Tropheus Katoto da Hüzünlü Son Artık Yeni Yuvalarındalar


DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 00:09
Merhaba Burhan Kardeş,
Biraz geç hatta baya geç oldu. Umarım affedersin beni. Hayat hepimizin bildiği gibi tek düze gitmiyor (özellikle benim) Baya sıkıntılı dönemi atlatmak üzereyim. Ve sıkca görüşmek üzere olabiliriz :) Neyse konu ben değilim. 55 sayfayı baştan aşağıya okudum. Ve seni tebrik etmek kaçınılmazdı. Ve gecenin bir yarısı online olup bunu yazıyorum. Yeni maceralarını henüz okumadım ancak Katotolara o kadar iyi bakmışsın ki her hallerinden belli olmuştu.
Baskın erkeğin yarım yavruyu gördüm üzüldüm. Ama başarı ile erkek yaşamış. Buradan yeni başlayan tecrübesiz arkadaş ve üyelere nacizane tavsiyem (Ki bunu Burhan kardeşimizede söylemiştim ancak bu türü beslemek isteyenleri kırmamak için deneyememiştir :) ) Belirli bir sürenin üzerinde üreyen koloniniz var ise zamanla yenileyiniz . Anaçlarınızı yavrularınız damızlık altı veya damızlık olduğunda yarı yarıya değiştirmek güzel bir ayrıntıdır.  Örnek olarak 3 erkek 12 dişiik bir grubu baskın erkeği ve 6 dişiyi yavrularınızla değiştirmek gen zenginliği ve koloni yıpranmasını engeller.
Neyse uzatmayayım . Sağlıcakla kal kardeş. Görüşmek üzere Şimdiden yeni yılınız kutlu olsun sağlık mutluluk dolu olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OSMANLIÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1405
OSMANLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2012 05:47
Burhan abi bende konuyu nasil goremedim anlamadim bakar kor olmusum hakkini helal et sorunu tam olarak cozemesemde insallah en kisa surede cozulur omur boyu saglikli mutlu ve huzurlu bir hayatin olsun ....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir