troplarda stres


10kolikÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 77
10kolikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 22:25

slm arkadaslar akvaryumda dekorasyon degisikligi taptım ama ilangilerimin renkleri karardı acaba nedeni stresmi veya stres oldugunda nasıl anlayabilrim.yeni koydugum tasların adını bilmiyorum ama ağac kabugunu andırıyolar,ilangilerde netür tasları tavsiye edersiniz bilgilerinize ihtiyacım var


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 22:55
Selam,

Tropheus akvaryumlarında değişiklik yapıldığında stres yaparlar dekor değişikliği konusunda çok hassaslar diğer balıklara göre renklerinin kararması normal şu anda korkuda başlamış olması gerekir.

Yalnız korkmanıza gerek yok bu bir süreç bu süreci hızlandırıp normale dönmelerini istiyorsanız bir süre tablet yem ile besleyin yeme gelirken ürkek olacaklardır akvaryumun önünden ayrılmayın siz oradayken yemelerini sağlayın. Belli bir süre sonra normale dönecektir her şey.

Tropheuslar stresten dolayı hasta olabilen balıklardır tüm balıklar gibi fakat biraz daha hassaslar bu konuda o yüzden dekor bir defa yapıldıktan sonra lütfen değiştirmeyin mecbur kalmadıkça dekor değişikliği yapmayın ki hasta olmalarına sebebiyet vermeyin.

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir