Üç Noktalı Gurami Kendisi Cama Vuruyor


dedetayÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 140
dedetayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2014 01:21
Arkadaşlar merhaba,

Cumartesi %20 su değişimi gerçekleştirdim. Hazırladığım suyun içerisinde gerekli miktarda su düzenleyii koyarak 4 saat dinlendirdim ve ekledim. Bu işlemi 5 aylık akvarymumda ilk defa yaptım ve aşağıdaki sorun görüldü. Bununla alakalı mıdır bilemiyorum.

Geçen gece akvaryumdaki dip balıklarını yemlerken, akvaryum camını sert kaldırdım ve bir adet gurami kendini cam vurdu. Hemen ışığı açıp görüş alanını aydınlattım düzeldi.

Fakat bu gece de herşey yolundayken aniden akvaryuma yaklaşmamla biri strese girip aynı hareketleri sergiledi. Panik içerisinde cama vuruyordu. Guramiler hisli hayvanlar. Biri gerginse diğeri de geriliyor. Renkleri kuzguni siyaha dönüyor. 1 saat renkleri hiç açılmadı ama sonrasında biri normale döndü. Şu anda diğeri hala gergin.

Bu sabah biri bir köşede saklanıyordu, diğeri ise mağara içerisindeydi. Renkleri gece boyu kararık vaziyette olsa gerek ki hala aynı siyahlık vardı. Sabah benden ürktüklerini fark ettim. Öncede gördüklerinde bana doğru gelirlerdi ama şu anda bana gelmek bir yana bende soğumuş gibiler.

Geçen yaptığım hareketten ötürü beni tehtit unsuru olarak gibi görmeleri mümkün mü ? Bu derece hissiyatlı canlılar mı ?

Dış parazit gibi görünmüyor. Devamlı olan bir durum yok. Zaten sürtünme değil strese bağlı vurma gibi. Dış prazit esnasında kaşıntı geçirmek için sürtünme yapıyorlar. Bu sebeple olmadığına eminim. Su değerleri de standart. Isı 28 ve aklıma tek gelen yüksek sıcaklıktan doğan oksijen azalması geldi ama bana tepki verirler gibiydi. Ben yine de 26'ya çektim ısıyı. Ancak durum değişmedi. 

Dişi - erkek diyerek aldım ama erkek - erkek olma olasılığı daha yüksek.



Cinsiyetine buradan bakabilirsiniz. Aldığımdaki halleri bu malesef şu anda çekebilecek durumum yok.

Ara ara iyi geçiniyorlar ama yemleme sırasında ve sonrasında kavgaları oluyor. 5 aydır benimleler ve çok dayanıklılar ama panik atakları var. Geçmişi sorguladığımda ara ara buna benzer streslenmeleri oluyordu.

Bir diğer aklıma gelen ise kızışma dönemleri olabilir mi ? Dişisizlik buna sevk eder mi ?

Aklıma bir diğer gelen kızgınlık dönemi. Çiftleşme ihtiyacı buna sebep olur mu ?

Aklıma gelen sorunları ve cevapları sıralayacak olursam;

1. Akvaryuma eklediğim suyu ilk defa su düzenleyicisi ile dinlendirdim. Bu alışık olmadıkları su anlamına gelebilir ve bu sebeple strese kapılmış olabilirler mi ?

Cevap: Cumartesi değiştireceğim suyu eski usule döndüreceğim ve sonucuna bakacağım.

2. Guramiler Dişi - Erkek veya Erkek - Erkek olsa da bilemiyorum. Kızgınlık dönemine girmiş olabilir mi ?

Cevap: Buna yapabileceğim tek şey ayırmak. Yanlarına bu derece gergin balık düşünmüyorum.

3. Camdaki yansımalara tepki veriyor olabilirler mi ? ( Bu zamana kadar olmadı )

Cevap: Işıklar kapalı olduğunda hafif sakinlediklerini ve dip yemlerine gittiklerini fark ettim. Gece karanlıkta ama yine de yavaş ve ürkek tavır sergiliyorlardı.

Devam eden bir durum olursa çözümü nedir ?

Not: İki yere de yazdım kusura bakmayın. Sinirlerim bozulur durumda.
dedetay2014-12-30 11:31:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir