üretim ve yavru akvaryumunda ph ile nitrat değeri


abdullah07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 915
abdullah07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2009 10:57
Merhaba arkadaşar dün akşam yavru balıklarımı yemlerken aklıma birşey takıldı bo konuyu açayımmı açmayayımmı diye çok düşündüm ve düşüncem açmaktan yana oldu.
 
malum hemen hemen herkesde yavru akvaryumu var.
 
ve bir çok arkadaşımızdada üretim için cama cam var. aklıma takılan ph konusu oldu.
 
 
 
mesela malawi cichlidleri yuksek ph sever ve gerek gelişim gerekse üreme açısından direk etkili olduğu defalarca konuşuldu.
 
bizde akvaryumlarımızda phı kimyasal kullanmadan yüksek tutmak için onca para vererek mercan kırığı veya midye kırığı alıyoruz.
 
ama yavru ve üretim akvaryumlarında bu ph nasıl oluyor. üremeyi ve gelişmeyi belli bir oranda etkiliyormu .
 
2. konu ise nitrat mesela yavru akvaryumuna attığımız yem 3-5 granülü ezerek oluşuyor. ondan arta kalan 2 granül anca oluyor. hepimizde minumum 40-50 litrelik yavru akvaryumu olduğuna göre 2 granül artık yem için uğraştığımız kadar (günlük dip çekimi su değişimi vs.vs.) taşların arasında kalanlarla beraber 15-20 granüle kadar çıkan yemler için bu yaygarayı neden çıkarmıyoruz.
 
 
yoksa psikolojik olarak kendimizi böylemi avutuyoruz
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nintendoÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 139
nintendoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2009 11:13

Soyle aciklamaya calisayim. Malavilerin habitati yuksek ph li yani 6. 5~8. 5 yaklasik bi deger olan "bazik" su degerleri. Evet mercan kirigi lav taslari vb su kimyasini bazige dogru ceviren varyasyonlari hepimiz kullaniyoruz. Bu isin dogal yolu. Suyumuzun ph i baliklarimizin diskilariyla ve yemlemeden artan miktarlarla degisiklik gosteriyor ((tabi filtrsyon sistemimiz bunun bir kismini absorbe ediyor))ve biz akvarisler de bunu belirli zaman periyodlarinda dip cekimi yaparak su degerlerimizi duzeltiyoruz. Cama cam bir tankta ph derecesini bazige dogru cevirecek tek sey sadece biraz iyitsuz "tuz"dur. Size tavsiyem basit bir turnusol kagidi yardimiyla tankinizin asitik ve bazik degerlerini tuz atmadan ve attiktan sonra gozlemlemeniz olacaktir. Nacizane bildiklerimi paylasmak istedim. Saygilar sevgiler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir