Telekop ve japon balığı


TuRKuaZÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2007
Mesaj: 10
TuRKuaZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2007 13:51


Merhaba arkadaşlar..Aranıza yeni katıldım..
 
Dün akvaryumcudan teleskop ve japon balığı aldım..20 cm lik bir fanusa koyduk ikisini de..
 
İlk defa balıklarla ilgileniyorum..Bu yüzden bazı sorularım olacak sizlere..
 
Öncelikle bu sabah telekop balığımın kuyruğunda farkettiğim minik canlıyı sorayım..Sanırım bir tür parazit..Akvaryumcudaki balıklardan aldı herhalde..1,5 mm civarı birşey..Tüyleri var hafif..Balığımın kuyruğuna yapışmış öylece duruyor..Aklıma balığı elime alıp o canlıyı ordan almak geldi ama sonra korktum..Şimdi bunu sormak için akvaryumcuya da gidemem..En iyisi sizlere sorayım dedim..Ne yapayım?
 
Diğer sorum da su ile ilgili..Fanus olduğundan içinde su filtresi vb malzemeler yok..Çeşme suyu kullanıyorum..Akvaryumcu 48 saat dinlendirmiş olduğum çeşme suyunu kullanabileceğimi söyledi..Suyunu da 10 15 günde bir değiştir dedi fakat suyunu daha dün akşam doldurmama rağmen şu anda su bulanık..Balıklarım çok sık dışkıladıkları için su daha da çok kirleniyor..Ben de 2 3 günde bir değişiklik yapmaya karar verdim..Sizce balıklarım çok yıpranırlar mı?
 
Son sorum da yemleri ile ilgili..Satış yapan adam verdiği yemlerden günde 1 tutam atmamı söyledi ama sanki az gibime geliyor bu oran..Çünkü balıklarım çok iştahlılar..Bir de arada bir suyun üstüne çıkıyorlar..Yem varsa yemi yiyorlar..Acaba diyorum suyun miktarı mı az geliyor da hava almaya mı çıkıyor ?
 
..
 
Şimdilik sorularım bu kadar..Cevap verenlere şimdiden teşekkürler..
Echoe2007-04-16 19:26:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delikan76Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2007
Mesaj: 139
delikan76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2007 14:19

Bu balıkları fanusta beslemek daha ziyade akvaryumcuların icat ettiği ticari bir uygulama. Bu yaklaşımı akvaryum hobicileri olarak tasvip etmiyoruz. Ancak pek çok hobici de balıklar ile işte böyle tanışmıştır. O yüzden tamamen de yadsıyamayız, özellikle sizin gibi ilk defa tanışanlar için...

En kısa zamanda küçük de olsa, bir filtresi ve hava motoru olan bir akvaryuma geçmeniz dileği ile... Ki bunların toplam maliyeti, inanın 30 lirayı geçmez, 15-20 litrelik bir akvaryum(15-20 tl), bir küçük hava motoru(3-4 tl) ve bir küçük şelale filitre(8-10 tl). Bunları balıklarınızdan esirgemeyin, hem balıkların keyfi olacak, hem suyunuz daha uzun süre berrak kalacak, hem siz su değişimi vesaire gibi bakım işleri ile çok daha seyrek uğraşacaksınız. Bu küçük masrafı kendiniz ve balıklarınız için yapın. O zaman bu işten çok daha fazla zevk alacaksınız.
 
Dediğiniz parazit konusunda bilgim yok. Ama suyun bulanıklığı mıuhtemelen, içine yıkamadan(kaynar su ile çalkalanarak yıkanmalı) koyduğunuz çakıllar, kum, taş vesaire ilgilidir. Eğer gerçekten balıkların artıklarındansa demek ki fanusunuz balıklarınız için çok küçük. Balıkların su değişimini 2-3 günde bir yapmamalısınız, bu çok sık. Yemleme konusunda da dikkatli olun. Japon balıkları hep çok iştahlı ve hep aç gibidirler. Çok yemleme yaparsanız, kısa sürede ölebilirler. Unutmayın hiçbir balık uzun süreler için(hafta(lar)) tamemen gözetimsiz kalmazsa açlıktan ölmez. Çok çok az, günde 2-3 defa yem verin. Fanusu olabildiğince büyük tutun en azından bu geçici olduğunu umduğum süreçte, evde varsa fanusu büyütün... Eğer satın alma olarak daha büyük fanusa niyetlenirseniz, yazdığım küçük akvaryuma niyetlenin, büyükçe bir fanus neredeyse aynı paradır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasan FurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/04/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 790
Hasan FurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2007 14:30
Merhaba.Fanusta balık beslemek hoş bi şey değil bence.Balık beyinli olsalar bile onlarında bir düşüncesi vardır.Hemen bi akvaryum alırsan balığın mutlu olacaktır.Balıkların kuyruklarındaki bir tür parazit.Benim eskiden beslediğim japonumda da vardı.Akvaryumcu bana bi tasa limon tuzu at ve balığıda koy dedi ve 2-3 günde geçti.Akvaryumlar dileğiyle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TuRKuaZÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2007
Mesaj: 10
TuRKuaZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2007 14:49

Haklısınız..Bir an önce bir akvaryum edinmeye çalışacağım..İstanbulda bu malzemeleri uygun fiyalta bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

Bir de akvaryum edinene kadar geçireceğim süreçte fanusun ve balıklarımın dezenfektesi için kullanabileceğim bir şey var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir