Tetrazon nerde uyur


JGUITARÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 131
JGUITARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2007 13:59
Arkadaşlar ben akvaryum hobisine yeni başladım. Aklıma takılan her konu ile ilgili forumda arama yaptırıp gerekli bilgileri almaya çalışıp gereksiz başlık açmamaya gayret ediyorum. 8 Adet tetrazon um vardı. 1 adeti 3 gün önce  (gece) akvaryumdan atlayıp öldü. Bunun üzerine geceleri takip etmeye başladım. Benim balıklar karanlıkta suyun üstüne çıkıyor. Akvaryumum 30 litrelik ve 1 adet iç filtresi ve 1 adet şelale filtresi bulunmakta iç filtre aynı zamanda bolca havada veriyor. Yani oksijen sıkıntısı yok. Gündüzleri balıklarım dipte dolaşıyor. Son üç gece 1-2 saat aralıklarla hep balıklara baktım ne zaman baktıysam suyun üst tarafındalar. Forumda yaptığım aramalarda balıkların aşağıya çöküp uyuduğunu okumuştum. Acaba terslik nerde? Malum havalar çok sıcak akvaryumun ısısı 29- 30 derece ısıtıcımda yok acaba çok sıcak diyemi yukarı çıkıyorlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LambukaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 677
LambukaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2007 15:59
Merhabalar,
Öncelikle balıklarınızın akvaryumdan atlamasını önlemek istiyorsanız akvaryumunuzun üstünü tamamen kapatmalısınız. Balıklar uyudukları zaman genelde kontrolsüz oluyorlar ve güvenli bir yerde uyumaya gayret ediyorlar. Filtreniz suyu fazla hareketlendiryorsa uyuyan balıklarıda su üstüne taşıyabilir. Bu arada en kısa zamanda bir ısıtıcı edinmenizi öneririm havalar ne kadar sıcakta olsa geceleri yaşanan ısı farkı balıkları olumsuz etkiler küçük bir ısıtıcı ile su ısınızı sabit tutup balıklarınızı hastalıklardan koruyabilirsiniz.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JGUITARÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 131
JGUITARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 02:39
Yardımınız için teşekkür ederim. Akvaryumumun üst kapağı ev çatısı şeklinde olduğu için hava kabarcıklarından çıkan terler dışarıya damlıyordu. O yüzden çıkarmıştım. Madem mecbur kapatacağız bende akvaryumun üçte biri kadar bir bölüme (filtreden gelen kabarcıkların damlalarını önlemek için) Alüminyum folyodan (yemek saklamak için kullanılan) oluk şeklinde üstten yerleştirdim . Üzerine de kapağını yerleştirdim Şimdi su damlacıkları içeri düşüyor. Bu derdimi hallettim de folyonun balıklara bir zararı olabilir mi?  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir