Teker Teker Amerikan Karma 444 lt (16. sayfa - Yeni Fotoğraflar)


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 12:39
[QUOTE=datronur]Ustam çok iyi olmuş. Güzel bir nattereri biotopu olsa da güzel olurmuş. [/QUOTE]
Amerikan tetralarına karşı ilgiliyim, ancak natteri konusuna hiç bir zaman sıcak bakmadım. En son o guruba dair Silver dolarlarda karar kıldım. Ama bir gün etçil Piranha türleri beslemek istersem o natteri olmaz, kesinlikle tek olarak serrasalmus türleri olur. elongatus, maculatus, gibbus, birde ayrıca cariba var.
 
[QUOTE=aqua_boy] Anca yazabiliyorum Umut Abi. Papağanlar hariç herşey süper gözüküyor; dekor ise biraz daha kütük istiyor gibi ama bu haliylede şahane. Bence Kılıçlar, Gold Melek, Rainbowlar ve Papağanlar acilen çıkartılıp yerine güzel bir çift Bolivian Ramirezi eklenmeli Tebessüm Aslında bana kalsa Gold ve Red Severumlarıda çıkartırım Big%20smile [/QUOTE]
Teşekkürler Cenk. J Sanki o dediklerin çıkınca bir şey kalmıyor gibi geldi. Big%20smile Papağanlar için bir takım hain planlarım var. Yine forumda bir arkadaş mobilyalı akvaryumunun altına ortada bir bölüm yaptırmış. Belki dolabın oradaki bölmesine bir 35x55x55 akvaryum yapıp onun gibi siyah kum, mango kökü, anubias, 1 ampül. Çünkü hem eşim hem ben beğenmeliyiz ki onları oraya alabilelim. Arkaya bütün Siyah sünger ile Hamburg filtre yaparım.

 

Kılıçlar zaten deneysel amaçlı konuldu. Geçen gün bir anda kütüklerin arasında bir haraketlenme gördüm. Ağızlarda haraketli: Geoplar, Melekler Uaru aynı bölgede, tortular havalanmış. Geopların sürekli kum çiğnemelerine alışkınız ya hiç aldırış etmedim. Uarunun ağız yapısından zaten anlaşılmıyor. Ama dişi Meleğin ağzından dışarı bir yavru kaçtı ve hemen geri yakaladı. Dikkatlice izledim dişi kılıçlardan en irisi doğum yapmış. 1 yavruyu yakaladım, doğum bitmiş. Rainbow yavrularının yanına attım. Ana tanktakiler yem oldu. Diğer dişilerinde karınlarının indiğini gözlemlemiştim. Büyük ihtimalle ara sıra canlı yem çıkaracak kadar yavru veriyorlar. Ayda 4 kez 25 yavru. Populasyon biraz seyrek olsa doyurucu bir ziyafete olacak. Ama Melekleri çıkar dediğin cümleyi bir kez de yavru avlarken görmeliydin. Tüm yüzgeçler dimdik olmuş, Uaruyu kovalayan erkek bir melek düşün J baya enteresan ama gerçek. Normal yüzerken Uarudan korkan Melek, konu canlı yem olunca canavar oluverdi.

 
Erkek meleğin doğal durmadığını biliyorum ama dişi meleğe cesaret veriyor ve eş tuttuklarından dolayı daha agresif davranışlarıyla bölge bile koruyorlar. Ama dişi meleğin sürekli tüpçüğü çıkık durumda duruyor. Büyük ihtimalle sol büyük mangrowun arkasına birkaç kez yumurta bırakmışlardır, ama nafile. İleride 1-2 yumurta almayı planlıyorum.
 
Rainbowlar tankımdaki yavrulayan çiftim olduğundan ve daha küçük boyutlarda kalmaları muhtemel olduğundan açıkçası kıta habitatı konusuna pek te takılmıyorum. Güneyliyle güneyli gibi geçiniyorlar. Sadece Erkek Geop şu sıralar Rainbowa kafa tutuyor. Yuvaları yakınında kendine bir bölge edindi. Rainbowların eş şeklinde yüzdükleri anlar görülmeye değer. Bu anları izlemek istiyorum. Belki 1 yıl sonra damızlık olarak besleyen birine veririm. Red ve Gold Severum zaten tankı kurma amaçlarımdan birileri. Yüksek ihtimalle ileriki dönemlerde bile çoğu tür gidip gelebilir ama Heroieler ve Geoplar sabit kalacak olanlar. Bunun yanına düşündüğüm türler ise Festivum var. Tabi ki diğer türlerimden de çok memnunum. İlerde tam damızlık boya geldiklerinde bu şekilde bir plan görünüyor. Green Severum planımdan vazgeçtim. Zaten Rotkeilin yeşillikleri hafiften belirginleşmeye başladı.  Tabi ki diğer türlerimden de çok memnunum. Yeşil Papağan(psittacus) da ülkemize Görkem sayesinde girerse, o zaman bu plan süresi hızlanır ve bir çok türün ayrımını baştan yaparım. Temporalis denemesi de tekrar gündeme gelir.
 
Bolivian Ramireziyi böyle haraketli bir tankta yaşatmak için çok cesaret lazım. Biraz yavaş kalır ve zarar görür diye düşünüyorum.
 
Birkaç aya kadar dış filtreyi 2 ye çıkarıp, sirkülasyon motorunu çıkartmayı planlıyorum.

Kışa girmeden önce de ısıtıcımı bağlarım. Ekipman olarak fazla da bir eksiğim kalmaz.

Bu arda son durumda Geop dişileri oldukça irileştiler. Sanırım 13-14 cm oldular. 

Tankta 1 Leopar ve 3 bronz Corydoras var. 6-7 adet Bronz corydoras eklemesi yapacağım. Belki 2-3 adet cüce vatoz ve 6-7 adet daha apple snail.

 
 
Photoshop'ta biraz oynadım...

Shadow designer2010-08-05 14:02:01


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2010 11:53
Kısa bir ek yapmak istiyorum; Yeşil Papağan(psittacus) buldum. Hem erişkin hem de juwenile dedikleri genç bireyler halinde. Fiyatı biraz olsun ülkemizde ki hobiciler tarafından pahalı denilebilecek rakamlarda ama daha önce canlısını bile göremediğimiz bir tür için 20 € ödemek de bence pahalı değil. Direk G.Amerika dan kargolanacak. İlk durak Almanya Dortmund. Asıl sorun burdan başlıyor işte. Dortmund'dan Türkiyeye nasıl gelecek. Bir kaç Alman aile dostum var  Dortmund'da yaşayan, İstanbulda misafirimizler şu an. Ucuz bir yol düşünüyorum ki hem UPS hem de DHL paketini 100 € civarı bir rakama kargolayabiliriz diyor. Sanıyorum bana bir haftalık Dortmund seyahati gözüküyor... Herşey hobi için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 15:54
Yeşil Papağan konusu beni sevindirdi. Açıkçası bencede daha canlısını bile göremediğimiz bu güzel türü 20 € karşılığında temin edebilmek bir yandan heyecan verici. Bu da gelirse 2010 yılında Görkem Heroine imparatorluğu tamamlanmış olacak. RİoNegro Çikolatası (Hypselecara Coryphaenoides) diye bir ilana rastlamıştım. Ama sanırım arkadaş Hypselecara Temporalis ile arasındaki küçük farkı bilmiyor olabilir. Rio Negro zaten çikolatanın bir varyetesi gibi görünüyor. Ama Temporalisin daha heybetli olduğunu düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GuppyKeeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1421
GuppyKeeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 15:56
Dekor falan çok iyide tür sayısı fazla olmuş.Ancak akvaryum tam hayalimdeki gibi.Tavsiyem astronot veya grreen terror bakmanız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 17:22
- Tankın son durumu ve geleceği hakkında...>>>
 
Dekor ve Ekipman olarak;
* 2 büyük 3 adet orta boy yuvarlak hatlı kaya ilavesi yaptım. Ama tüm kayaları çıakrıp, profesyonel bir taşçıya gidip 40-50 kg kadar krem rengi turuncu çizgili yada siyah beyaz kaya eklemeyi düşünüyorum. Biraz zaman geçmesi lazım.
* 1 adet büyükçe bir Fan aldım, sürekli çalıştıracağım, bağlamak üzereyim, sıcaklık 34 olduğu anda vantilatör yardımıma koştu.
* Büyükçe boy mangrowlar yada kökler dallar her daim eklenebilecek dekorlar olarak kalacak.
* 1 adet dış filtre arıyorum onu da ilave edip kafa motorunu çıkarmayı planlıyorum.
* 2 dış filtre 2 ısıtıcı ile devam edeceğim.
 
4 Geophagus Altifrons: Elimde bulunan bir çok canlıdan daha zor temin etmemle ve aldıklarımın nüfuslarının yarısını yaşatabilmemle alakalı olacak ki gözüm hep üstlerinde. 2e2d diye yaptığım tespitin ardından uzun uzun gözlemleme fırsatı bulamadığım yeşil-kırmızı oyuncular gerçekten farklı davranış biçimleriyle ilgimi en çok çeken topluluk. Yumurtlama faaliyeti göremiyorum, ağızlar boş veya yuva kazmamışlar. Son gelenler büyüyen dişilerle boy farkını kapatmak isteseler bile dişilerde yaklaşık 14-15 cm oldular gibi görünüyor. Erkekler 12-13 cm civarı boylarıyla biraz geriden takipteler. İlk yumurtlama ile birlikte dişilerin büyümesinin yavaşlayacağını düşünürsek bu tablo şimdilik hoşuma gitmiyor değil. 12-15 cm boylarıyla ortalamanın biraz üzerindeler.
1 Uaru: Tankın en garip canlılarından birisi, hem Psikopatı oynuyor hem araştırmacı balığı. Yer yer sert davranışlarıyla gözümü üzerinden ayırmadığımın farkında. İleride sorun olacak gibi olmasından korkuyorum. 10 cm civarı bir boya sahip, ama hala arasıra benekli renklerde yakalıyorum.
1 Rotkeil: Pek nazlı biçimde büyümeye ve renklenmeye doğru minik adımlarla ilerliyor. Sabah saatlerinde yeşilimsi rengi belli oluyor. Ama kırımızılıkları hala silik şekilde çok yakından görülebiliyor. Hızlı şekilde stres yapabiliyor, ardından elden yem bile yemeye geliyor. 9 cm oldu gibi.
1 Red Severum: Kırmızılıklarını tam olarak ortaya çıkarmamakta kararlı olan red bu konuda beniz biraz üzüyor. Papağanlardan da kaynaklanabilir diyorum. İnşallah damızlık boya ulaşınca portakal üzerine kırmızı desenleri iyice ortaya çıkar. 10-11 cm oldu.
1 Gold Severum: Renklerde hafif bir kızarma vardı ama sonra öylece kaldı. Umarım limon rengine doğru döner. 10-11 cm oldu.
2 Melek: Büyük mangrow arkasında(solda) bölge edindiler. Ama filtre boruları daha cazip geliyor. Sürekli bir temizlik ve bölge savunma çabaları var. Kuyruklarda birkaç yırtık vardı şimdi kaybolmuş. Damızlık boydalar fakat daha da büyüyebilir ve dolgun form yaparlar diye düşünüyorum. Şimdilik kuyruk dahil 13-14 cm arası diye tahmin ediyorum.
4 Silver Dolar: İrileşmeleri yavaşladı gibi sanki ama sanırım maksimum boya kadar durmayacaklar. 12-13 cm civarı oldular.
5 Kılıçkuyruk: Dişilerden büyük olanında biraz irileşme var. Hiçbirinde kalıcı bir hasar yok. Çoğu dişi 2. kez doğum yaptı. Yavrular canlı yem oluyor. 4-7 cm gibi boyları var.
10 Bronz Corydoras: 3 adet olan nüfuslarını 5 arkadaş ile arttırdım. Sonra 2 adet daha ekledim. Yemlenme zamanları çılgına dönüyorlar. Tortular arasında çok mutlular. Sürü psikolojisini şimdilerde gözlemlemeye başladım. Dişiler 4-5 cm, erkekler 3-4 cm
Leopar Corydoras: 1 adet numunelik kaldı. 4.5 cm kadar sanırım erkek.
6 Cüce Vatoz: Alglerden ve yemlerden çok, doğadan bulduğum dalların kabukları ve üzerindeki oluşumlar ile ilgileniyorlar. 4-7cm arası boyları karışık.
1 Konuşan Vatoz: Ortalarda pek görünmesede varlığını biliyorum. Son gördüğümde 8-9 cm olmuştu. Yılbaşından önce (papağanlarla birlikte) başka akvaryuma taşınacaklar.
2 Papağan: Yılbaşından önce başka akvaryuma taşınacaklar. 15-17 cmdiler sanırım pek büyüme olmadı. Zaten yaşları 4-5 civarı diye tahmin eidyorum.
2 Rainbow: Yılbaşından önce başka akvaryuma taşınabilirler. Yumurtlamalarına bir ara verseler boy atacaklar. İlk batım yavrularının sayıları 10 civarı kaldı, kuru yeme alıştılar ve irileşenler ile yanıklar arasında tırtıklamalar oluyor. Boyları 8-9cm gibi kaldı.
6 Apple Snail: Mevcut 4 adetten 2 sinin içlerinin boşalmasının ardından 1 ay kadar geçti. Diğerlerine dokumadıklarına güvenip 4 adet Damızlık boy daha ekledim. 5-6cm ceviz büyüklüğündeler.
Shadow designer2010-08-13 15:01:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2010 11:34
Rainbowlar 3. batım yumurtalarını yaptılar. Bu sefer akvaryumun arka bölümlerinin büyük iki kaya arasına yumurtladıkları için bölge hem diğer canlılardan hemde benden korunaklı durumda olduğu için fotoğraflayamadım. 2. batım yavrular yem olmuşlardı.
 
 
Yemleme düzenine biraz daha çeşitlilik getiriyorum. Çeşit sayısını 35'e çıkardım.
Tabletler ve sticks yemler haftada 1-2 kez, pul ve bitkisel yemler gece yemleme şeklinde olacak. 
Kurutulmuş ve Granül formda yemler sabah ve öğlen saatlerinde olup, cips yemler akşam saatlerinde ara öğün şeklinde verilecek.
 
Tropical: Super forte granulat, Vegie ve Color Tabin, D-50 Plus Granulat, Vitality&Color
JBL: Novo Rift,
Sera: Discus, Granugreen, O-nip ve Spirulina Tabs, Cichlid sticks, Vipagran, Flora
Tetra: Prima Discus, Phyll, Min, Min granules, Pro Crips, Pro Vegetable, Pro Colour,
New Life Spectrum: Cichlid Formula, H2O Wafers, Grow Formula, All Purpose Formula, Surface Feeder, Large Fish Formula,
Dainichi: Color fx, Vegie deluxe, Cichlid Ultima Krill, Cichlid XL Pro  

OSI: Spirulina flake,

Hikari: Cichlid Gold Mini Food,

Kurutulmuş yem: Daphina, Gammarus, Tubifex worm
Diğer: Su piresi, taze karides eti, Sebze-Meyve-kuruyemiş-tahıllar…

Çeşitlik biraz gereksiz gibi gelebilir ama farklı markaların farklı teknolojileri ve çalışmaları bence faydalı bir diyet oluşturmak için izlenebilecek en iyi yol. Dünyanın çeşitli bölgelerinden ve çeşitli hammadeler kullanılarak yapılan bu yemler balıkları adeta çoşturuyor diyebilirim.

Shadow designer2010-09-18 09:35:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2010 14:41
Akvaryumunuz türlerin azalması ve daha bol bitkilendirmeyle harika bir görünüme kavuşacaktır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 09:02
Teşekkürler Mehmet bey, bende bitkilendirmeyi o kadar çok istiyorum ki. Ame silver dolarlar, Uaru ve severumlar eklediğim bitkileri çıkarmama sebep oldular. Bende bitkisiz bir amazon havası yakalamaya çalışıyorum. Mutlaka mango kökleri ekleyeceğim. Türler konusunda ise ben bunları neredeyse teker teker topladım. Şu an için tek planım kışa doğru Papağanları ve Rainbow çiftimi çıkarmayı düşünüyorum. TÜm balıklar damızlık olduktan sonra eğer bulabilirsem 1-2 adet dev echinodorus ve kütüklerin suyun üzerine yakın kısımlarına anabiaslar eklemeyi düşünüyorum. Yabancı bir kaynakta metni tam anlamasam bile severumların genellikle daha küçük çağlarında bitkilere olan ilgisinden bahsediliyordu. Sanırım doğada da tam olarak avcı pozisyonuna gelesiye kadar daha sıkı otçul oluyorlar. Erişkin boya geldiklerinde ise otçul beslenmeyi ana öğünlerin yanında aperatif niteliğinde geçiştiriyorlar. Uarunun ilgisi kütükleri üzerinden hiç gitmeyecek ama tahminimce o da erişkin boya geldiğinde ve yeterli beslenme ile bitkilerin peşini bırakacağını düşünüyorum. Eklemek istediğim echi. lerin tabını cocopeat döşeyip çevresini misket gübre ile dolduracağım. Ayrıyetten sıvı gübre takviyesi ile sürekli bir büyüme ile denge oluşturacağımı düşünüyorum. Şu an  39(h) bitkili akvaryumumda 30cm olan 2 adet echinodorusum var. Belki onlar sudan dışarı çıkarlar ve uzamaya devam ederlerse onları eklerim. Tankın kapak içine kadar 65 cm mesafe var. Eğer yeterli hacimde başka amerikan karma tank kurma durumum olursa onları oraya aktarabilirim. Amerikanlara dayanabilecek başka bitki konusunu çok araştırmama rağmen bulamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emrah_71_07Çevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2009
İl: Antalya
Mesaj: 60
Emrah_71_07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2010 22:10
Balıklarınız gayet sağlıklı ve güzel duruyorlar.Bişi sorabilirmiyim?Rotkeil balıgını nerden aldınız aceba??Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2010 08:59
Asıl olarak Görkem Tunç sayesinde, Maltepe Pet (istanbul)'ten aldım. Buradan tekrar teşekkürlerimi borç bilirim. Onun elinde de şu sıralar Rotkeiller var. En son bildiğim kadarıyla Maltepe pet te sayıları azalmaya başlamıştı.

9-10cm civarı olan Rotkeilde hafiften renklenmeler başladı. Özellikel sabah saatlerinde aydınlatma kapalıyken güneş ışığı yansımalarında yeşil ve kırmızı renkleri belli oluyor. Önümüzdeki aylarda Led aydınlatma sistemine geçince daha belirgin şekilde fotoğraflamaya çalışacağım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 12:39
Tekrar merhaba, 13 erişkin kök Dev Saz eklendi. Ali Osman abi'ye  teşekkür ederim.
Canlılar büyüdü ve yem düzeni oldukça çeşitli bir hal aldı.
 
Fotoğraf kalitesi için özür dilerim. Gecenin 12'sinden sonra acele acele bunları çekesim geldi. Flaşsız, flaşlı ve flaşı kağıt ile pardeleyerek bazı pozlar yakaladım. Tankın durumu hakkında görsel yayınlamak adına çektiğim 250 adetten 50 adetini buraya koydum. Çoğu bulanık ama aydınlatma tesisatını yenileyemediğim için uzunca bir süre böyle fotoğraflarla karşınızda olmam muhetemel gibi duruyor.
Fotoğraf başlıkları eklenecektir.
Şimdi Fotoğraflar konuşsun:
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

backhereÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 265
backhereÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 12:44
Bitkilerle mükemmel olmuş.Severumlarınız da çoğu discustan güzel gözüküyor.Tebrik ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 16:13
Umut Abi merhaba;

Öncelikle tüm balıklara ve akvaryuma bir maşallah demek istiyorum. Abi izninle birkaç eleştiride bulunacağım. Akvaryum gerçekten ama gerçekten harika ötesi ama faunayla ilgili aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bitkileri ekledikten sonraki son fotoğraflara bakınca aklıma hemen "İşte Amerikan Rüyası" konusunda konuştuklarımız geldi, genelde konunun başlarında hep yabancı forumlardan aynı seninki gibi akvaryumlar paylaşıp "Ah Ah ne zaman böyle tankları göreceğiz, bu türlere ne zaman kavuşacağız" derdik. Senin akvaryumun işte buna örnek Umut Abi. Abi bu tankın hem görselliği hemde sağlığını ve en önemlisi doğallığını düşünerekten Melekleri, Papağanları, Gold ve Red Severumları, Kılıç Kuyrukları, Konuşan Vatozu ve Tabiki Papağanları çıkarmanı öneriyorum. Gerçi Papağanları çıkaracağını söylemiştin. Şimdi bana "Cenk hiç birşey kalmadı akvaryumda" diyeceksin ama bu akvaryumun hakkı 4 Geophagus, 1 Uaru, 1 Rotkeil, 1 Green Severum, 1 Çikolata. Ayrıca Cüce Vatoz, Elma Salyangozları ve Çöpçüleride söyleyebiliriz. Gerçekten dediğim karma Türkiyedeki gelmiş geçmiş en iyi Güney Amerika Karması olur Utangaç Tabiki son karar senin.
aqua_boy2010-08-26 16:14:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

backhereÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 265
backhereÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 16:29

Papağanı çıkarırsanız daha güzel olur.Bir de bulabilirseniz altum da güzel olacaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir