tetra


leon65Çevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 31
leon65Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 19:57

Arkadaşlar bende rasbora kırmızı burun  ve neon var balıkları alırken üremeleri için uygun şekilde almak istedim veren arkadaş tetra üreteni görmediğini söyledi ,gerçekten üremiyorlarmı bunlar?

enginkoc342010-10-18 23:53:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 20:20
Ürerler ama zordur gerçektende.Sadece tetra akvaryumunda üreteni gördüm şahsen.Ama karma akvaryumda çok zor diyebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1211
Öğretmen AliÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 11:00
Bu tetra türü balıkları üretmek çok zor değildir.Ancak yavruları yaşatmak gerçekten problem.bazen 100 lerce yavrudan 1-2 tanesi kurtuluyor.Su değerlerindeki değişimden çok hızlı etkileniyorlar.Ayrıca yem konusunda çok seçiciler.Yavru almak için ayrı akvaryum gerekmektedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 15:41
Tetraları üretebilmek için su şartlarının bu balıklar için ideal değerlerde olması lazımdır. ÖZellikle düşük Ph'lı asidik suları severler. Bununla beraber, tankın tabanının bitkili (özellikle moss kaplı olması) balıkların yumurtalarını bırakmaları için buraları seçmelerine neden olacaktır. Yumurta verecek olan dişi ve onun seçtiği erkek tankın içinde kendilerini belli ederler. Birbirlerine karşı fevri hareketlerle  kovalamaca içinde olurlar. Dişi, az de olsa şişkinliği ve iriliğinden anlaşılabilir. Üretebilmek için, yukarıda belirttiğim su şartlarını ve akvaryum ortamını oluşturarak, bu emareleri gösteren balıkları ayrı bir tanka almak yerinde olacaktır. Işıklarını yakmaksızın, fazla rahatsız edilmeden 1-2 gün içinde yumurtaları moss öbeğinin üzerine bırakacaklardır. Daha sonra su şartlarını değiştirmeden  ebeveynler ana tanka alınarak yumurtaların çıkışı beklenir. Yumurtadan çıkan yavrular çok minik olacaklardır ve özellikle bu dönemde yavruların beslenebilmesi için çok önemli olan enfüzvuar verilmesi yerinde olacaktır. Aşağıda enfüzvuar hakkında bir internet sitesinden edindiğim bilgiyi ekliyorum:
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Yumurtadan yeni çıkmış yavru balıkların besinleri arasında yer alan enfüzvuarların önemi büyüktür, özellikle artemia yiyebilecek olgunluğa erişmemiş yavrular, bu tek hücreli mikroorganizmalarla mutlaka beslenmelidir.

Enfüzvuar üretimi oldukça basittir öncelikle orta boy bir kavanozu yarıya kadar akvaryum suyu ile dolduruyoruz içine güneşte kurutulmuş muz kabuğu ve 1 parça kuş başı tabir ettiğimiz eti hafif ezerek atıyoruz, kavanozu hafif güneş alan aydınlık bir yere koyuyoruz 2 veya 3 gün sonra suyun üzerinde beyaz bir tortu oluştuğunu görürseniz enfüzvuarlar artık hazır demektir.

Bu arada eğer muz kabuğu yoksa alternatif olarak onun yerine çiğ patates kabuğu, hafif kararmış marul veya kıvırcık hatta ıspanak yaprağı bile işinizi görecektir.

En önemli konu enfüzvuarları zaten hassas olan yavru balıklara bulundukları suyun kalitesini bozmadan vermektir bunun için enfüzvuarların bulunduğu kavanozun üstteki beyaz tortu olan kısmından bir kahve fincanı kadar suyu karıştırmadan alıyoruz, aldığımız suyu sık gözenekli bir kumaş parçası ile süzüyoruz ben bu iş için temiz bir fanila kullanıyorum gerçekten işe yarıyor, enfüzvuarlar kumaş parçasının üstünde tortu şeklinde kalacaktır bunu direk balıklara verebileceğiniz gibi, ben genelde akvaryumdan bir miktar su alıyorum süzdüğüm enfüzvuarları içine koyuyorum sonra bir kaşık yardımı ile yavrulara veriyorum. 

Yazan : Faruk Karakaşer


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" 
Oldukça zor gibi görünse de, yeterli dikkat ve ilgi gösterdikten sonra bu türlerden yavru almanın zevki bambaşkadır.
Ben yavru alamadım ancak bolca yumurtlama olayına şahit oldum neon tetralarımda. Tabi tanktaki karides klonu tarafından afiyetle yendiler.
Ancak; tetralar kadar zor olmasa da kırmızı tül zebralarımdan yüzlerce yavru aldım ve çevreme dağıttım. Umarım başarırsınız da forumda yavru fotoğraflarınızı görürüz. Forumda bir akvarist "mavi köfte" adını verdiği bir neon yavrusunun tanıtımını yapmıştı ve oldukça sevimliydi. arama yaparsanız bulabilirsiniz.
Sağlıklı hobiler dilerim... 

Linki buldum:
 

Bu arada Ali Hocam'a saygılar, selamlar... Tebessüm

ukk20042010-10-18 20:55:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir