Temel malzemeleri aldım, sıra detaylarda.


silverÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 52
silverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 23:21
Merhaba, geçen hafta sonu akvaryum alayım dedim ve açıkcası fazla araştırmadan, akvaryum olarak kenarları ahşap beğendiğim bir modeli
aldım akvaryumcudan, öteki mazemeleri de internetten temin ettim.
 
Aldıklarım;
 
Akvaryum 80*50*35 (kenarları biraz düşersek 130L civarı)
Eheim 2213 plus dış filtre
Eheim 200 watt ısıtıcı
Eheim 3704 hava motoru
90 cm'lik kıvrılabilen hava taşı
Kepçe, mıknatıslı silecek, vantuz, pilli hava motoru
Sera aquatan, Contra-lchthyo
 
İlk sorun sehpa ile ilgili çıktı, bu akvaryumu üzerine koyacak sehpa bulamadım. Ahşap sehpalara güvenemedim, sadece metal yaptırmak istedim ama yüksek fiyat verdi akvaryumcu...  Hem sadece metal güzel görünmez zannedersem.
 
1-- İlk sorum uygun fiyata bu akvaryum için sehpayı Ankara'da nerden temin edebilirim acaba?
 
2-- Diyelim ki sehpayı aldım, sonraki aşama tabana kum sermek zannedersem. Bunun için hangi çeşit kum kullanmalıyım? Kumu direk mi koymalıyım yoksa bir işlem yapılmalı mı?
 
3-- Suyu musluk suyu mu koyacağım direk, işlem yapılmalı mı suya ?
 
4-- Akvaryum alırken bana sağlıklı bir su için önerilen Sera aquatan ve Contra-lchthyo ürünleri ilk başta yeterli mi ya da bunları gerçekten kullanmalı mıyım, ekstra bir şey kullanmak gerekir mi?
 
5-- Suyu da hazırladık, bir sürü mercan, kaya, odun satılıyor, bunları kafama göre koyabilir miyim yoksa dikkat edilmesi gereken şeyler var mı?
 
6-- Sıra balıkta, gönlümden astranot geçiyor ama okuduğum kadarıyla benim akvaryum ufak bu iş için, ilk balık olarak bana ne önerirsiniz, dayanıklı, güzel ve ekonomik?
 
Herkese teşekkür ettim.
 
 
 
 
 
 
acemi412008-03-28 07:30:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just-breathÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 217
Just-breathÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 23:40
Selamlar.Güzel bir akvaryumunuz olcak inşallah.
Bu sorularınıza madde madde cvp vermeye çalışayım.

1-Açıkçası bilmiyorum ama yaklaşık olarak 150-160KG ağırlığa dayanabilcek bir malzeme bulcaksınız.Birçok seçenek var.Çekmeceli ahşap bir komidi üzerine yerleştirdim mesela ben.

6- Önce balık seçiminizi yapmanız daha iyi ona göre alışverişinizi yaparsınız.Bence yeni başladığınız için sarı prenses iceman red rubin sarı imparator benzeri bir tür ile başlayabilirsiniz.Dayanıklı güzel ve ekonomiktir :)

2-Dediğim türleri besliycekseniz midye kırığı alın derim.Bu türler sever.Aldığınız kumu çok iyice yıkayın kovalarda süzün kimyasal kullanmayın yeterince temiz olduğuna kanaat getirdiğiniz zaman akvaryumunuza serin.Bol suyla 8-10 partide yıkayarak en iyi temizliği yakalıyabilirsiniz.

3-Eğer Dinlendirilmiş suyunuz yoksa musluk suyu koyun.Akvaryumda suyu dinlendirmekte bir seçenektir(Boş akvaryumda).Aksi halde 2-3 gün dinlenmemiş musluk suyunu direkt olarak canlı bulunan akvaryuma sokmayın.Herşeyiniz hazır olsun.Sera aquatan ilave edin.Ve 3-4 gün ( ne kadar çok beklerseniz fayda var.) çalışır vaziyette bekletin balıkları almayın.Benim fikrim sera nitrivec kullanarak bu 3-4 gün içinde bakteri kültürünüzü başlatmaktır.

4-Ek olarak ilk kurulumda bence nitrivec kullanın.

5-Dediğim türler ph'ı yüksek kayalık ortamları sever.Böyle girdili çıktılı bol kayalık bi dekor yaparsanız hoşuna gitcektir.Mercan koymak size kalmış ama hem çok fazla pislik tuttuğundan hemde keskin olduğundan ben tavsiye etmiyorum.Bu malzemeleri koyarken iyice yıkayın tuzlu suda bekletin.Kimyasalları kullanmayın.Ve suya salınım yapabilcek kayalar vb maddeleri akvaryumunuza sokmayın.(Kireçtaşı gibi)

Kolay gelsin saygılar.




Just-breath2008-03-27 23:43:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir