Teker Teker Amerikan Karma 444 lt (16. sayfa - Yeni Fotoğraflar)


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 23:46
[QUOTE=KarabeY]Umut fotoğraflar çok güzel. Her zaman değişiklik iyidir. [/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Kardeşim. Valla tam olarak bir değişiklik yapmamış olsamda aslında mekana ferahlık vermek tüm türlerin davranışlarında değişime sebep oldu. Küçük Geop dişi tüpçük çıkardı bende onu tamda elden çıkarmayı düşünürken fikrimi değiştirdi. Diğer Geop'un erkek olma ihtimalini göz önünde bulundurarak 2 Geop bırakmaya karar verdim.
Ayrıca Erkek Red Severum ile Dişi Rotkeil sanırım %75 eş tutmuş durumdalar. Ama kurlaşma ve güven sağlama haraketleri devam ediyor. Farklı türler olduklarından belkide hiç bir zaman tam bir eş olamayacaklar. Ama ben bu renk çoşkusundan memnunum. Yavrulama konusu gerçekleşirse hiçbirini almam. Hepsi bir şekilde yok olur. Zaten her iki türüde üretme gibi bir düşüncem yok, onlardan böyle tek tek memnunum.


[QUOTE=Demasonilover]Tebrikler Umutçuğum. Discus renkleri harika görünüyorum fakat ben biraz daha boy atmış olmasını beklerdim, biraz baskı mı görüyor diğperlerinin yanında acaba ? [/QUOTE]
 
Sağol abi. Evet abi renkler ve yüzgeç gelişimleri falan iyi gidiyor. Vücut kalınlığını da biraz arttırdı diyebilirim. Geldiğinde tank biraz daha kalabalıktı ama hızlı adapte olmuş gibiydi. Ancak boy atma aşamasına daha yeni geçti sayılır. Ben 1 ay kadardır büyüdüğünü düşünüyorum. Açıkçası hiç bir türün baskı yaptığını görmedim. Aksine onun bir kaç tür ile farklı ilişkileri var. Önceleri 3'lü SD sürüsünün yanında takılmaya çalışıyordu, elbette hızlarına yetişemediğinden kendine hiç uygun olmayan Rainbow'u seçmişti. Tabiki onunda başka bir kırmızı gözlü arkadaş edinmeye niyeti yoktu. En son Silver Meleğe sardı ama onunlada dostluğu boy farkından dolayı iyi gitmedi 1 kuyruk yırtığı ile atlattı. Şimdilerde tek kalmış ve Melek tarafından gözlem altında tutulan Festivuma ilişiyor. Sanırım herhangi bir problem yok gibi görünüyor. Hızlı bir gelişme kaydedememesinin sebebi hergün düzenli olarak oldukça kaliteli ve bol çeşitli kuru yemlerin arasından hangisi olursa olsun kırmızı renkte olanlara ilgi gösteriyor. Ayrıca dibe batarken yem ile uzun bakışmalar yapıp, ruhunu anlamaya çalışmasından ötürü bazılarını yakalayamadan dibe düşüyor. E tabi ki tabanda iki koca Geop ve Leu dan pek bir şey kalmıyor. Sanırım az yem yemesinden ötürü gelişimi yavaş olacak. Ama renk konusunda hiçbir sıkıntısı yok. Özellikle sabahları mükemmel yansımaları oluyor.


[QUOTE=barbarossa] Ümit üstadım çok güzel bir karma olmuş. Benzerini kurmaya heveslendim doğrusu. Ama bir sorum var, tankında severum ve rokteil ile diğerlerinin uyumu nasıl, kovalamacalar oluyor mu ?[/QUOTE]
Teşekkürler Serkan,
Böyle güzel güney karmaları için olabildiğinde fazla gaz verebilirim. "Bu türler bu litrede uyum içinde yaşar" cümlesini kurma zamanına ancak bir yılda ulaştım denilebilir. Kuracağın karmada bu ve buna yakın türleri tek birey şeklinde besleyebilirsin. Ama listedeki bir birine yakın türler olan Severum ve Rotkeil sorunun cevabı sanırım yukarıda Celal kardeşime verdiğim yanıtın içerisinde mevcut. Karar senin. Cinsiyet ayrımı yapılacak boyda alınırsa hepsi erkek yada dişi seçilmesi daha uygun olacaktır.
 
 
Bu arada anlamları aynı ama "Ümit" değil "Umut"

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2011 13:39
Umut ben boşunamı soğudum discustan sanıyordun sen  Discuslar amiyane bir tabirle hakkatten salak hayvanlar, açlıktan ölüyor gibi ön cama yapışıp bir tutam yemmmm nolurrrr diye yalvarır gibi görünüyorlar ama yemi attığında mal gibi iki saat seninde dediğin gibi yemin ruhunu çözmeye çalışıyorlar :))

Yeniden discus macerasına atlamaya kesin karar verdim. Bu defa 6-7 cmlik 10 tanesini 5-6 melekle 110-50-50 bir tanka atıp kendim sade canlı yemle büyütmeye çalışacağım. Bu seferde istediğim sonucu alamazsam, dşscus sayfası benim için kapanmıştır.

Sana kolay gelsin kardeşim, iyi günler ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 13:31
Merhabalar,
444 lt Amerikan karması servüneninde son durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Tankın en dominantı Red Severumlar başlayalım. Uzun süredir erkek olduğunu düşündüğüm ve Rotkeille kurlaştığını sandığım Severum meğen Hanımağa çıktı. Ona inatmışçasına bir tüpçükte o çıkarınca ortalık biraz karıştı. Ama her daim 1 puan önde olan baskın tavrı ile yine ortalık süt liman. Yaklaşık 15 cm yada daha fazla olan boyu ve dik vücut yapısı ile tankın en iri ve en baskın canlısı.
 
İlk aldığım zamandan beri dişi olmasını ümit ettiğim Rotkeil hakikatten çok güzel yetişkin bir dişi oldu. Boyu ortalama 15 veya daha fazla oldu. Geçtiğimiz haftalarda birkaç kez tüpçük bile çıkardı.
 
Geophagus Altifronslar %100 kesinlikle 2 si de dişi. Birisi 18-19 cm, diğeri 15-16 boyu ile salına salına tankın taban alanını eleye eleye dolaşan pırıltılı ve bol renkli canlılar oldular. Toprakyiyenler içerisinde halen en sevdiğim tür olan Altifronsun asaletini güzel taşıdıklarına inandığım bu canlıları en baştan beri çok sevdim.
 
Tanktaki diğer bir Toprakyiyen olan Satanoperca Leucosticta ise yakın bir aileyi tanıma fırsatı verdi. Altifronslardan ziyade daha bir yaramaz çocuk havası olan Leu. tek tabanca ve muhtemel bir erkek olarak ilk etaptaki hızlı büyümesini kontrol altına aldı. Tahminimce 10 cm üzeri bir boya sahip. Tankta kendine iyi bir yer bulan Leu. halinden oldukça memnun gibi görünüyor.
 
Minicikken alıp büyüttüğüm Festivum sanırım şu an 7-8cm civarı bir boya ulaştı. Aşırı yavaş büyümesi ve narin tavsı ile gözleri hep üzerinde tutmayı başarıyor. Fin uzunlukları ve tavırları sebebi ile erkek olduğunu tahmin etsem de bu iri hanımlar karmasında hiç bir zaman ezik sınıftan yukarı çıkamayacağı kesin.
 
Dişi Silver Meleğim ilk geldiği andan itibaren Melek anlaşımın değişmesine sebep oldu. Bu canlı sayesinde nice cichlid tanklarında yer bulmaya başladılar diyebilirim. Uzunca süredir eşsiz ve karnı yumurta dolu şekilde dolaşmasıda ayrı bir sevimlilik katmıyor değil :) Mavi yansımaları ve kırmızı gözleri en etkileyici özellikleri. 13 cm boyda olduğunu tahmin ediyorum.
 
Bahri abimim hediyesi Blue Diamond Discus aşırı bir gelişim göstermese de narin Festivum sayesinde daha rahat görünüyor. Ön camın müdavimi olmasından dolayı genelde tüm aktivitelerde uzak duruyor. Sanırım minimal boyda bir yaşam onu bekliyor.
 
Silver Dolarlar ise 3 silahşörler olarak devam ediyorlar. Hızlı Pikeleri ve sürü davranışları ile bazen bütün ilgiyi üzerlerine topluyorlar. Eşleşme dansları ve dönemsel renk değişitirmeleri de görülmeye değer canlılar. 12-14 cm gibi boya sahip olduklarını düşünüyorum.
 
Bronz Coryler ve Cüce Vatozlar 1 erkek 2 dişilik küçük guruplar olarak kütüklerin arasındaki yaşamlarını sürdürüyorlar. Hepsi damızlık boyda ve üreme boyundalar.Shadow designer2011-09-09 13:40:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 12:46
Kardeşim gelişmeler gerçekten şaşırtıcı olmuş. Herhangi bir sıkıntı olmadığına sevindim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 12:15
Merhabalar arkadaşlar bu mesajı biraz buruk bir şekilde yazıyorum.
444 lt Amerikan Karması tankımı bozdum ve tüm türleri elimden çıkardım.
Bu haftasonuna kadar 3 şehir içi, 4 şehir dışı olmak üzere 7 farklı tanka gönderim yapacağım.
11 Haziran 2010'da açmış olduğum bu konuyu 14 Eylül 2011'de bu haber ile sonlandırıyorum. (15 ay gibi bir süre...)
 
Elbette konunun istenilen süre daha açık kalmasını isterim.
Gerek türlerle ilgili gerekse genel tank ile ilgili tüm soru ve isteklerinizi cevaplayabilirim.
Ayrıca sahiplerini bulan canlıların yeni hallerini de buradan paylaşmak isteyenler olursa sevinirim.
 
Bu ani kararımı almamın sebebi tanka gereken ilgiyi gösterememiş olmamdan dolayıdır.
Elbette tek gerekçem bu olmayıp, iş yoğunluğu, bazı özel durumlar ve tanktaki nadir türlerin dişilerini üremesi için doğru yerlere göndermek gibi bazı görevlerde var.
Umarım hepsini sağlıklı şekilde yerlerine ulaştığını, yaşadığını, ürediğini, yavru büyüttüğünü görmek nasip olur.
 
Bu tankı tamamen boşaltıp, temizleyeceğim. Ardından bir süre boşta duracak ve bir gün kafama esince sıfırdan bir kurulum yaptıktan sonra karşınızda olacağımdan hiç şüpheniz olmasın.
 
Şu an için diğer tanıtım konumdaki Papağan Tankım ile devam edeceğim.
 
Hepinize sağlıklı ve huzur dolu tanklar diliyorum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzumakiNarutoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Hatay
Mesaj: 1905
UzumakiNarutoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 12:27
Umut abi bu tankı bozmana üzüldüm ama seni de anlıyorum. Yeni kurulumunu merakla bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emirhan YıldızÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 124
Emirhan YıldızÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 12:35
Güzel bir tanktı bundan sonra inşallah daha güzelleri de olur.Sanırım güney amerika türlerine kaldığınız yerden devam edersiniz. open_sea2011-09-14 12:36:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metehan79Çevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 151
metehan79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 13:46

Amerikan keyfi başkadır,  tebrik eder sağlıklı balıklar dilerim!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 15:00
Yine amerikan olacağı kesin ama ne olur bilinmez. Elbette aynıları olmayacağı kesin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2011 23:17
Umut bey,

"Üstad", bu karma bana akvaryum sahibinin tüm balık takıntılarını ve ihtirasını bir kenara bırakarak, Amerikanlara hak ettikleri değeri vererek ve uygun ortamları sağlayarak, bir amerikan çiklit akvaryumunun nasıl olması gerektiğini göstermişti. İnş. sorunlarını halleder, yeni ve örnek bir tank ile hobiye geri dönersiniz.

İyi günler dilerim & Allah'a emanet olun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 14:23
Serkan övgülerin için çok sağol, (bey'e falan gerek yok)
Ama gerçekten keşke böyle bir tankı devam ettirebilseydim.
Ama malesef bir süre ara verdikten sonra,
ancak nispeten bana daha az yük getiren bir tank kurabilirim.
 
Sorunlarım genel olarak vakit yetersizliği oluyor.
Bugün tanktaki son bireyi de çıkararak boşalttım.
Birazdan tüm kumları yıkamaya başlarım.
Tüm dekor ve filtre medyaları balkonda güneşleniyorlar.
Kumu da iyice kuruttuktan sonra yeniden tanka dökeceğim.
 
Yeni düzen elbette dağıttığım bu karma kadar ilgi çekici olmayacaktır.
Şimdilik aynı kum, dekor, filtre kullanma planım kesin.
 
Tür olarak ta Oscar düşünüyorum, belki farklı varyetelerden bir Oscar karması,
belki de tek Oscarın yanına 1-2 farklı tür iri boy cichlid olabilir.
GT, Brasiliensis gibi güneyliler... Belkide bir Arowana :)
 
Bu sefer tank popülasyonu oldukça seyrek olacak. Üremeye tabiki yine izin yok.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

or_dinaryusÇevrim Dışı

[B]6144,1[/B] [B]5859,2[/B]
Kayıt: 19/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 129
or_dinaryusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 17:39
Umut bey merhaba, akvaryumunuz görsel açıdan gerçekten çok güzel, eminim ki karşısına geçtiğinizde çok mutlu oluyor ve keyif alarak balıklarınızı izliyorsunuz.

Peki ya balıklarınız? Onlarda sizin kadar mutlu ve keyifliler mi sizce?

Tür seçimini yaparken ne kadar araştırdığınızı ve birbirine ne kadar uyumlu balıkları seçmeye çalıştığınızı tam olarak bilmiyorum ama akvaryumunuzda birbirine uyum göstermeyen, yaşam alanları bakımından çok farklı olan balıklar var. Max. 27 C derecede yaşayabilecek balık ile min. 28 C derecede yaşayabilecek balıklar aynı tanktalar. Doğasındaki su değerleri (Ph - Ms - Gh ...) birbiri ile uyumlu olmayan balıklar aynı tanktalar. Toplamda 444 litre su hacmi bu balıklar için yeterlimi sizce? Balıkların agresiflik dereceleri sizce uyumlu mu? Bir discus doğasında tek başına mı yaşıyor, kendisinden daha sert ve hızlı balıklarla mı sürü oluşturuyor? Tabi ki tek başına ve daha agresif türlerle 444 litrede stresli yaşayan bir discus aç kalacaktır. Balığınız büyük bir ihtimalle de yanık kalacak ve daha fazla büyümeyecek. Sizden ricam lütfen o discusu tankınızdan çıkartıp daha iyi bakabilecek birisine vermeniz.

Lütfen hayvanlara eziyet etmeyelim. Birbirlerine uyumlu türler seçelim ve kurduğumuz akvaryumları balıkların yaşam alanlarını taklit ederek, rahat olacakları bir ortam hazırlamaya çalışalım.





[QUOTE=Demasonilover]Umut ben boşunamı soğudum discustan sanıyordun sen  Discuslar amiyane bir tabirle hakkatten salak hayvanlar, açlıktan ölüyor gibi ön cama yapışıp bir tutam yemmmm nolurrrr diye yalvarır gibi görünüyorlar ama yemi attığında mal gibi iki saat seninde dediğin gibi yemin ruhunu çözmeye çalışıyorlar :))

Yeniden discus macerasına atlamaya kesin karar verdim. Bu defa 6-7 cmlik 10 tanesini 5-6 melekle 110-50-50 bir tanka atıp kendim sade canlı yemle büyütmeye çalışacağım. Bu seferde istediğim sonucu alamazsam, dşscus sayfası benim için kapanmıştır.

Sana kolay gelsin kardeşim, iyi günler ;)
[/QUOTE]


Bahri bey, sizinde discustan soğuma sebebiniz, discus hakkındaki görüşleriniz ve yeniden discus macerasına atlamaya kesin karar vermeniz arasındaki bağlantıyı kuramadım açıkcası?


Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 20:27
Kardeşim, senden aldığım dişi rotkeilden inşallah bol bol yavru alacağım. İnanırmısın bir gün dişi bir rotkeilin karşıma çıkacağını, üstelik sende olması aklıma bile gelmezdi. Zamanında seninkini erkek diye biliyorduk. Ha benim ha senin rotkeil. İkimizindir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 00:18
[QUOTE=or_dinaryus] Umut bey merhaba, akvaryumunuz görsel açıdan gerçekten çok güzel, eminim ki karşısına geçtiğinizde çok mutlu oluyor ve keyif alarak balıklarınızı izliyorsunuz.

Peki ya balıklarınız? Onlarda sizin kadar mutlu ve keyifliler mi sizce?

Tür seçimini yaparken ne kadar araştırdığınızı ve birbirine ne kadar uyumlu balıkları seçmeye çalıştığınızı tam olarak bilmiyorum ama akvaryumunuzda birbirine uyum göstermeyen, yaşam alanları bakımından çok farklı olan balıklar var. Max. 27 C derecede yaşayabilecek balık ile min. 28 C derecede yaşayabilecek balıklar aynı tanktalar. Doğasındaki su değerleri (Ph - Ms - Gh ...) birbiri ile uyumlu olmayan balıklar aynı tanktalar. Toplamda 444 litre su hacmi bu balıklar için yeterlimi sizce? Balıkların agresiflik dereceleri sizce uyumlu mu? Bir discus doğasında tek başına mı yaşıyor, kendisinden daha sert ve hızlı balıklarla mı sürü oluşturuyor? Tabi ki tek başına ve daha agresif türlerle 444 litrede stresli yaşayan bir discus aç kalacaktır. Balığınız büyük bir ihtimalle de yanık kalacak ve daha fazla büyümeyecek. Sizden ricam lütfen o discusu tankınızdan çıkartıp daha iyi bakabilecek birisine vermeniz.

Lütfen hayvanlara eziyet etmeyelim. Birbirlerine uyumlu türler seçelim ve kurduğumuz akvaryumları balıkların yaşam alanlarını taklit ederek, rahat olacakları bir ortam hazırlamaya çalışalım.





[QUOTE=Demasonilover]Umut ben boşunamı soğudum discustan sanıyordun sen  Discuslar amiyane bir tabirle hakkatten salak hayvanlar, açlıktan ölüyor gibi ön cama yapışıp bir tutam yemmmm nolurrrr diye yalvarır gibi görünüyorlar ama yemi attığında mal gibi iki saat seninde dediğin gibi yemin ruhunu çözmeye çalışıyorlar :))

Yeniden discus macerasına atlamaya kesin karar verdim. Bu defa 6-7 cmlik 10 tanesini 5-6 melekle 110-50-50 bir tanka atıp kendim sade canlı yemle büyütmeye çalışacağım. Bu seferde istediğim sonucu alamazsam, dşscus sayfası benim için kapanmıştır.

Sana kolay gelsin kardeşim, iyi günler ;)
[/QUOTE]


Bahri bey, sizinde discustan soğuma sebebiniz, discus hakkındaki görüşleriniz ve yeniden discus macerasına atlamaya kesin karar vermeniz arasındaki bağlantıyı kuramadım açıkcası?


Saygılarımla...
[/QUOTE]

Orhan Bey sizinkisi birazcık konuya balıklama dalmak olmuş Şu anda yazdığınız konu öyle sıradan, sizin bahsettiğiniz konulardan bi haber, tecrübesiz bir akvaristin tankı değil bilakis forumda bir elin parmaklarıyla gösterilebilecek kadar yüksek tecrübede bir akvaristin kurulumu.

Tanıtımınızı, tankınızı, balıklarınızı ve onları almanyadan getirme konusundaki çabalarınızı sonuna kadar takdir ediyorum lütfen alınganlık göstermeyin fakat bu takım basit hatalarla suçlayacağınız üyelerin foruma kayıt tarihlerini, tanıtımlarını ve tecrübelerini daha iyi tarttıktan sonra eleştirilerinizi sıralayın.

Benimle alakalı bağlantıları kurama konusu hakkatten kafanızı meşgul ediyorsa elimden geldiğince meseleyi izah etmeye çalışırım pek tabi, söylediklerimi mantıksız bulduğunuzu kibarca izah etmeye çalışıyorsanız o konudada bir kaç çift lafım olacaktır izninizle. Bu arada Umut Bey sizin uyumsuz, eziyete maruz kalıyorlar dediğiniz balıkların hepsini başarıyla büyütüp, çoğaltıp yeni sahiplerine ulaştırdı bile ve kendisi şimdilik bir müddet dinlenip yeni bir kurulumla tekrar aramıza katılacak, eleştiri için birazcık geç kalmışsınız lakin kurulum sona erdi.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir