Tropheus ikolam bloat mı?


Yüksel canÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 17
Yüksel canÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 02:27
Fotoğraf: Işık yakmadığım için fotoğraf ekleyemedim.

Canlıdaki Belirtiler: İlk farkettiğimde yeme ilgi azlığı. Sonradan yeme geldi aradan bir gün geçti ağzından  bir şeyleri sarsılarak titreterek kendini dışarı atıyordu. Bunu yaptığında daha yem atmamıştım agzındakinin yem olabilceğini düşünmemiştim. Ertesi gün beyaz iplik gibi ince uzun bir dışkı cıkardığını gördüm. AŞAĞIDA DETAYLI BİLGİ YAZDIM YARDIMDA BULUNAN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

Akvaryum Kapasitesi (litre):220 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Tek tür ikola kaiser 4 ve 6 cm civarlarında

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Jebo 828 akıntı icinde tankın ıcınde bir adet kafa motoru mevcut

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:SERA BAKTABOUR 1 tableti ana tankın suyuna eritip tanka boşalttım. 4 5 damla kadarda metilen dediğimiz contradan damlatmıştım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : su değişimimi 6 günde bir olacak şekilde %30 olarak yapıyordum. en son değişiklik olarak 1 hafta once su cekımınde ortadaki büyük litre olarak fazla yer işgal eden kayalarımı cıkardım.

Balığın durumunu farkettikden sonra bu konuda tecrübesi olan arkadasıma danıştım oda acilen balığı ayırmamı söyledi. Balığı ayırdım yanlız ayırdığım akvaryumum kucuk 11. 5 lt bi hacmi var. Isıtıcı ve yeterince fazla hava sağladım. Erittiğim baktabour'un 4 5 damlasınıda hasta balıgımın ıcınde bulundugu bu kucuk akvaryuma doktum ve cok az kaya tuzu ilave ettim. Anlamadığım nokta balıgım hareketsiz değil su anda koydugum akvaryumun basına ben gıdıp durumuma bakmadığım surece uzaktan gezdıgını gorebılıyoerum ana tankdada boyleydi ama bı kayalık kısmı kendıne mesken edinmişti ve genelde ordan ayrılmıyordu. .Su cekımındende stressizliğindende eminim balığımın nedeni tablet yem ilk defa tablet yem kullandım. Ben balıklarıma öğünlerinde az az yem vererek akvaryumunda yosun tutmasını sağlıyarak beslenmelerini bu sekilde sürdürüyordum. Tablet yem kullanmayıda istemiştim öyleki bir arkadasımın alması üzerine ondan rica ettim bana getirdi. Ve kullandım benım balıklarım hıc bukadar yemi bir öğünde yememişti cunku tablet bitmiyordu onlar surekli yiyorlardı. Bıraz suphelendim ama yoksa dedim benmi balıklara cok az yem veriyordum ideali bumudur diye sordum kendime ancak 2 gün daha kullandım o yemden aksamları 1 adet veriyordum sonra bu olayla karsılastım. Ana tankımın ustunu bı ortu ıle orttum yem vermedım 36 saattir ve ısıklarıda hıc acmadım.

Arkadaslar sorum su olucak balıgım bloat mı bloatsa o beyaz dışkıyı ağzına alan baska balıkta oldu bulasırmı onu merak ediyorum ayrıca tedavide yapmam gereken baska birşey varmı? Yardım ederseniz cok memnun olurum teşekkürler.

Saygılar.

Özkoçak2012-05-07 09:43:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 10:59
Merhabalar Yüksel bey.Öncelikle geçmiş olsun.Bloat için sürekli bulaşıcı diyorlar belkide doğrudur, yanlız benim başıma gelen bloat vakalarında hep tek balıkta kaldı.İlk aldığım balıklardan biri bloat çıkmıştı ve 2 günde ölmüştü diğer balıklara bulaşmamıştı.2 bloat vakasında akvaryuma mavi prenses koymak gibi bir hata yaparak erkek ilangimi bloat etmiştim yine diğerlerine bulaşmadı( tedavi sonucu kurtuldu).3. vaka  yine aldığım F0 lardan hasta balık çıkması(2 vakada aynı firma allaha havale ettim). Akvaryumumda 13 adet 6 aylık yavru ile 8 adet damızlık-damızlık altı balık vardı.Balığı akvaryuma koydum 1 saat sonra baktım yine beyaz dışkı.Onuda iyileştirdim.Diğer balıklara bulaşmadı.Bu arada her beyaz dışkı bloat değildir.Son balığımda sanırım iç parazit başlangıcı vardı ve düzeldi.Sarımsak suyunda bekletilmiş yem verdim sadece, şu anda sorun yok.Size vereceğim linkte 1 kaç arkadaş başımızdan geçen bloat süreci var inşallah yardımcı olur. http://www.akvaryum.com/Forum/tropda_bloat_k571030.asp .Tekrar geçmiş olsun.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yüksel canÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 17
Yüksel canÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 18:35
Murat bey çok teşekkür ederim ilginiz için dün bende aynı şekil sarmısak suyunda yem bekletip verdim. hem ana tankıma hemde hasta olan balıgıma. ana tankımdakiler ALLAH'ıma cok sukur kapış kapış yediler. hasta balıgımında ilgisi vardı yeme ancak agzına aldıgını gördüm tükürdümü tükürmedimi göremedim stresse girerse kendini güvende hissetsin diye 2 tane kaya koymuştum hemen arasına kaçtı daha cıkmadı.göremedim tükürdüğünü 48 saati geçtim artık ana tanka bir su değişikliği yapmam gerek. 1 tablet daha baktabour eritip nolur nolmaz diye ana tankıma ilave edicem 2 gün sonra bi su değişimi daha yaparım artık. karbonu unuttum asıl mesele orada onu cıkarmadık bu su değişiminde cıkarcam onuda seramik almıştım onu koyarım o sepetede. tekrar teşekkür ediyorum bu bloat illetine bir gün kesin galip geliceğimizi ümit ediyorum...

saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 20:29
Slmlar verdiğiniz bilgilere göre balığınız ne yazıkki bloat olmuş. Sera baktapur direct 50 lt ye 1 tablet şeklinde kullanılır. 220 lt için 1 tablet çok az olmuş bir fayda sağlamaz. Baktapur ben hiç kullanmadım ama ana tankta kullanılmasını tavsiye etmiyorlar. Zira tanktaki zararlı bakterilerin yanında yararlı bakterileride öldürüyor.  2 tane balığım bloat olmuştu ve belirtiler aynı sizin anlatığınız gibiydi ben clout tablet kullanarak iyileştirdim. Elinizde clout tablet yoksa hasta olan balığınıza yoğun tedavi uygulayın. 2 lt içinde 1 tablet sera baktaopur eritin hasata balığınızı içine koyun yarım saat sonra ana tanka yada karantina tankına geri koyun. Eğer ağzına yem alıp atıyorsa eczaneden flagy tablet alın. 1 çay bardağı içinde eritin sonra 1 öğünlük pul yem atın. Yemler ilaçlı suyun içinde 4-5 saat kalsın ilacı iyice emsin. Sonra bu yemleri balıklara verin. Ağzına alıp atsa bile ilaç tesirini gösterecektir. Geçmiş olsun umarım balığınız iyileşir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yüksel canÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 17
Yüksel canÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2012 02:31
[QUOTE=Cyberx26]Slmlar verdiğiniz bilgilere göre balığınız ne yazıkki bloat olmuş. Sera baktapur direct 50 lt ye 1 tablet şeklinde kullanılır. 220 lt için 1 tablet çok az olmuş bir fayda sağlamaz. Baktapur ben hiç kullanmadım ama ana tankta kullanılmasını tavsiye etmiyorlar. Zira tanktaki zararlı bakterilerin yanında yararlı bakterileride öldürüyor.  2 tane balığım bloat olmuştu ve belirtiler aynı sizin anlatığınız gibiydi ben clout tablet kullanarak iyileştirdim. Elinizde clout tablet yoksa hasta olan balığınıza yoğun tedavi uygulayın. 2 lt içinde 1 tablet sera baktaopur eritin hasata balığınızı içine koyun yarım saat sonra ana tanka yada karantina tankına geri koyun. Eğer ağzına yem alıp atıyorsa eczaneden flagy tablet alın. 1 çay bardağı içinde eritin sonra 1 öğünlük pul yem atın. Yemler ilaçlı suyun içinde 4-5 saat kalsın ilacı iyice emsin. Sonra bu yemleri balıklara verin. Ağzına alıp atsa bile ilaç tesirini gösterecektir. Geçmiş olsun umarım balığınız iyileşir.[/QUOTE]

3 gün oldu balığım hala ölecekmiş gibi durmuyor. Canı istediği zaman geziyor. Bazen pipo filtrenin arkasında saklanıyor. Karnında ne çöküklük nede şişlik var balık aynı balık. Anlayamadım beyaz dışkı yem alıp tükürmesi. Benmi yanıldım balık acaba bloat değilmi? Bugun karantina akvaryumun suyunu değiştirdim zaten onceden bıtkı falan oldugu ıcın baya yosunlanmıştı. Ana tanktan su cekip doldurdum ve 1 tablet flagynin çeyreğini erittim  suya ilave ettim. Bakalım inşallah iyi bir sonuç alırız..
Özkoçak2012-05-07 09:44:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2012 09:02
Karnında çökük yada şişkinlik olması için hastalığın ilerlemesi gerekir. İlk safhalarında yani yemi alıp atma beyaz dışkı çıkarma aşamalarında şişme olmaz. Balık ölecekmiş gibide olmaz gayet hareketlidir. Hatta diğer balıkları bile kovalar. Sindirim sitemindeki parazit bağırsakları delip vucuda yayılmaya başladığı zaman şişme olur. Parazit vucuda yayılıp şişme yaptığında balığın kurtulma şansı azalır. Önemli olan bu aşamaya gelmeden tedavi etmektir. Genelde bu aşamaya kadar beklenir sonra tedavi edilmeye çalışılır ama işe yaramaz. Erken teşhis ve erken tedavi çok önemlidir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir