Tropikal için tür ve bitki tavsiyesi


outlawz_1903Çevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 30
outlawz_1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2009 16:04
Merhaba. Yaklaşık 60-70 litrelik yeni bir tropikal akvaryum kurmak istiyorum. Şuanda malawi gölünün balıklarından da besliyorum ama daha önce canlı doğuran ve bitki tecrübem hiç olmadı. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Düşündüğüm akvaryumun oldukça görsel olmasını istiyorum. Neon'lar mutlaka olmalı ama diğer türler ve sayıları hakkında yardım bekliyorum. Ayrıca eklemek istediğim bitkiler bana bakım gerektirmeyen ve gübre ilaç takviyesi istemeyen türlerden olmalı. Hangi bitkileri önerirsiniz? Kum olarak ise silis kum düşünmekteyim. Ayrıca bir arkadaşımda Buz balığı ve Panda çöpçü görmüştüm. Bu balıkları besleyebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sergunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 176
sergunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2009 20:55
Canlı doguranlar cabuk ürüyen canlılardır.Sizin onu kurmanız; zor olmaz dikkat etmeniz gerekenler azdır.Bitkiler için gübre gerekli eger vermezseniz.Ölürler (yaklaşık iki ay) 18 tl ye bulmak kolaydır.
Gerekenler:
-Lepistes,Moli,Kılıç Kuyruk v.b balıklardan (canlı doguran) birini seçin
4 çift alın .
-Neon uymaz yaşarda beslemesi güç hayvanlar katliam olur ph filan (ızdırap)
eger istiyorsanız 3-4 adet alın...
-Bitki 1,5 tl den 8 tl (adet) ye kadar var.İstedinizi alın tek güçlük gübresi (zor bir olay degil alması) birde 3 lü priz alındıgında motor (temizlici iç filtre) , ısıtıcı, ısık, hava tası ( hava tası yoksa bir sorun olmaz) ısıgın 3 -5 saat açık kalması gerekir sorun yetersiz enejidir.
-Buz balıgı,Panda çöpçü Buz balıgı 4 -6  adet almak gerekir ısıya hasas balıklardır Panda çöpçünün zararı yoktur.(ikisinide kullanabilirsiniz)
-Dizilimde tek tarafını bitki diger tarafı açık olursa hoş durur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aponogetonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 307
aponogetonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2009 21:28
Neon tetra,rasbora,kalem balıkları,çöpçü,buz balığı.Bakım istemeyen bitkiler anubias,javamoss,javafern,cyrpto,saz,demersum,cobamba.Kum olarak aquaclay öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir