ürkek discus başaramadım


DiscusAddictÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 421
DiscusAddictÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 21:50
Akvaryum karsısında daha cok vakit geçirin Discuslar cok enteresan balıklar suya pislikleri almaya kepce sokuyorum içine felan giriyolar cıkıyolar.İlk geldiklerinde tabiki bir köşede pusuyolardı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

B.YILDIRIMÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2014
İl: Antalya
Mesaj: 67
B.YILDIRIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 21:59
Kubilay Bey, 

Bende vahşi discuslar da bu sorunu çok yaşadım, uzun bir süre dediğiniz gibi çok ürkek olarak neredeyse hiç yüzmediler tenha bir köşede beklediler, akvaryum içinde yüzmediler bile ama şimdi ürkekliklerini atlattılar.

Öncelik olarak sabırlı olun, akvaryumunuza kesinlikle müdahale etmeyin, bazı arkadaşlar akvaryumda balıkların saklanabilecekleri materyalleri çıkarın demiş ama bence böyle bir şey yapmayın, balıklar saklanamazlar ise daha fazla stres yaparlar ve bir kenara toplanırlar ve en ufak bir harekette bile sağa sola vurarak yüzerler.

Sabırlı olun, akvaryuma bir şeyler eklemeyin veya malzemelerin yerlerini değiştirmeyin, ben bu dönemde sık sık akvaryum karşısında oturdum hareket etmeden onları izledim, zamanla ortama alışıyorlar ve kendilerini güvende hissediyorlar ve ondan sonra yüzmeye yeme gelmeye başlıyorlar hatta siz kalkınca onlarda yem geliyor düşüncesi ile sizi takip ediyorlar. Sadece sabırlı olun ve akvaryuma sakın müdahale etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaetacaraÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 352
LaetacaraÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2014 01:10
Discus belli bir süre zarfında ürkekliğini veya daha doğru deyimiyle "stress"ini atamıyorsa, ortadaki durum su değerleri ile ilgilidir diye düşünüyorum. Eğer balıklar yeni ise diğer balıklarda bir-iki günde atlatılan stress durumu, discusta 2-3 haftayı  bulabilir. Bu noktada eğer su değerlerinde çok büyük bir terslik yoksa Burak beyi dinleyin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir