TROPHEUS RED RAİNBOW KASANGA F0 AFRİKA İTHALATI BALIKLAR


BerkanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2009
İl: Aksaray
Mesaj: 73
BerkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2011 00:55
Öncelikle hepinize geçmiş olsun, Blout balıkta halsizlik renkte koyulaşma ve ardından yeme ilgisizlik ve nihayet beyazımsı şeffaf dışkı ile kendini gösterir. İlk belirtilerde:
 
Flagyl kullanılabilir ama balıklara sadece ağız yolu ile verildiğinde faydası olur. İlacı ezerek toz haline getirin yarım kahve fincanı (akvaryum suyu) su ile toz haline geliştirilmiş ilaç karıştırın ve buna her zaman verdiğiniz yemden ekleyin 10 - 15 dk. yemlerin ilacı emmesi bekleyin ve bu karışımı akvaryuma dökün veya (ben daha çok bu yöntemden fayda gördüm) 1 tablet flagyl toz haline getirilir ve akvaryum suyu ile karıştırılır. İlaçlı su 1-2 mg kadar (iğnesiz) şırıngaya çekilir ve balığın ağzından dikkatlice püskürterek enjekte edilir.
 
Belirtiler son safhalara gelmiş se Hasan KARAKUŞ arkadaşın verdiği bilgiler doğrultusunda clout kullanılmasını faydalı olacağını düşünüyorum.
 
Bu arada clout alırken son kullanma tarihine çok dikkat edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bunyamin_22Çevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 233
bunyamin_22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2011 10:38
Arkadaslar 5 gun boyunca akvaryumdan once 5 kova su aldım o da yaklasık % 30 a tekabul edıyor ve akabınde her kovada erıttıgım clout tablet ten her kovaya paylastırarak akvaryuma ekledım yanı dırek ılacı atmaktansa akvaryuma ekleyecegım suya karıstırıp verdım suan ıcın durumu agır olan ve beyaz uzayan dıskı bırakan balıgım son ıkı ılaclama seferınde bunu gormedım ve cok sukur yeme olan ılgısızlıgı vs bunlarda gıttı ozellıkle tablet yem aldım kı hangısı gelıyor yeme dıye cama yapıstırıp ızledım ve sonuc olumlu sıkıntıyı atlattım dıyemıyorum ama cunkı atlattım dedım tepkı yagdı daha basındasın dedıler sımdıden sonra 1 hafta kadar gozlemleyıp eger sorun devam ederse tekrar uygulama yapacagım dusuncemın dogrulugunu teyyıd edersenız yada yapmayı dusundugum tedavının dogrulugunu cok sevınırım saygılar saglıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FRONTOÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2007
İl: Izmir
Mesaj: 127
FRONTOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 02:37
Flaggly iyi gelir ama iç parazit olunca her zaman yediği yemi sorgularım ,çünkü su piresi canlı yem yada devamlı hayvansal besinler bu hastalığa yol açıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir