Tropheus için Hobici İlanları Hk.


Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 12:01
Selamlar,

Konuyu gördüğümde acaba klişe dışında bir konumu diye düşündüm. ( konu sahibi arkadaş lütfen alınmasın klişe derken bu tarz konuları çok açtık çok tartıştık buna rağmen hiç bir şeyin değişmiyor olması üzücü ) Fakat konuyu okumaya başladığımda aynı klişe düşünce yapısının hakim olduğunu gördüm. Öncelikle hobiciyim ve ticariyim diye ikiye ayrılan bir hobici kitlesi var ben bunu anlamıyorum. Satıyorsan bu bir ticarettir bu kadar net ve kesindir bu. Eğer ücretsiz veriyorsan ona bir şey diyemem o zaman en kral hobici sensin. Ama ne olursa olsun 50Tl lik bir balığı 1TL ye bile versen ticaret yapıyorsun demektir. Ben bunu bu şekilde kabul ediyorum. Ve bence böylede kabul edilmeli.

Gelelim ilanlarda ki balıkların fiyatlarına evde beslenilen balık her zaman çok daha özel olur. Ancak bunun bir çok farklı etkeni vardır. Tamam balık evde bakılmıştır üretim hanede değil ancak bakan kişi işi bilmiyorsa ne yapacağız ? Bu işin kesin olarak kıstası kesinlikle balığı görüp kalitesine karar vermektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 16:58
Arkadaşlar konuyu baştan sona okudum. Ben yavrudan tropheus büyüttüm. Gerçekten çok zor iş yemin ederim onlara baktığım gibi kendime bakmıyordum. Suyun iletlenliğinden ph ına nitrat oranına herşeyi ölçerek yaptım. Garanti olsun diye 2 ayrı marka ph metrem var. Su değişimleri, yemleme zamanları dakika şaşmaz. Tankım 650 lt sırf bu yüzden su değişimleri için 200 lt tank aldım.  Suyu bunda dinlendirip ısı, ph v.b.  değerleri eşitlemeden su değişimi yapmadım.  Bu kadar özene rağmen 2 erkeğim büyüyünce koca akvaryumda başka kaya yokmuş gibi aynı kayaya aşık oldular. O kaya için haftalarca kavga edip  bu kaya benim olmalı stresinden en sonunda bloat oldular. hadi buyrun şimdi benim bunda ne günahım var ? Haa diyeceksiniz o kayayı çıkarsaydın,  o zaman yine stres olacaklardı. Ben illaki biri kavgayı kazanır kayanın sahibi olur dedim ama ikisi birden bloat oldu. Benim bakımımla bi alakası yok tankta boş duran kaya olmasına rağmen kendi kendilerini hasta ettiler. Şimdi bu konuya, hayatında tropheus beslememiş arkadaşlar bekara karı boşamak kolay misali yorumlar yapıyorlar. Ben yunus besledim suyun hiçbirşeyini ölçmedim yem atıpda yiyorlarmı diye bakmadım. Kafama göre herhangi bi gün su değişimlerini yaptım. Buna rağmen yavruları koyacak yer bulamadım. Kepçe kepçe beleşe yavru dağıttım ama bitiremedim. Aynı şekilde canlı doğuran tankım var yavruları ne yapacağımı bilemiyorum. Tropheusu başka balıklarla karıştırıp yorum yapan arkadaşlar  önce 1 sene trop beslesinler ondan sonra buraya yorum yapsınlar. Herşey yolunda giderken 1 günde herşey değişebilir. Yavrudan büyüttüklerimi sattım şimdi F0 koloni aldım. Onlar yavrulamaya başlasın satmaya kıyamam hele hele 5-10 liraya yüzgecini vermem. Cyberx262012-09-12 17:10:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 17:16
Ne kadar anlatsan millet yine aynı gülü seven dikenine katlanır diyorum anlayana anlamayana dert anlatmanın anlamı yok. Siz 3 cm yavruyu 30 tl ye satın dışarda da soranlara ben bu balıktan para kazanmak için degil balıgı sevdigimden besliyorum desin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 17:41
Evet fatih bey gerçekten anlamayana dert anlatılmıyor. Bu balıklarda bloat denen bi illet var. 2 balık hasta oldumu tüm kolonin hasta olma riski bana göre % 90 dır. Erken müdahale ile tüm koloniyi kurtarma şansıda vardır. Ama bu yaşanan stresin yine bana göre parayla karşılığı yok. Siz paraya takmışsınız tek taraflı bakıyorsunuz. Yemin ederim bu balıklara harcadığım paranın hesabını yapmıyorum. Yavrulasında satayım paramı çıkarayımda demiyorum. Bu balıkları çok renkli, çok hareketli ve zor olduğu için seviyorum. Bi tane lepistesim ölünce bile çok üzülürüm. Şimdi lepisteside para için mi seviyorum ??? Ticaret yapmak demek belli bir sermaye yatırıp üstüne masrafı çıkarıp para kazanmak demektir. Ben sizin sandığınız gibi bu olaya ticari baksaydım eğer, kendime ait işyerim var bodrumunda kocaman depom var. Oraya 15 tane 150 lik tank koyarım içlerine doldururum çeşit çeşit tropları alırım yavruları satarım işte o zaman bu işin ticaretini yapıyorum derim. Ben ucuz satılmasına parasal anlamda itiraz etmiyorum. O paraların yaşanan strese, verilen emeğe değmeyeceğini söylüyorum. Tabii 15 tane trop alayım yavrulatıp para kazanayaım diyende çoktur. Ama sizin burada genelleme yaparak her trop besleyen para için besler öyle olmasa yavrulara bu kadar para istemezler demeniz çok yanlıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 17:57
Ben hekesi genellemedim 3 cm yavruya 30 tl deyipte balıgì sevdiğimden besliyorum diyenlere.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 22:35

Öncelikle tropheus beslemeyenlerin tropheus yavruları  ve fiyatları hakkında bukadar dert tasa sahibi olması çok enteresan olmuş. Aynı tasayı astronomik L144 fiyatlarına  de yada yok kafası şiş bilmem neresi çekiç diye altı üstü yunus olan balıklara acayip paralar istenmesine de göstersenize.

Ayrıca unutmayın üretihaneler olmasaydı tropheus fiyatları bu seviyelere düşmezdi, 10lira bir f1 için çok komik ücrettir, Damızlığı 20 lira olan sarı presesin yavrusunun 3 liradan satılması çok daha faiştir. (120/10 ve 20/3)

 Bu blaık bukadar çok olursa ve yavru fiyatı bukadar düşerse kimse beslemeyecektir, aldığınız koloniyi elden çıkarmak isteyince satamazsanınz birdaha sizde balıık almazsınız.  Benim umudum ya biyerden sonra yeni yasalarla üretimhanecilerin vergisiz absürt kazançlarına gözyumulmayaca k(örnek yeni çıkan yasalarla araba ve emlak alsatçılığının engellenmesi) ve üretimhane sayıları azalıp dengenin sağlanması. Yani tropheusa en büyük kötülüğü üretimhaneler yapıyor.  Eğerki hekres evinde 1kaç akvaryumda tropheusnu beslese ne bu kadar yavu zebilliği olur nede tropheus kısır döngüye girerdi.

Bazı arkadaşlar oh negüzel yavrular 5 lira 10 lira oldu negüzel oldu herkes alsın diyecek, böyle olunca bu balığı besleyenlerin sayısı artacak mı azalacak mı? Elbette belli bir süre sonra avrupadaki gibi denge oturur herkes maddi kazançtan öte kendi zevkine hitab eden balığı besler.

MISTIK2012-09-12 22:36:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismailneseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 650
ismailneseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 07:37
[QUOTE=Cyberx26]Evet fatih bey gerçekten anlamayana dert anlatılmıyor. Bu balıklarda bloat denen bi illet var. 2 balık hasta oldumu tüm kolonin hasta olma riski bana göre % 90 dır. Erken müdahale ile tüm koloniyi kurtarma şansıda vardır. Ama bu yaşanan stresin yine bana göre parayla karşılığı yok. Siz paraya takmışsınız tek taraflı bakıyorsunuz. Yemin ederim bu balıklara harcadığım paranın hesabını yapmıyorum. Yavrulasında satayım paramı çıkarayımda demiyorum. Bu balıkları çok renkli, çok hareketli ve zor olduğu için seviyorum. Bi tane lepistesim ölünce bile çok üzülürüm. Şimdi lepisteside para için mi seviyorum ??? Ticaret yapmak demek belli bir sermaye yatırıp üstüne masrafı çıkarıp para kazanmak demektir. Ben sizin sandığınız gibi bu olaya ticari baksaydım eğer, kendime ait işyerim var bodrumunda kocaman depom var. Oraya 15 tane 150 lik tank koyarım içlerine doldururum çeşit çeşit tropları alırım yavruları satarım işte o zaman bu işin ticaretini yapıyorum derim. Ben ucuz satılmasına parasal anlamda itiraz etmiyorum. O paraların yaşanan strese, verilen emeğe değmeyeceğini söylüyorum. Tabii 15 tane trop alayım yavrulatıp para kazanayaım diyende çoktur. Ama sizin burada genelleme yaparak her trop besleyen para için besler öyle olmasa yavrulara bu kadar para istemezler demeniz çok yanlıştır.[/QUOTE]

Barış bey merhaba ne güzel yazmışsınız vallahi. Sonuna kadar katılıyorum. Aynen şuan bende hem tropheus hem yunus besliyorum. Yunuslarım yavru makinası yavruları koyacak yer bulamıyorum. Tropheusa gelince kantalambalarım var 11d 3e inanın ben böyle bir zahmet görmedim. harcadığım paralar cabası. 8 ayda bir araba parası harcamışımdır. F0 da var F1 de var. Getiriyorum balıkları bikaçgün sorun yok dün kurlaşan balıklar ertesi gün stresten hasta ve bloat. İnanın ne ilaçlar aldım denedim. Fakat ilk balıklarımdan baya bir kayıp verdim. Amerikadan ph metre getirttim. Yeterki ölmesinler yaşasınlar diye üstatlar ne dediyse yaptım. Çok şükür şuan iyi gidiyor. Ama bu balığın bakımı yunus gibi sp gibi değil arkadaşlar. Tamam yavru fiyatı 30lira bencede çok 10-20TL arası olabilir. Satan istediğine satar alanda alır. Kimse kimsenin bu balığı al diye gırtlağını sıkmıyor. Bu arada yunus besleyen arkadaşlar bir ara hazır koloni alayım dedim 9d 2e çekiç kafalı dudaklıymış :). 2000 lira gibi bir para istendi benden bilmem kimin balıklarının yavrusuymuşta çok özelmişte. Bende bunu anlamıyorum.


Ayrıca bu balığım yemi de ciddi para. Geçen 6-7 çeşit 100er gr yem aldım. 100 küsür TL para tuttu.

[QUOTE=MISTIK]
Öncelikle tropheus beslemeyenlerin tropheus yavruları  ve fiyatları hakkında bukadar dert tasa sahibi olması çok enteresan olmuş. Aynı tasayı astronomik L144 fiyatlarına  de yada yok kafası şiş bilmem neresi çekiç diye altı üstü yunus olan balıklara acayip paralar istenmesine de göstersenize.

Ayrıca unutmayın üretihaneler olmasaydı tropheus fiyatları bu seviyelere düşmezdi, 10lira bir f1 için çok komik ücrettir, Damızlığı 20 lira olan sarı presesin yavrusunun 3 liradan satılması çok daha faiştir. (120/10 ve 20/3)

 Bu blaık bukadar çok olursa ve yavru fiyatı bukadar düşerse kimse beslemeyecektir, aldığınız koloniyi elden çıkarmak isteyince satamazsanınz birdaha sizde balıık almazsınız.  Benim umudum ya biyerden sonra yeni yasalarla üretimhanecilerin vergisiz absürt kazançlarına gözyumulmayaca k(örnek yeni çıkan yasalarla araba ve emlak alsatçılığının engellenmesi) ve üretimhane sayıları azalıp dengenin sağlanması. Yani tropheusa en büyük kötülüğü üretimhaneler yapıyor.  Eğerki hekres evinde 1kaç akvaryumda tropheusnu beslese ne bu kadar yavu zebilliği olur nede tropheus kısır döngüye girerdi.

Bazı arkadaşlar oh negüzel yavrular 5 lira 10 lira oldu negüzel oldu herkes alsın diyecek, böyle olunca bu balığı besleyenlerin sayısı artacak mı azalacak mı? Elbette belli bir süre sonra avrupadaki gibi denge oturur herkes maddi kazançtan öte kendi zevkine hitab eden balığı besler.

[/QUOTE]

Sonuna kadar yazdıklarınızın arkasındayım. ben bu hobiye başlayalı 10 ay falan olmuştur. İnanırmısınız akvaryumcu 2d 1e sarı prensese başladığımda benden 50TL istedi. Çok komik dimi. Ama bence hala bişey değişmedi. bende dediğiniz gibi o dönemde 1-2cm 10 tane sp yavrusuna 25 TL verdim. Hala da böyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 08:54
[QUOTE=MISTIK]
Öncelikle tropheus beslemeyenlerin tropheus yavruları  ve fiyatları hakkında bukadar dert tasa sahibi olması çok enteresan olmuş. Aynı tasayı astronomik L144 fiyatlarına  de yada yok kafası şiş bilmem neresi çekiç diye altı üstü yunus olan balıklara acayip paralar istenmesine de göstersenize.

Ayrıca unutmayın üretihaneler olmasaydı tropheus fiyatları bu seviyelere düşmezdi, 10lira bir f1 için çok komik ücrettir, Damızlığı 20 lira olan sarı presesin yavrusunun 3 liradan satılması çok daha faiştir. (120/10 ve 20/3)

 Bu blaık bukadar çok olursa ve yavru fiyatı bukadar düşerse kimse beslemeyecektir, aldığınız koloniyi elden çıkarmak isteyince satamazsanınz birdaha sizde balıık almazsınız.  Benim umudum ya biyerden sonra yeni yasalarla üretimhanecilerin vergisiz absürt kazançlarına gözyumulmayaca k(örnek yeni çıkan yasalarla araba ve emlak alsatçılığının engellenmesi) ve üretimhane sayıları azalıp dengenin sağlanması. Yani tropheusa en büyük kötülüğü üretimhaneler yapıyor.  Eğerki hekres evinde 1kaç akvaryumda tropheusnu beslese ne bu kadar yavu zebilliği olur nede tropheus kısır döngüye girerdi.

Bazı arkadaşlar oh negüzel yavrular 5 lira 10 lira oldu negüzel oldu herkes alsın diyecek, böyle olunca bu balığı besleyenlerin sayısı artacak mı azalacak mı? Elbette belli bir süre sonra avrupadaki gibi denge oturur herkes maddi kazançtan öte kendi zevkine hitab eden balığı besler.

[/QUOTE]

Sözlerimiz gerçekçi olsun istiyorsak öncelikle abartı olup olmadığını kontrol edelm.
3 Liradan yavru sp satan varsa garip, onu alan varsa o daha garip. 1 liradır sp yavrusu. Hatta toptan alımlarda 75 kuruşa bile var. Yani sizin 20/3 oranı hiç gerçekçi olmamış.
iltas2012-09-13 08:55:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 08:58
10 TL den 7 cm bembayı satamadım. Akvaryumcu 30 TL ye peynir ekmek gibi okutuyor.

Bu millete her şey müstahak.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 10:58
[QUOTE=iltas] [QUOTE=MISTIK]
Öncelikle tropheus beslemeyenlerin tropheus yavruları  ve fiyatları hakkında bukadar dert tasa sahibi olması çok enteresan olmuş. Aynı tasayı astronomik L144 fiyatlarına  de yada yok kafası şiş bilmem neresi çekiç diye altı üstü yunus olan balıklara acayip paralar istenmesine de göstersenize.

Ayrıca unutmayın üretihaneler olmasaydı tropheus fiyatları bu seviyelere düşmezdi, 10lira bir f1 için çok komik ücrettir, Damızlığı 20 lira olan sarı presesin yavrusunun 3 liradan satılması çok daha faiştir. (120/10 ve 20/3)

 Bu blaık bukadar çok olursa ve yavru fiyatı bukadar düşerse kimse beslemeyecektir, aldığınız koloniyi elden çıkarmak isteyince satamazsanınz birdaha sizde balıık almazsınız.  Benim umudum ya biyerden sonra yeni yasalarla üretimhanecilerin vergisiz absürt kazançlarına gözyumulmayaca k(örnek yeni çıkan yasalarla araba ve emlak alsatçılığının engellenmesi) ve üretimhane sayıları azalıp dengenin sağlanması. Yani tropheusa en büyük kötülüğü üretimhaneler yapıyor.  Eğerki hekres evinde 1kaç akvaryumda tropheusnu beslese ne bu kadar yavu zebilliği olur nede tropheus kısır döngüye girerdi.

Bazı arkadaşlar oh negüzel yavrular 5 lira 10 lira oldu negüzel oldu herkes alsın diyecek, böyle olunca bu balığı besleyenlerin sayısı artacak mı azalacak mı? Elbette belli bir süre sonra avrupadaki gibi denge oturur herkes maddi kazançtan öte kendi zevkine hitab eden balığı besler.

[/QUOTE]

Sözlerimiz gerçekçi olsun istiyorsak öncelikle abartı olup olmadığını kontrol edelm.
3 Liradan yavru sp satan varsa garip, onu alan varsa o daha garip. 1 liradır sp yavrusu. Hatta toptan alımlarda 75 kuruşa bile var. Yani sizin 20/3 oranı hiç gerçekçi olmamış.
[/QUOTE]


Mustafa beyin sözlerini düzelttik diyelim sizin istediğiniz gibi mesela 20/1 olsun. Fakat bu oran yine 120/10 oranına göre çok büyük bir fark oluşturuyor yani değişen çok bir şey yok. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 11:09
120/10=12 katı 20/1=20 katı oranlama yaprsak 120/20=6 tl neyse arkadaşımızın dedigi gibi ben yunus besliyorum ne işim var bu konuda.

Kusuruma bakmayın özür dileyerek konudan ayrılıyorum.malawi konularında devam ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 11:31
Fatih bey, ben kimseyi kırmak için bişey yazmadım, kırıdıysanız özür dilerim, sadece demek istedğim  tropheus kolonisi belli bir süre sonunda kendini amorti edebilmeli, ithalatla gelen balığın az çak satılacağı fiyat da belli, seçmece alacağınız balığı en az 90 tl den alırsınız, kimse bugün 100 liranın altında size seçmece tropheus satmaz(evet bir zaman 50 liraya balık dağatan yerde de seçmece 100 lira), tatile gider gelirsiniiz 1-2 si ölür, evde yer değiştirirsiniz 1-2 si ölür, ölür de ölür. Her balık ölür ama tropheus daha bir ölür, o ihtişamlı abilerinizin döktükleri balıkları görseniz.

Aynı şey mesela l144 de de var, ben 100 liradan tek dişi aldım 400 liradan çift almıştım, şimdi tanesi 500 lira olmuş. Neden? Eskiden 1-2 üreten yer vardı, şimdi 10larca kişi üretiyor, aynı şekilde  kiriza gold damızlığı 250 liraydı şimdi 750 lira oldu neden? Belli bir trend var moda var memleketimizde, bişey pahallandıkça pahallanır, bilmem kim almış çok paraya satmış bizde alalım var.

He şunuda söliyeyim yavrusu 10 a satılsa 30 olsa bana çok da dert değil 10la 15 arası balık beslerim 1 tane akvaryumum var.


MISTIK2012-09-13 12:07:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 12:24
[QUOTE=Burak BULUT] [QUOTE=iltas] [QUOTE=MISTIK]
Öncelikle tropheus beslemeyenlerin tropheus yavruları  ve fiyatları hakkında bukadar dert tasa sahibi olması çok enteresan olmuş. Aynı tasayı astronomik L144 fiyatlarına  de yada yok kafası şiş bilmem neresi çekiç diye altı üstü yunus olan balıklara acayip paralar istenmesine de göstersenize.

Ayrıca unutmayın üretihaneler olmasaydı tropheus fiyatları bu seviyelere düşmezdi, 10lira bir f1 için çok komik ücrettir, Damızlığı 20 lira olan sarı presesin yavrusunun 3 liradan satılması çok daha faiştir. (120/10 ve 20/3)

 Bu blaık bukadar çok olursa ve yavru fiyatı bukadar düşerse kimse beslemeyecektir, aldığınız koloniyi elden çıkarmak isteyince satamazsanınz birdaha sizde balıık almazsınız.  Benim umudum ya biyerden sonra yeni yasalarla üretimhanecilerin vergisiz absürt kazançlarına gözyumulmayaca k(örnek yeni çıkan yasalarla araba ve emlak alsatçılığının engellenmesi) ve üretimhane sayıları azalıp dengenin sağlanması. Yani tropheusa en büyük kötülüğü üretimhaneler yapıyor.  Eğerki hekres evinde 1kaç akvaryumda tropheusnu beslese ne bu kadar yavu zebilliği olur nede tropheus kısır döngüye girerdi.

Bazı arkadaşlar oh negüzel yavrular 5 lira 10 lira oldu negüzel oldu herkes alsın diyecek, böyle olunca bu balığı besleyenlerin sayısı artacak mı azalacak mı? Elbette belli bir süre sonra avrupadaki gibi denge oturur herkes maddi kazançtan öte kendi zevkine hitab eden balığı besler.

[/QUOTE]

Sözlerimiz gerçekçi olsun istiyorsak öncelikle abartı olup olmadığını kontrol edelm.
3 Liradan yavru sp satan varsa garip, onu alan varsa o daha garip. 1 liradır sp yavrusu. Hatta toptan alımlarda 75 kuruşa bile var. Yani sizin 20/3 oranı hiç gerçekçi olmamış.
[/QUOTE]

Mustafa beyin sözlerini düzelttik diyelim sizin istediğiniz gibi mesela 20/1 olsun. Fakat bu oran yine 120/10 oranına göre çok büyük bir fark oluşturuyor yani değişen çok bir şey yok. 
[/QUOTE]
Değişen birşey olmaz mı? 120/10 ne demek, yavru, anaçlarının 1/12 fiyatına gidiyor demek. O zaman anaç sp 20 liraysa yavru 20 * 1/12 = 1,66 TL demek ki bu da sp yavrusunun olması gereken fiyatı.
Hesap olarak benimki doğru, ama mantık olarak doğru olmayabilir.
Zaten ben bu mantığın doğru olduğunu da savunmadım, sadece arkadaş fiyat vermiş, o fiyata göre oranlamış, o fiyatın doğru olmadığını söyledim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 16:52
[QUOTE=iltas] [QUOTE=Burak BULUT] [QUOTE=iltas] [QUOTE=MISTIK]
Öncelikle tropheus beslemeyenlerin tropheus yavruları  ve fiyatları hakkında bukadar dert tasa sahibi olması çok enteresan olmuş. Aynı tasayı astronomik L144 fiyatlarına  de yada yok kafası şiş bilmem neresi çekiç diye altı üstü yunus olan balıklara acayip paralar istenmesine de göstersenize.

Ayrıca unutmayın üretihaneler olmasaydı tropheus fiyatları bu seviyelere düşmezdi, 10lira bir f1 için çok komik ücrettir, Damızlığı 20 lira olan sarı presesin yavrusunun 3 liradan satılması çok daha faiştir. (120/10 ve 20/3)

 Bu blaık bukadar çok olursa ve yavru fiyatı bukadar düşerse kimse beslemeyecektir, aldığınız koloniyi elden çıkarmak isteyince satamazsanınz birdaha sizde balıık almazsınız.  Benim umudum ya biyerden sonra yeni yasalarla üretimhanecilerin vergisiz absürt kazançlarına gözyumulmayaca k(örnek yeni çıkan yasalarla araba ve emlak alsatçılığının engellenmesi) ve üretimhane sayıları azalıp dengenin sağlanması. Yani tropheusa en büyük kötülüğü üretimhaneler yapıyor.  Eğerki hekres evinde 1kaç akvaryumda tropheusnu beslese ne bu kadar yavu zebilliği olur nede tropheus kısır döngüye girerdi.

Bazı arkadaşlar oh negüzel yavrular 5 lira 10 lira oldu negüzel oldu herkes alsın diyecek, böyle olunca bu balığı besleyenlerin sayısı artacak mı azalacak mı? Elbette belli bir süre sonra avrupadaki gibi denge oturur herkes maddi kazançtan öte kendi zevkine hitab eden balığı besler.

[/QUOTE]

Sözlerimiz gerçekçi olsun istiyorsak öncelikle abartı olup olmadığını kontrol edelm.
3 Liradan yavru sp satan varsa garip, onu alan varsa o daha garip. 1 liradır sp yavrusu. Hatta toptan alımlarda 75 kuruşa bile var. Yani sizin 20/3 oranı hiç gerçekçi olmamış.
[/QUOTE]

Mustafa beyin sözlerini düzelttik diyelim sizin istediğiniz gibi mesela 20/1 olsun. Fakat bu oran yine 120/10 oranına göre çok büyük bir fark oluşturuyor yani değişen çok bir şey yok. 
[/QUOTE]
Değişen birşey olmaz mı? 120/10 ne demek, yavru, anaçlarının 1/12 fiyatına gidiyor demek. O zaman anaç sp 20 liraysa yavru 20 * 1/12 = 1,66 TL demek ki bu da sp yavrusunun olması gereken fiyatı.
Hesap olarak benimki doğru, ama mantık olarak doğru olmayabilir.
Zaten ben bu mantığın doğru olduğunu da savunmadım, sadece arkadaş fiyat vermiş, o fiyata göre oranlamış, o fiyatın doğru olmadığını söyledim.
[/QUOTE]


Hesap olarak haklısınız ben o şekilde düşünmemiştim 

Konunun odak noktası bu değil tabii ki ancak bu konu ne kadar tartışılsa da yinede bir çözüm bulunabileceğini sanmıyorum. Daha öncede çok konuştuk ve tartıştık hatta o kadar çok konuştuk ki şu anda bu konuya çok dahil olasım gelmiyor. Aynı şeyi tekrar tekrar konuşmaktan yoruldum açıkçası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir