Tropheus İkola Ve Su Değerleri


ycoskun41Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 21
ycoskun41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2015 22:40
Arkadaşlar Merhaba.

420lt lik Demasoni serüvenimi tamamlayıp Tropheusa geçmeye karar verdim. Mevcut Silis kumumda değişikliğe gitmeden Kayalarda değişiklik yaparak 20 Adet yaklaşık 1.5cm boyunda ikola alarak Tropheusa geçmiş bulunmaktayım. Fakat Tropheuslar hakkında pek bilgim olmadığından araştırmalarım sonucunda pek net bilgiler edinemedim. Tecrübeli arkadaşlardan sorularıma yardımcı olmalarını bekliyorum. bu sayede bilgi kirlili olmadan tek başlık altında da bilgi paylaşımları yapılabilir düşüncesindeyim.

1. Su Sertliği
Bulunduğum ilçede Su analiz raporlarında yıllık PH değerleri 7.40 ile 7.55 arasında değişlik göstermekte. Tropheuslar PH 8.5 - 9 arasındaki sularda sağlıklı yaşarlar ama 7.50 lerde bağısıklıkları zayıf üremeleri ve renkleri verme konusunda başarılı olamayacaklarını araştırmalarım sonucunda ögrendim. Bu durumda Kumu değiştirmem zor bi ihtimal. Dış filtremin bi gözüne kalın mercan kırıgı koysam 420lt tankta Ph ne derecede oynama gösterir? Buffer ve Salt Lake sadece para tuzağı mı? Ph yükseltmek için Maden Suyu kullananlar var bunun yararları ve zararları nedir? Yararlıysa ölçeği nedir?

2. Suya Atılacak tuz.
Suya Atılacak tuz akvaryumculardan da temin edilebilir ve İyotsuz kalın turşuluk tuz olabilecegini de ögrendim. Ilık suda eritip yavaş yavaş suya bir miktar karıştırdım. Araştırmalarım sonucunda net bi bilgi sahibi olamadım. 20lt ye 1 çay kaşığı diyende var corba kaşıgı diyende. Bu konuda net bir değer ve ölçü nedir araştırma analiz varmıdır?

3. Su değişimi
Su değişimlerini Haftalık %30 Düşünüyorum. 100-120lt suyu dinlendirmem mümkün olmadığı için su hazırlayıcı olarak Aquatan kullanıyorum. Bir miktarda bakteri kültürü takviyesi yapıyorum. Su değişimlerinde değişim miktarına göre tuz eklemem gerekli mi?

4. Kaya dekoru
Kaya olarak Gnays kullanıyorum. 3 adet akvaryumun ortasına koydum. sag ve sol kenara 3lü kombin yapmayı düşünüyorum. Su sertliğini sabitleyecek ve arttıracak önereceginiz kaya varmdırı yoksa onlarıda gnays mı kullanayım.?


Akvaryumun suanki halini sizinle paylaşıyorum.

[IMG]http://img.prntscr.com/img?url=http://i.imgur.com/K80Duhj.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta2010Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 570
betta2010Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2015 12:04
Akvaryuma fazla tuz takviyesi yapmayın,
Su hazırlayıcı ve bakteri kültürünü aynı anda kullanmayın su değişiminden sonra su hazırlayıcı kullanıldıktan üç dört saat sonra bakteri kültürünü ilave edin..
PH için en iyisi mercan kumu kullanmak olacak ama kumu değiştiremem diyorsanız dediğiniz kimi iri mercan kırığı alarak dış filtrede kullanabilirsiniz..
Kaya olarak Antalya kayası olarak bilienen falez kayaları temin edebilirsiniz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan199oÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2016
İl: Zonguldak
Mesaj: 1
hakan199oÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2016 10:29
Selam abiler arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum 1 senelik akvaryum tecrübem var ve ikola bakmaya karar verdim 150 litre akvaryumum var 5 gündür tam teçhizat calıstırıyorum boş sekilde 2 güne kadar balıkları ekliycem 5d1e kafamı karıstıran su degeri yani ph nasıl tükselte bilirim ph ı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doguscoklukÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2009
İl: Manisa
Mesaj: 31
doguscoklukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2016 20:22
Merhaba
1. Su sertliği için Buffer kullanmanızı öneriyorum ben ReeFlowers pH Buffer 9,4 kullanıyorum.
2.İyotsuz kalın turşuluk tuz yetersiz kaldığı kanaatindeyim içinde gerekli mineraller barındıran tuzlar var onlardan kullanın.Ben ReeFlowers Salt African kullanıyorum.
3.Su değişiminde size katılıyorum.Evet tuz eklenmeli.
4.Su sertliğini arttıran kaya duymadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnginikolaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1
EnginikolaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 23:11
Merhaba bende yeni. Uye oldum size. Bisey soracam. Bende red ikola var benim disi balik agzinda yavru 15gunden. Beri dolu . ne zman birakir yada aliyim mi ben bu konu hakkinda yarim istiyorum sizden bide baligin lekeler var alt tarafda...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doguscoklukÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2009
İl: Manisa
Mesaj: 31
doguscoklukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2016 20:55
[QUOTE=Enginikola]Merhaba bende yeni. Uye oldum size. Bisey soracam. Bende red ikola var benim disi balik agzinda yavru 15gunden. Beri dolu . ne zman birakir yada aliyim mi ben bu konu hakkinda yarim istiyorum sizden bide baligin lekeler var alt tarafda...[/QUOTE]Merhaba red ikola diye bir tür yok bemba olabilir.kuluçkanız varsa kusturun.Lekeler içinde fotoğraf atarsanız bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
Ayrıca akvaryum kaç litre hangi yemleri kullanıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir