3 yaprak parçalayıp zemine atacağım süs ve doğal ortamın benzesin diye, bitkileri ise şuan aldım haftaya pazartesi kuruluma başlamayı düşünüyorum. Kaya olarak hem ucuz hemde güzel gözüktüğü için lav kayası alıcam. Kum olarak elimde bir kaç litre kaliforniya siyah bitki kumu var. Başka bir akvaryumdan elimde kalmıştı. Ama yengeç koyu renklerde olacağı için kumu açık renk kullanmak mantıklı geldi bana. Bitkileri sadece kara kısmına ekeceğim hem su alanı çok az olacak hemde orda su spekülasyonunu sağlayacak ve temizleyecek bir motor filtre falan yok. O yüzden orda bitki bakmayacağım. Elimde bir su üstü bitkisi var belki sadece onu koyabilirim ama o da durgun suda yosun yaparsa çıkartabilirim. Her hafta o suyu ise çekip yenilemeyi düşünüyorum sürece göre bakıcam artık. Aldığım bitkiler hem suda hem karada yaşayan bitki türleri bunlar ise draceana sandeirana, pilea cadierei (2 adet) nana, cryptocoryne tropica, kara yosunu. Birde akvaryumumda hydrocotyle leucocephala ve hygrophila angustifolia bitkileri var bunlarında kara kısmında hayatta kalabildiklerini biliyorum onları budayıp paludaryuma ekleyebilirim ayrıca. Sizden fikir bekliyorum açıkçası kaya dizilimleri olsun ekstra dekorlar olsun , kullanabileceğim kum ve diğer malzemeler olsun sizlerden fikirlerinizi bekliyorum benim de aklımda fikirler var tabii ama farklı bakış açıları bana daha yardımcı olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaterthanbeforeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2023
İl: Afyon
Mesaj: 831
LaterthanbeforeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 2 Saat 34 Dakika önce
Akvaryum bitkileri çok yüksek oranda nem isteyen bitkilerdir eğer nemi muhafaza edecek bir sistem yapmayacaksanız bence bu bitkileri kullanmayın.

Diğer bitkiler için de aynısı geçerli ama daha toleranslı olanlar belki hayatta kalabilir.

Nem sağlamak için buhar makinesi kullanabilirsiniz.

Kayaları hilal şeklinde dizip belirli yerlere yengeçlerin çıkabileceği girinti ve çıkıntılar ekleyebilirsiniz, kayaların su altında kalan bölümlerine mağra benzeri yerler yapabilirsiniz.

Akvaryumun ön kısmından başlayarak arkaya doğru uzanacak bir yükselti de olabilir, sahil şeridi gibi.

Çok sade ve basit aynı zamanda ilgi çekici bir tasarım olsun derseniz ıssız ada deyince aklınızda canlanan ilk karikatürdeki basit 1 adet palmiye ağacı bulunan bej rengi kumlu ada tasarlayabilirsiniz palmiye ağacı yerine maket yapabilirsiniz veya benzer bir bitki ekilebilir.

Lav kayalarını su kemeri şeklinde bir kısmı su üzerinde bir kısmı da su altında kalacak şekilde birbiri ile bağlantılı adacıklar oluşturabilirsiniz.


Açık renk kum daha hoş görünecektir ama durgun suda yosunlanma neredeyse kaçınılmaz oyüzden kötü görünebilir yada
görüntüyü çok etkilemez hatta daha iyi de görünebilir, size kalmış.

Lav kayasını küçük tasarımlarda tercih etmezdim şekli nedeniyle doğal bir görüntü elde etmek biraz zor, genede kırıp küçük parçalar ile detay ekleyerek tekrardan estetik bir görünüm kazandırabilirsiniz veya kayaların bir kısmını kum ile örterek daha doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir