Tetra Ex 1200 Su pompası Sorunsalı


Etoo07Çevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 277
Etoo07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 15:30
Sayın arkadaşlarım piyasada ben markayım demekle olmuyor. Bakın bazı otomotiv firmalarına bir hata tespit ettikleri zaman bütün arabaları geri çağırıp düzeltiyorlar. Biz mercedes değilde wollksvagen diye aldığımız tetra ex 1200 dış filrede böyle bir sorun yaşadık ve yaşanmaya devam ediyor. Ürünün bırakın toplatılıp mağduriyetin giderilmesini komik çözüm önerilerinde bulunuluyor. 

Kayıtsız şartsız müşteri memnuniyeti benimsemeyen firmaları biz tüketiciler yola getirmesini biliriz. Buda birlik beraberlik ve bilinçli tüketici olup hakkını aramaktan geçiyor. 

Saygı ve sevgilerimle. 

+1: [T]183330,alpburakozbay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mavivesiyahÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Artvin
Mesaj: 25
mavivesiyahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 02:42

Ben bu ürünü almadan önce (teleskop akvaryumdan aldım) forumu okudum. Baktım olumsuz yorumlar var fakat şuan anladığım kadarı ile yanlı olumlu mesajlarda var. New modelinin düzeltildiğine dair. Pes kardeşim bu motoru almayın diye net olarak yazılması lazım ki ! alacaklar bilinçlensin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Etoo07Çevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 277
Etoo07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 09:08
Ürünün genel sıkıntısı su pompa aparatının cihazın içinde takılı kalması. Bu nev serisinin hepsinde olduğu anlamına gelmez ama anlaşıldığı kadarıyla çoğu hobici aynı sorunla karşılaşmış. Kesin bir dille bu ürünü almayın demek biraz haksızlık olacak gibi, bu ürünü alacak arkadaş konuyu okuyacak, kendince yorumlayacak, karşılaştıracak alacağı yerle konuşacak, karşılaşılan bu sorunu iletecek garanti alabiliyorsa ürünü alacak veya almayacak.

Saygı ve Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mavivesiyahÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Artvin
Mesaj: 25
mavivesiyahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2013 12:40
Serdal Bey,

Ben 35 yaşında ve orta düzeyin üstünde gelir düzeyine sahip bir insanım. Benim için bir iki üç dış filitre önemli değil. Bir tane alırım atarım kenara ikinciyi alırım. Fakat bu hobiye gönül veren daha genç arkadaşları, harçlıkla bu işi yapan arkadaşları düşünüyorum. Adam belki aylarca para biriktiriyor ve forumdaki yorumları okuyor. 100 tane olumsuz yanında 5 tane olumlu var. İnsanlar nasırlarına basılınca bağırırlar. Sorunlarını aktarırlar. Memnuniyetini aktarmak ise pek yapılmaz. 5 kişinin memnun olması demekki iyi imiş izlenimi verdi bana. Marka da TETRA dedim çoçukluğumdan beri tanıdığım marka. Eee içide full, satan Teleskop Akvaryum hepsi bir araya geldi ve bir yanılgıyla aldım. Bu durum diğer arkadaşların da başına gelecektir. Üstelik o harçlığı ile filitre alan arkadaş için büyük bir hayal kırıklığı ve dolayısı ile hobiden soğumalarına neden olacaktır. Şimdi sorarım bu kadar kötü bir cihaza olumlu referans verenler mi ? yoksa bu ürün üretim hatalı uzak durum diyenler mi doğru ve yanlı iş yapıyorlar. Bende diyorum ki yüz kişiden beş tanesi mutlaka bu işin ticaretini yapıyorlar... Aklıma da başka bişey gelmiyor. mavivesiyah2013-07-21 18:45:32

Beğenenler: [T]183330,alpburakozbay[/T]
+1: [T]183330,alpburakozbay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13070,2[/B]
Kayıt: 30/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2406
fkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2013 13:59
[QUOTE=mavivesiyah]Serdal Bey,

Ben 35 yaşında ve orta düzeyin üstünde gelir düzeyine sahip bir insanım. Benim için bir iki üç dış filitre önemli değil. Bir tane alırım atarım kenara ikinciyi alırım. Fakat bu hobiye gönül veren daha genç arkadaşları, harçlıla bu işi yapan arkadaşları düşünüyorum. Adam belki aylarca para biriktiriyor ve forumdaki yorumları okuyor. 100 tane olumsuz yanında 5 tane olumlu var. İnsanlar nasırlarına basılınca bağırırlar. Sorunlarını aktarırlar. Memnuniyetini aktarmak ise pek yapılmaz. 5 kişinin memnun olması demekki iyi imiş izlenimi verdi bana. Markada TETRA dedim çoçukluğumdan beri tanıdığım marka. Eee için full satan Teleskop Akvaryum hepsi bir araya geldi ve bir yanılgıyla aldım. Bu durum diğer arkadaşların da başına gelecektir. Üstelik o harçlığı ile filitre alan arkadaş için büyük bir hayal kırıklığı buda hobiden soğumalarına neden olacaktır. Şimdi sorarım bu kadar kötü bir cihaza olumlu referans verenler mi yoksa bu ürün üretim hatalı uzak durum diyenler mi doğru ve yanlı iş yapıyorlar. Bende diyorum ki yüz kişiden beş tanesi mutlaka bu işin ticaretini yapıyorlar... Aklıma da başka bişey gelmiyor.[/QUOTE]

Filtreyi alan arkadaşlar alır almaz,  heh tamam güzel kuruldu çalısıyor sessiz vs diye hemen iyi yorum yapabilirler.

Aslında alınan malzeme hakkında yorum yapılacak ise o malzemeyi en az 6 ay kullanmak ve 2-3 temizlik yaptıktan sonra bu yorumları yazmak en doğrusu olacaktır.  Mesela ben filtreyi aldım 5 ay sıkıntı yoktu ama 3. filtre temizliğinde pompa içinde kaldı, 4 temizlemeden sonra su akıtmaya da başladı.

Ayrıca ithalatçı firma ne kadar ilgili olduğunu bu konuda da göstermiş oldu bir çok eleştiri olmasına rağmen en ufak bir açıklayıcı cevap bile verilmiyor.

Gerçi çözüm bulmak istesede artık bulamaz ben 200 + liraya aldığım filtreyi artık durdurulamayan akıntı (akıntı diyorum sızıntı değil) sebebi ile en sonunda sinirden attım. Bundan sonra tetratech mi ? Allah korusun.

Beğenenler: [T]126180,Etoo07[/T]
+1: [T]126180,Etoo07[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İ.BAHTİYAR Çevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 30
İ.BAHTİYAR Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2014 11:09
Arkadaslar ayni sorunu benfe yasadim ve pompanin ustune corap koydum kucuk cekicle 2 kere vurdum birakti tavsiye edetim ise yariyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xploriaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1
xploriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2020 11:12
Arkadaslar. Tetra 1200 ex vakum pompasinin sıkışması sorunu yaşiyordum ki bu pompa ozellikle filtre temizliginden sonra su emiş ve çıkış hortumlarina su akışını sağlayabilmek adina cok onemli. Bu sorun beni cok yormustu fakat spontane bir çözüm buldum ve filtrem muthiş debiyle çalisiyor. Çözüm vakum pompasinin basma parcasi iceri çökük haldeyken her tarafina cok cok ince bir yağ suruyoruz. (Zeytinyaği). Sonradinda bir meyve bicaginin uc kismina islak mendil tutturarak, basma parcasinin yanindan iceri dogru yavasca soktum. Vakum pompasi tak diye atarak disari cikti. Sonrasinda artik ilk aldigim gunku gibi vakum pompasi calisir hale geldi. Yalniz pompayi kullanirken en aşağiya kadar bastirmayin ben havayi almak icin en az 30 kere pompaya basarak su cikisini sağladim. Herkese keyifli hobi dolu gunler.

Beğenenler: [T]126180,Etoo07[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir