Tetra-Tec EX-400 vs Eheim 2211 Classic


gromiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 17
gromiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2010 21:26
80 litrelik canlı doğuran tankım için aldığım  Tetra Tec EX-400 dış filtrem 3 aylıkken su sızdırmaya başlayınca garanti kapsamında değiştirildi; fakat yeni bir su basması olayına daha tahammülüm olmadığı için Tetra Tec filtreyi verip Eheim 2211 Classic dış filtre aldım ve kurdum.İki filtre hakkındaki izlenimlerim şöyle:
 
-Dış Görünüm:
Tetra-Tec kesinlikle çok daha şık bir filtre.
-Plastik Kalitesi:
Kova ve kafada kullanılan plastik kaliteleri birbirine çok yakın.Yalnız hortum ve emiş,spray aparatlarında Eheim önde.Tetra-Tec in hortumlarının çok çabuk yosunlandığını da belirtmeliyim.
-Kutu İçeriği:
Tetra Tec fark atıyor.Sepetler,aktif karbon,biyolojik sünger ve elyafla dolu geliyor.Ayrıca tasarımı gereği muslukları da var.Eheim ise bir parça sünger ve elyafla geliyor.(kovanın dibini ancak dolduruyor) İçeriğe musluklar dahil değil.Sepetler de yok tabii.
-Tasarım:
Tetra-Tec in tasarımı karmaşık.İlk kurulumda suyu emmek için monte edilmiş pompası ve temizliği son derece kolaylaştıran ayrılabilir musluk takımı var.Kovanın kapatılması için dört adet kilidin kapatılması gerekiyor.Emiş ve spray aparatları ayarlanabilir olan Tetra-Tec' in karmaşık tasarımına karşın Eheim çok basit yapıda.En basit tasarım en iyi tasarımdır ilkesi yine geçerli.Klasik Sovyet-Alman tasarım ekolü olan yalın tasarım anlayışı yerine yine Alman Tetra-Tec ,Amerikan tarzı olabilecek en karmaşık çözümlere yönelmiş.Tetra-Tec in her yerinde bir O-ringe rastlamak mümkün.
-Kurulum ve kullanım kolaylığı:
Kurulum zorlukları arasında önemli bir fark yok.Emiş pompası sayesinde Tetra-Tec i devreye almak daha kolay.Standart sökülebilir musluk takımı ve kovalı yapısı sayesinde Tetra-Tec kullanım kolaylığı ve temizlik kolaylığı olarak açık ara önde.
- Filtrasyon:
Tetra-Tec in kova hacmi Eheim in 3 katı.Ancak çok iri gözenekli biyolojik sünger mekanik filtrasyonu tamamen elyafa bırakıyor ve bu da debinin daha kısa sürede düşmesine neden oluyor.400 l/h debili Tetra-Tec ,10-80 litrelik akvaryumlar için çözüm vaadederken ,300 l/h debili Eheim 150 litreye kadar çözüm vaadediyor. Tetra-Tec in vaatlerinin daha gerçekçi olduğunu söylemeliyim.Eheim'in debisi zamanla daha az düşüyor ve Tetra-Tec ile aralarında debi farkı olduğu pek anlaşılmıyor.Suyun berraklığını her iki filtre ile de sağlayabilirsiniz.
-Sessizlik:
Eheim de sessiz bir filtre fakat şampiyon Tetra-Tec.
Enerji Tüketimi:
Her iki filtre de aynı düşük tüketime sahip 5 W.
-Güvenilirlik ve Kalite:
İşte şimdi asıl önemli noktaya geldik.Tetra-Tec filtre bütün albenisi ve sessizliğiyle kalbinize hitap ederken Eheim aklınıza sesleniyor.Tetra-Tec filtrlerin su sızdırma problemi maalesef bir gerçek.Dolayısıyla güvenilir değiller.Kimse çok sessiz ve kullanışlı fakat evi göl haline getiren bir filtre istemez.Tetra Tec bu konuda bence bol o-ringli karmaşık tasarımının kurbanı oluyor.Su sızdırmasına yol açan muslukların taş gibi sağlam olmadıkları da bir gerçek.Eheim ise uzun yıllar güvenilebilecek bir dost olduğunu her açıdan gösteriyor.
-Sonuç:
Evi su basacak mı diye gözüm arkada kalmasa ve uzun yıllar sonra da dostluğumuz aynı şekilde devam edebilse tercihim Tetra-Tec olurdu.Fakat bu eksileri Tetra-Tec e çok fazla puan kaybettiriyor ve karşılaştırmanın galibi Eheim oluyor.Fakat knock-out değil sayı ile.... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

djshadowÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2012
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 81
djshadowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 20:45
Eheim 2211 clasik aldım 150 lt akvaryumum için beni pişman etmeyeceğini düşünüyorum, debisi düşük görünsede üstesinden gelecektir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurekÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 129
MurekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 21:06
Çok güzel bir araştırma-karşılaştırma yazısı hazırlamışsınız. Benim kafamda da bu iki filtreden birisi var. Tetra çok büyük galiba Eheim alıcam ben.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir