Tropheusların Dipte Yüzme Sorunı


kralakrep1Çevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 7
kralakrep1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2020 17:53
[:((][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212880/060420201742231.jpg[/IMG]

Herkese merhabalar. Benim birkaç sorunum var. Henüz cinsiyet ayrımı yapmadığım chipimbilerim tabanda yüzmekte hatta genelde durmaktadır. Çok ürkekler ve akvaryuma yakın bir hareket oldugunda dahil kaçışmaktalar yemlemelerde dahil orta seviyeden yukarı çıkmıyorlar öncelikli sorum bu. Bir diğer sorunumda erkek diye tahmin ettiklerim uzun zaman önce renklendi fakat 4 tane balık ne renklendi nede büyüdü. 4 5 aydır aynı boyda vr hep aynı renkteler. Dişidirler diye tahmin ediyorum fakat yinede biraz büyümeleri ve renklenmeleri gerekirdi fakat hala 4 5 ay önceki gibiler. Bu aralar akvaryumda beyaz küçük yılan gibi kıvrılan canlılar çıktı biraz araştırdım çok sorun yaratmıcağını söylemişler çözüm ise az yemleme, makaranta, vatoz felan demişler. Az yemleme yapıyorum fakat hala aynı. Makaranta vatoz felanda troplara iyi olmadığını biliyorum. Anlıcağınız çok sorunum var hiçbir çözümüm yok herşey kötüye gidiyor [:(]

400 lt. Akvaryum 13 chipimbi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sherloockÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 529
sherloockÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2020 20:00
Makrakanta cüce vatoz(kısa kuyruk) frenatus bu üç balık sorunsuz yaşarlar. cüce vatoz biraz daha riskli olabilir ama yaklaşık 5 aydır 2 frenatus 2 vatoz 20 tropheus hiçbir kavga kovalama olmadan yaşıyolar. frenatus da makrakanta gibi dipteki yemleri yer. 2 adet ufak boyda almanızı tavsiye ederim dipte kalan yemler için birebirdir.

chipimbiler ise strese girmişlerdir o nedenle dipte duruyolardır. filtrasyonda bir problem yoksa ışıklandırmada sıkıntı olabilir. sizin yansımanız hayvanları ürkütebilir gayet normaldir. eğer sürekli böyleyseler stres azaltması için bir miktar epson tuzu kullanabilirsiniz. veya 2 gün aç bırakın zaten aç kaldıkları için yem arama içine gireceklerdir hareketlenirler sonrasında da gnde 2-3 kez azar azar yemleme yaparsınız.

4 adet büyümeyen balıklar muhtemelen yanık kalmıştır. yavrudan büyütmelerde sıkça yaşanan bir durumdur. bir süre büyümeyeceklerdir fakat sonrasında hızlı boylanma olurlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kralakrep1Çevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 7
kralakrep1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2020 11:33
Hep böyleler malesef sürekli tabanda. 2 gün aç bıraktığım zamanlar oluyor ama yine yemi verdikten sonra tabanda yüzüyorlar. Tuz önerinizi deneyeceğim ve diğer tavsiyelerinizi. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir