Tetrazonla ilgili


JGUITARÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 131
JGUITARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2007 16:17
Merhaba arkadaşlar. Önceden beri ilgilenmek isteyip bir türlü imkan bulamadığım bu hobiye geçte olsa dahil olduğum için sevinçliyim. Akvaryumum un boyutları boy: 60 en:20 cm yükseklik :25 dir. Sitedeki balıklarımızı inceledim. Gözüme kestirdiğim balıkları akvaryumcuya gidip yaptıkları hareketleri gözlemledim. Başlangıç olarak tetrazonların bana uygun olacağını düşündüm. Sitede önerilenlere göre 8 adet aldım. 3 adeti çizgili,  1 adeti koyu yeşil, 2adeti portakal rengi ve üzerinde belli belirsiz dikey dört adet beyaz çizgi var. Son iki adet ise tetrazon değil. Yani 2 gün sonra bu işin farkına vardım. Bu pembe renkli 2 balığın diğerlerinden farkları şöyle: Anüsteki yüzgeç arka kuyruğa kadar devam ediyor ve Sırt yüzgeçi tetrazonlarınkinden daha uzun son olarak akvaryumcunun bu iki balığıda diğerleri ile aynı akvarumdan verdiğini söylemek isterim o tankın etiketinde TETRA diye yazıyordu. Tetra ile tetrazonun aynı tür olmadığını sayenizde öğrendim.
 Şimdi sizlere birkaç sorum olacak

1) Bu pembe balıklar tetramıdır

2)Tetrazonlarım yüzyüze gelip birbirlerinin karınlarına kafalarını vurup bir
topaç gibi dönüyorlar. Bu bir kavgamıdır yoksa kurmu yapıyorlar.

3) Kumu pek sevmediğim için akvaryum tabanını tamamen kayalık(kayaları suda iyice kaynattım) yaptım ve onlara yuva gibi küçük yerler ve alt geçitler ayarladım. Yemlerini yedikten sonra bu yuvalara çekilip bir saate yakın dışarı çıkmıyorlar. Bu hareketleri normalmi?

4)Coral marka 500litre/ saatlik bir şelale filtre aldım. Hava pompasına gerek varmı? Yoksa bu filtre işimi görürmü?

5)Tetrazonlarıma günde 1 öğün yem veriyorum yeterlimidir ve yem verirken şelale filtreyi kapatayımmı?

6) Son olarak balıkları alırken yanında mavi bir dezenfektan ve tuz verdiler. Akvaryumcunun söylediği kadarını akvaryuma katmıştım. Su takviyesi yaparken oranlı olarak bu maddeleri değişim yapılacak suya  önceden katayım mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Saygılarımla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

govel3Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 120
govel3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2007 08:27
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Umarım sağlıklı balıklar büyütürsünüz.
 
1)Anlattıklarınızla balıkları tahmin edebilmek çok güç. Bence sitenin Tatlı Su Canlıları bölümünü iyice incelmelisiniz. Zaten inceleyip balıkları almışsınız ancak belki de balıklardan bazıları tetra grubuna girmez. Ancak resim koyabilirseniz daha kolay yardımcı olabilirim.
 
2)Her ikisi de olabilir. Ama saklanacak yerleri var dediğinize göre bence kavga ediyorlarsa birbirlerine çok fazla zarar vermeyecektirler.
 
3)Normaldir. Ben de imzamdaki balıkları besliyorum ve özellikle 1. akvaryumumdaki balıklarım yemleri kaptıktan sonra hemen kovuklarına çekilip yemlerini yiyorlar. Bu akvaryumdaki balıklara kendi yemini kaptırmak istememesinden kaynaklanıyor. Tersi olsaydı bazı balıklarınız gayet güzel gelişirken bazıları bitkin, hasta,halsiz..v.b olabilirdi.
 
4)Filtreyi 24 saat açık tutuyorsanız ve balıklar sürekli suyun yüzeyinde yüzmüyorsa hava olarak yeterlidir. Ancak ben şelale filtrenin akvaryumu yeterli ölçüde temizleyeceğini sanmıyorum. Bunun yerine küçük bir iç filtre daha iyi olabilirdi. Ancak akvaryum küçük olduğu için yeterli gelebilir. Buna siz karar vereceksiniz.
 
5)Bence aynı miktar yemi veya biraz fazlasını 2-3 öğüne paylaştırarak vermeniz daha iyi olabilir. Örneğin; stick yemlerden 1 öğünde 10 tane veriyorsanız, 3 öğünde 12 tane yani her öğün 4 tane verebilirsiniz. Bu verdiğiniz yeme ve size bağlı.
 
6)Ben su değişimi sırasında, yeni balık aldığımda ve akvaryuma yeni dekor eklediğimde 3-4 damla dezenfektan kullanıyorum. Bir zararını görmedim ancak daha bilgili bir akvarist arkadaşım bizi daha iyi aydınlatabilir. Tuz hakkında yorum yapamayacağım çünkü tuz bazı balıkların hastalıklarına karşı önemli iken bazıları hiç sevmez ve balıkların ölümüne sebep olabilir.
 
Not: Bence eğer akvaryumunuzda bitki yoksa kesinlikle tavsiye ederim. Hem çok hoş bir görünüm olacaktır hem de balıklarınız kendilerini daha güvende hissedecektir.
 
Umarım yardım edebilmişimdir. Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JGUITARÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 131
JGUITARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2007 13:28
Verdiğiniz bu bilgiler için çok teşekkür ederim Şu anda resim koyabilecek imkanım olmadığı için resim koyamadım. Ama sitedeki tatlı su canlılarını incelediğimde  bendeki 2 balığın tamamen kırmızı tetraya benzediğini görüyorum. Yanlız tek bir sorun var. bunların ikiside dişi çünkü erkeklerde sırt yüzgeçleri çok daha görkemliymiş. Sonuç olarak balıklarımın hepsi şu anda sağlıklı ve ok gibiler. Hızlandıkları zaman gözümle takip edemiyorum.
Birde yem verirken filtreyi kapatayım mı sizce?  Çünkü yemlerin bir bölümünü filtre çekiyor balıklarımın aç kalmasından korkuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

govel3Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 120
govel3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2007 13:40
Bence kapatmanızda yarar var. Dediğiniz gibi yemlerin bir kısmını içine çekebilir. Aç kalmazlar ancak daha iyi beslenmelerine engel olabilir. Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir