Tetralarım Hk.


arunesÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 27
arunesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2009 17:15
Öncelikle merhabalar, bu hobiye yeni başladım, haliyle pek bilgi sahibi değilim, 1-2 şey danışmak istiyorum.

Oldukça ufak olan akvaryumumda (20 lt), 2 tetra ve bir çöpçü bulunuyor. Tetralardan bir tanesi diğerini sürekli kovalar durumda, boş anını yakalamasın anında kovalamaca başlıyor, taki diğeri bi köşeye saklanana kadar. Acaba birbirlerine zarar veriyolarmı diye, kovalanan balığın kuyruğuna falan baktım, hiç bi hasar yok gibi.

Tetralarımın türünü öğrenmek için sitedeki Tatlı Su Canlıları bölümünde baktım, kaçan tetramın şekli Yeşil Ateş Tetra ya çok benziyor, kovalayanda ordaki türlerden en çok Mücevher Tetra ya benziyor. Acaba balıkların arasındaki bu kovalamaca normal mi? hani oyun oynuyolar falan desem birazda diğeri kovalasın :) ama yok öyle bi durum.

Birde forumu değil ama çöpçümle ilgili bişey sormak istiyorum, sadece bu soru için konu açmak istemedim. Cinsinin Albino Çöpçü olduğunu düşündüğüm balık, ara ara su yüzeyine oldukça süratli çıkıp iniyor, acaba sudaki oksijen eksikliğinden falan olabilirmi? Çünkü duyduğuma göre bazı balıklar oksijeni su yüzeyindende sağlayabiliyormuş. Yoksa bu hareket normal mi?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2009 21:57
Mücevher tetra diye baktığınız balığa, birde sazanlar gurubundan barbuslara bakın. Orda tetrazonlar ya da yakut tetrazona bakın. Eğer ordaki balıklar sizinkine daha çok benziyorsa kovalaması normaldir. Çünkü yeşil ateşleri mücevherler kovalamaz. Ayrıyetten balıklarınızın bir birini kovalama nedeni akvaryumun çok küçük olması ve türlerin sayısının az olma ihtimali yüksek. Yanlız dikkat edin, kaçan balık sürekli saklanıyorsa, bir zaman sonra ya az besinden yada stresden ölebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arunesÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 27
arunesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2009 23:44
Baktımda tetrazona daha çok benziyo sanki, balıkların resimlerini çektim, türleri hakkında daha açıklayıcı olur sanırım, hem bende bu sayede bilgilenmiş olurum.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir