Üreme bıçak gibi kesildi
evet paradogy kardeş şu anda ph ölçemiyorum ama akvaryuma dinlenmiş ve herhafta tazeleyerek dip çekerek su koymaktayım,suyum kristal gibi.Tam 8 çeşit yem veriyorum.Bitkisel ve protein ayrı ayrı , mikrokurt veriyorum (canlı yem ) ,kurutılmuş küp kurt veriyorum, arada lekerda bile veriyorum,keretalar besili damızlık oldular...
ısıyı 1 hafta aşağı çekip sora 3 derece çıkarma işini yapmıyorum riskli sanırım beyaz benekle uğraşmak istemiyorum.
Ne bileyim 3 gün süper yemleyerek 4 gün aç bıraktığımda oldu .. yani herrrşeyi yapıyorum da , Ne oldu böyle...Bilemiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba muzaffer bey.Öncelikle üremelerindeki problem sıcaklardan olabilir.Akvaryumdaki su sıcaklığı ayny gibi gözüksede bu hayvanları etkiler.2,neden akvaryumunuzdaki erkeklerin baskınlık(dominantlık)kavgaları artabilir,bu hayvanları strese sokabilir.3, canlı yem verebilirsiniz,hayvanlara kondisyon kazandırmak için.(parazit içermeyen).Elimden gelen bunlar.Görüşürüz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ph önemli aslında yeterli ph seviyesinde olmayabilirsiniz. Ben geçen gün Ulvi'yle ölçtüm ve 7 çıktı (bir sürü kayam da vardı) bu da etkileyebiliyor.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sorunuza şöyle yanıt vermek daha dogru olur.İki ay çok geçikmiş bir süre degil. 1-) Hiçbir balık 1 aydan daha sık yavru vermez genel olarak düzenli yavrlayan ciklet türleri 1 ila 2 ay arası verim degişir. 2-) Düzenli yavru alırken birden kesilmesinin nedenini anlaya bilmek için balıklarınızı gözlemlemeniz gereklidir. NOT= Özellikle yem düzensizliginiz dikkatimi çekti. Akvaryumunuzda şimdiyedek sorun çıkmamış olabilir ama fazla balık olması, yem düzensizligi, dişilerin sık yavrulaması vs bunlar yavru almanıza engel benim öngörülerim. Akvaryum ile sorunlarınızı en iyi gözlemleyerek çözebilir,neticelendirebilirsiniz.Kolay gelsin.
|
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
açikcaşi benim düşüncem : bendede damizlik yunuslarim var ve 2 erkek 10 dişi ve muzaffer abimiizin dedigi gibi düzenli olarak yavru aliyordum ama son 1-1,5 aydir tik yok desem yalan olmaz...
yavru alamiyorum ve dün dişinin agzi gine doldu 1tanesinin .......
dikkatrimi çeken şey : artik erkek yunuslar çok kavga ediyo 1,5 ay önce horozlanan erkek 1tanedi ve akvaryumun agasidi ve şindi 2cisi büyüdü ve artik rakip olunca kavgalar olmaya başladi bu dişileride etkiliyoo ve bendede etliledigini gayet açikca farkindayim .
arti hava degişimi artik havalar sicaklaşiyo ister istemez akvaryumda etkileniyo birakin insanlar da etkileniyo .... sanirim benimkilerde havaninda etkisi vardiii güneş görmese bile
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çok fazla yemleme yapılınca balıklar yaglanınca üreme kondisyonları düşüyo diye biliorum
Saygılar..
[/QUOTE]
Evet buna katılabilirim fazla yemlemeden olabilir, ben fazla yem verdim, birde ısıtıcıyı 1 hafta oldu cıkartalı, balıklarda kum kazma başladı baştan korkmuştum ısıtıcıyı cıkartırken, fakat 24 dereceden aşağı düşmüyor.şimdilik iyi gidiyor...saolun arkdaşlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bende balık üretirim bende bunu yaşadım bu ciklet balıkları doğal ortamında belli bir süreden sonra yer ve yuva değiştirip değişik erkeklerle çiftleşirler.Balıkların yumurtlamama sebebi de bundandır bende aynısını yaşadım 3 ay yavru alamadığım zaman oldu.Şimdi ilk işin dekorun yerini değiştir.Balıklar kendini sanki değişik bir ortama geldim sansın.Vede ilk işin bir akvaryumcuya gidip sera granugreen adlı yemden al ve sadece bu yemden 5 gün kullan sonra öbür yemlerdende yavaş yavaş atarsın.
Ben böle yaptım şuan yavru alıyorum ahli,colico(çingene),sarı p,imparatorum var.İnşallah bir yarar sağlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dostum üyeliğim belki yenidir ama başka forumlarda 2 yıldan beridir var 25 yıldan beri bu işle ilgilenirim.
Bakın şimdi bir soru sordum ve yardım bekliyorum.Sadece bu konuyla ilgili fikirleriniz varsa söyleyiniz lütfen memnun olurum,Sizin hal ve hareketlerinizin ne yönde olduğu falan beni hiç ilgilendirmiyor,bu forumun zamanla akvaryum dünyasında geleceği yeri falan söylemeniz de hedef saptırmaktan başka birşey değil (Bu forumu çok iyi bulmasam şu anda zaten burada olmazdım )lütfen konuyla ilgili yazacaksanız yazın bununla ilgili teşekkür ederim ama konu dışı beni size cevap vermek zorunda bırakmayın lütfen.Saygılarımla.
[/QUOTE]
Aynı konuyu buraya sormuşsunuz ve cevap alamamışsınız...
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1& amp; amp;FRef=39&BRef=25537
Lütfen bu forumun kıymetini bilin
Saygılar.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sağolsun arkadaşlar ellerinden geldigince zaten cevap yazmışlar daha ne yapabilirler ki bir de böyle bir yorumu neden yazmışsınız anlamadım zaten %100 net bir cevap beklemeniz doğru olmaz böyle bir cevap da olamaz.
Bunun nedenini %100 kimse bilemez bir çok nedeni olabilir.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kadronuzun gereksinimleri artmış olabilir
[QUOTE=mcesmeci]Amonyak nitrat yok , Her hafta dip çekilen su tazelenen bir akvaryum,[/QUOTE]Bu bi kere mümkün değil, Amonyak nitrite, nitrit nitrata çevrilir, bu bağlamda sizin akvaryum şartlarınızda bu üçünden ikisi ya da biri mutlaka vardır.
Balık sayınız, litre, yazdıklarınızdan anladığım yemleme miktarınızı(Canlı v.s.) da hesaba katarsam akvaryumunuzda epey bir nitrat birikmiştir...
Bu nitratı haftada 1/4 su değişimi ile mümkün değil uzaklaştıramazsınız...
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=21112& KW=tearaway
Linkini verdiğim başlığı inceleyin, iki günde bir %50 su değişimini aksatırsam nitrat 12.5'tan 25 mgrama 3 gün aksatırsam 50 mg, bir hafta aksatırsamda 100 mg'a fırlıyor...
Nitrat seviyesini bir ölçün(mümkünse) bakalım İsmail gibi 100 mg çıkacak mı
Bu halde suyum cam gibi diyorsunuz karbon kullanıyor olabilirmisiniz?
Yazdıklarınız doğrultusunda size tavsiyem, 4'er gün ara ile %40 su
değişimi 3 kez (Aslında test kiti alıp değerleri ölçeseniz bende sallamak zorunda kalmam)
Dış filitre nitrat deposudur, su değişiminden 1 gün önceye denk getirerek akvaryum suyunda temizleyin...
Bu nitratı üreme tekrar başlasın diye düşürün demiyorum, balıklarınızın sağlığı için düşürseniz iyi olur.
Üreme için.
Canlı yemi kesin ama birden kesmeyin, yavaş yavaş(dişiler canlı yem dururken yavru yemek istemeyebilirler)
Yemlemeyi genel anlamda azaltın ama komple aç bırakmayın...(günde 2 öğün)
Isınızı mutlaka sabitleyin.
Bunlar benim gözlemlerimdir, herkesin kendi doğruları olabilir, saygı gösterilirse sevinirim...
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Evet Ulvi benim akvaryumumda nitrat çok aşırıydı ama bence 100 mg değil en az 350 mg'dı. Zaten sendeki test kitindeki renk tablosu bile yetmedi.
Ancak balıklarım da gerçekten çok sağlıklılar, Nazar Değmez İnşallah.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir