Tropheus İkola Akvaryumu ve Bitki Sorunsalı


schizophrenicÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2013
İl: Erzurum
Mesaj: 61
schizophrenicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 11:55
Merhaba Arkadaşlar,

Ben aranıza yeni katıldım sayılır. Aslında çok uzun zamandır forumunuzu küçük akvaryumum olduğu için misafir ziyaretçi olarak inceliyor bilgi alıyordum ancak yaklaşık 1 aydır benim için oldukça buyuk olan bir akvaryuma geçiş yaptım ve artık benimde üye olmam gerektiğini düşündüm. Akvaryum büyük olunca sıkıntıları uğraşları da büyük oluyor ve bu durumda benimde sizleri daha çok rahatsız etmem gerektiğini düşünmeye başladım

Yeni akvaryumum 150*50*60 boyutlarında içinde 10 adet 2E 8D olacak şekilde ikola beslemeye başladım. İkolalarım damızlık olup zaten 4 tanesi ağzını doldurmuştur.

Akvaryumum da 50 kilo sıfır silis kum,  2 tane dış filitre (healia EF300 ve Dolphin 1000) 3 adet iç filitre (1 tane küçük iki tane büyük) bunun yanında 1 top hava taşı 2 duz hava taşı 1 esnek hava taşı ile durmadan heaila 4 çıkış hava motoru ile havalandırıyorum son olarak en kısa zamanda eski jobo 828 filitremide elden geçirdikten sonra  yakın zamanda eklemeyi düşünüyorum. toplamda 3 dış filitre olacak.(sumplu akvaryum niye kurmadın sorularını duyuyorum. çünkü bir kaç arkadşaım şiddetle sump un bi süre sonra koku yaptığına dair bilgi almıştım. Akvaryumda yatak odamda olunca risk alamadım.)

Günde toplamda 2 saat büyük iç filitreler çalışıyor ve büyük bi sürkülasyon oluşturuyorum. Arada küçük iç filitre çalışıyor oda kendi çapında bbişeyler yapıyor. ve 24 saat iki dış filitrem çalışıyor.  (En kısa sürede akvaryum tanıtımlarına resimler ve modellerle konu açacağım .)

Bu kadar bilgi vermemin sebebi ise ben tropheus türünü çok sevsemde amazon bitkisinede hayranlığım var. Bu sebeple damızlık ikolalarımın yanına 3 dört dişi kök amazon eksem bu sürkülasyon ve balıklarla ne kadar güzel bir sonuca ulaşabilirim? veya kötü mü olur bilemiyorum?

ikolalarım f0 ve bu yok zamanda benim için kıymetli oldukları için bu bitki onlara zarar verir mi bunuda öğrenmek istiyorum. Zaman zaman çok deforme olurlarsa bitkelirimi değiştirebilirim. Ancak balıklarıma zararlı olacaklarsa bunuda bilmek isterim.

Şimdiden vereceğiniz tüm bilgiler için teşekkür ediyorum.

Sağlıklı balıklar/bitkiler ve saygılarımla. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fikirciÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 89
fikirciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 12:28
OKADAR FİLTREYLE TSUNAMİ YARATIRSIN:=))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nihanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2011
İl: Nevsehir
Mesaj: 59
nihanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2013 01:12
bende bir tropehus besleyicisi olarak söyleyebeilirim ki bitkilerin balıklara hiç bir zararı olmaz ama troplar otcul beslendikleri için bitkleri ufak ufak tırtıklayacaklardır.akvaryumu filitrelame konusuna gelince 3 tane dış filtre değilde güçlüsünden bir tane daha uygun olacaktır.fluval fx5 önerebiirim biraz fiyatı yüksek  ama hiç bir sıkıntı yaşamazsın yada seçeceğiiz başka bir model.hava olarakta birr tane 1 metrelik hava taşıyla havalandırabilirsin. böylece 3 filitrenin vermiş olduğu görüntü kirliliğindende kurtulmuş olursun.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir