Tetra Ex 1200 Plus Vs Fluval Fx6


ForTheHordeÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 236
ForTheHordeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2019 10:02
[QUOTE=ilhannnn01]

tetra dan memnunum, açıkçası filtreyi para verip almadım, internetten okuduğum yorumlarda çok sayıda su akıtma şikayeti görmüştüm o yüzden tercih etmemiştim ama 2. el bir akvaryum aldım ve yanında geldi uzun zamandır kullanılmıyordu denediğimde her tarafından su akıtıyordu, musluk contalarını yağladım kafa contasını değiştirdim ve çalışmaya başladı, debisi gayet güzel kova hacmi de büyük ama uzun süre kullanmadım ilerde ne olur tekrar su akıtma sorunu olur mu bilmiyorum.



Şu an akvaryumda ikisi çalışıyor o yüzden çok rahat kıyaslayabiliyorum. Tetranın debisi bariz daha iyi, belki bendeki ejet te bir sorun vardır çünkü içinde kolay tıkanacak malzemeler elyaf vs. olmamasına rağmen debisi çok düştü, ilk aldığım zamanlar gayet iyiydi ama şu an yarı yarıya düştü diyebilirim.

Ses olayına gelirsek ikisi de gerçekten sessiz filtreler, sadece ses içinse aradaki fiyat farkına değmez. Akvaryumda bir iç filtre ya da hava motoru varsa zaten ikisini de duymazsınız.
[/QUOTE]

yukarıda özgür arkadaşımızın da belirttiği gibi hem çift dış filtre avantajından yararlanmak hem de sessizlik için çift tetra ex 1200 den kullanacağım gibi tercihimi, görüşleriniz için çok teşekkür ederim, bakalım şimdi 600 lt lik akvaryum için fiyat alma safhası başlayacak benim için.

Bu arada acaba iki filtreyi konumlandırmak için optimum diziliş nasıldır, hiç eşdeğer çift dış filtre kullanan var mıdır acaba ?[EDIT]HobiKaan,2019-09-06 19:37:55[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir