TEKNİK ÖĞRETMEN HAKLARI DERNEĞİ


betta13Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2007
İl: Giresun
Mesaj: 95
betta13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 11:56

Değerli Meslektaşlarımız ve haklı davamızda yanımızda olan Akvaryist dostlarımız;

Bilindiği üzere, Derneğimiz 23.10.2012 tarihinde kurulmuş ve akabinde 18 Kasım’da sendikaların desteği ile Ankara’da geniş katılımlı büyük bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylem Teknik Öğretmenler için bir çıkış noktası olmuştur. Aynı mağduriyete maruz kalan ama yıllardır bir araya gelemeyen meslektaşlarımız bir biri ile tanışmış ve hep birlikte kangren haline dönüşmüş sorunların çözümü için bugüne kadar birçok çalışma yürütülmüştür. Bu kapsamda, sosyal medyada ses getiren eylemlerin (mail, twitter) yanısıra onlarca milletvekili, üst düzey bürokrat, gazeteci ve sivil toplum örgütü nezdinde görüşmeler, çalışmalar yapılmıştır. Bu faaliyetleri yürütenler bu çalışmaları tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütmüştür ve bu mesleki onur mücadelesine aynı şekilde devam etmektedir.



Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarının sorunları hem maddi hem manevi olarak tahammülü zor bir seviye gelmiştir. Hepimizin bildiği üzere yıllardır keyfi olarak 3795 sayılı kanunun uygulanmaması, unvan yetki sorunu, kamuda yine keyfi olarak teknik hizmetler sınıfında kadro ihdası edilmemesi , Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan bir çok düzenlemeye rağmen atama oranlarının yüzde 2-3’lerde kalması ve atamaların artırılması için İlgili Bakanlıkça gözle görülür bir çalışma yapılmaması, yine Mesleki Eğitim Fakültesi mezunlarının görev alanı olan Halk Eğitim Merkezlerine, haksız bir şekilde lise ve iki yıllık mezunların atanması nedeniyle teknik ve meslek öğretmenleri yıllardır büyük mağduriyetler yaşamaktadır.



Tüm bu sorunların üstesinden gelmek için güçlü, istikrarlı, kararlı bir şekilde yılmadan bıkmadan mücadele etmek gerekmektedir. Bu mücadelede her Teknik Öğretmenin yapacağı “bir şeyvar mutlaka, kiminin maddi kiminin manevi kiminin ise teknolojiyi kullanarak bu onur mücadelesine ortak olması sorunların çözümü açısından artık kaçınılmaz olmuştur. Şu ana kadar bu mesleki onur mücadelesinde ben de varım diyen, ben de birşeyler yapmak istiyorum diyen yüzlerce meslektaşımız Derneğimize gönüllü olarak destek vermiştir,bu aşamadan sonra da tüm meslektaşlarımızın resmi anlamda derneğimize destek olacağını umuyoruz.Bu kapsamda mücadelenin devamlılık arz etmesi ve sorunlarımızın daha etkili bir şekilde ilgili yerlere intikal etmesi için meslektaşlarımızdan gerekli desteği bekler, bir hak mücadelesi olan bu çalışmaların hayırlara vesile olması dileriz.

 
 
 

TEKNİK ÖĞREMEN HAKLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir