Tür ayrımı ve baskın erkek sp1 agrasif tavırlar


hakan9669Çevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2012
İl: Ankara
Mesaj: 9
hakan9669Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2012 21:31
Merhaba arkadaşlar,
ben 1 hafta önce 3 adet balık aldım 1 erkek sp ve 2 dişi sp ama dişilerden birisinin rengi bazen turuncuya yakın bazen açık sarı oluyor nedeni nedir bilmem, bazen portakal olduğunu düşünüyorum bazense sarı prenses anlayacağınız o ki kafam çok karışık bana türü hakkında ve yetişkin baskın erkeğimin neden agrasifleştiği ve dişileri kuvaladığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Erkeğim tabandaki kumları belirli yerlere topluyor taşların altlarını kazıyor ve dişileri o bölgeye yaklaştırmıyor sonra türü hakkında kafam karışık olan balığa kur yapıyor ve tam çiftleşme esnasına geçeceklerini düşündüğüm sırada dişiyi kuvalıyor. Nedeni nedir?

Dişi, türü hakkında bilgi istediğim balığın bi kaç fotosu sp olduğunu düşünüyorum ama yinede görüşlerinizi iletirseniz sevinirim:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

altan875Çevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 217
altan875Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 01:31
O dişi bir sp erkeğinizin böyle davranması ve kumu bir yere taşıması çiftleşme alanı yapıyor kumları kazması çiftleşme yeri ayarlıyor dişi ile çifleşçekken dişiyi kovalaması dişiniz daha acemidir ve erkekte buna kızabilir zamanla çiftleşirler sorun olmaz herşeyi zamana bırakmak en iyisi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir