Tropikal Balık arıyorum


aabdullahÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 5
aabdullahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2014 17:48
Merhaba akvaryumum 150 lt fakat içerisinde moli, pengasus, lepistes, kılıçkuyruk, neon, melek ve çöpçülerden 2şer tane kadar var yaklaşık 20 balık ama akvaryum çok boş duruyor önceliğim canlı doğuran farklı tür veya bu türlerden satan varsa alabilirim teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuizokukanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2010
İl: Aydin
Mesaj: 549
SuizokukanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2014 15:53
Abdullah bey; sanırım yeni başladınız hobiye bende aynı şeyleri yaptığım için bu kanıya vardım.

Öncelikle rengarenk olması başta insana gelse de daha sonra çıkan sorunlar sizi hobiden soğutuyor. Başta uyumsuz türleri ve nedenlerini kısaca size aktarıyım sonra sizin istediğiniz önerilerde bulunayım

Melekler; oldukça geniş alan isteyen büyüyen canlılardır ve iyi avcılardır. Bu nedenle canlı doğuranlardan yavru alamayacaksınız bundan emin olun. Litreniz yeterli olduğundan hızlıca büyüyeceklerdir ve yavruları toplayacaktır.

Neonlar; güzel canlılardır yumuşak sularda yaşar ve su değişimlerine hassastır kayıp verebilirsiniz en azından acemi iseniz, mollyler mesela tersine oldukça dayanıklı olup derelerin denizlere aktığı delta balıklarıdır bir biktar tuz sağlıkları için iyi gelir, bir derece sertliği tolere edebilir tavsiyem şimdilik biraz beklemeniz tabiki acemi iseniz 

Pengasus; oldukça büyüyen bir canlıdır 1 metre kadar büyüyecektir litreniz oldukça yetersiz, balık büyüdükçe sorunlarınız da büyüyecektir verecek bir yer aramaya başlamanız içten bile değil, olsun ben beslerim derseniz diğer balıklara zarar verebilceğini ebatlarından anlamışsınızdır.

Lepistes, Plati, Endler, Molly, Rasbora, Tetra cinsleri (neon, penguen, limon, kırmızı burun gibi), bir arada bakılabilir fakat ne kadar çok tür eklerseniz o denli sıkıntı yaşama şansınız artar çünkü hepsi farklı habitatların canlılarıdır. Ben olsam tek cins lepistes moscow blue, half black half white, full red gibi bir cins seçip yanına ya 2 tetra cinsi ekler yada başka bir canlı doğuran türü eklerdim.
 
Boş olması tabiki göze itici gelebilir ama 10 lepistes 4 dişi 1 erkek şeklinde alırsanız çok kısada bir çok yavru elde edersiniz. Farklı olması için Endler ekliyebilirsiniz yada molly cinsi 10 balık daha inanın çok daha güzel olacaktır.

 Alım ve satışları bu kısımdan yapmıyoruz ayrıca, eğer sorunuz olursa elimden geldiğimce yardımcı olurum
Suizokukan2014-10-27 15:58:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir