Taylandan HalfmoonBeta Alma Planım


_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 187
_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 04:30
Arkadaşlar öncelikle 14 yıldır bu hobiye gönül verip bir çok balık üretmiş bi arkadaşınızım beni mazur görün betalara olan sevdam beni çok etkiliyor ve forumda uzun süre aktif olamadıktan sonra tekrar geri döndüm askerden geleli 1 yıl oldu askerlik bi külfeti vardı borçlar ve sayre kartlar bunlardan da kurtulduktan sonra  beta edinmek istiyorum daha önce Tayland'dan getirdiğim betaları belki hatırlayanlar vardır. Daha önce  taylandan sürekli beta getiren bir arkadaşla beraber  ara ara getiriyordum fakat okulu bırakıp askere gitmeye karar verince betaların hepsini sattım. Şimdilerde elimdeki malavi tankını satarak bırakmakdı hobiyi fikrim fakat forumdaki bir iki konu gezince yeniden  beta  üretmek isteğiyle bu yola çıkdım. Arkadaşlar resmini koyduğum betalar benim taylandda beta aldığım üreticinin bir kaç balığı bu ve bunun gibi tüm beta varyeteleri elinde mevcut tekrar getirticem. Sadece almak isteyen arkadaşlar olabileceğini düşünerek sadece istabulda olan arkadaşlar nedeni konu para olunca insanlar güvenmeyebiliyorlar sıkıntıalr çıkabiliyor herşeyi beraber alırız beraber öderiz ortak olarak neyse herşey objektif olsun amacım ama bende isterim derse başka illerden arkadaşlar yardımcı olmaya çalışırız . 

arakadaslar üretici acıka rtırmada500 dolara sattı
şu an satısda acık artırmada tahmini yüzleri gecicek
onumuzdeki 5 sene içinde üreticinin imzasını alıcak bi kuyruk varyetesi olarak görüyorum
buda bir king crowtail herzaman 1 tane istemişimdir
bu ablıkda kuyruk acısı 250 derece

Arkadaşlar su anda elinde olmayan  renk varyetesi  sanmıyorum olsun  şimdilik konuyu uzatmamak için ayrıntıları yazmıyorum gelen ilgiye göre  sunu söylim sadece bu kalitede 1 cift balığın maliyeti kargo dahil 45 dolar civarında olacağını tahmin ediyorum.Eger bir akvaryumcu abimiz aracı olursa  yine aynı kalite de betalr 45 adet üstü toplu alımdır adet fiyatı 7 ila pazarlıkla 6 dolar civarıdır. Daha önce getirdiğim balıkların fiyatına 2 senden fazla oldu biraz koyarak tahmini söyledim alıcı arkadaşlardan ing bilen biri çıkarsa fiyatları konuşur forumda herkezle net paylaşırız.

Alacak arkadaşlar bana lütfen telefonla ulaşsınlar ayrıntılar için.
         0534 899 50 41

Numan Beyhan >İstanbul

Mesut Gebze  >Kocaeli

Tayfun Özmen >Ankara

 

 



_x_E_M_I_R_x_2013-10-03 13:54:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NumanBeyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 71
NumanBeyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 05:03
Abi,ben sanırım en az bir çift alırım beni yazabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadgeRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 482
BadgeRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 09:45
Varyetelerin resimlerini veya katalog gibi bir şey varsa adresini verirseniz ben de incelemek isterim. Ancak fiyat da önemli bir faktör. Fiyat bilgisi de edinirsek 1 veya 2 çift(dişili erkekli) almak isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutgebzeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 251
mesutgebzeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 11:42

Merhaba Emir bey,

Güzel bir girişim.
İthal edilecek varyetelerin isim,resim ve fiyat bilgileriyle birlikte bir katalog yayınlarsanız ben dahil katılım çoğalacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 187
_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 13:46
Arkadaşlar  tüm varyeteler mevcuttur  üreticide  bende bir cift  almak istiyorum sadece kendime maksatım bu betalardan edinmek isteyen 1 kac arkadaşla bir araya gelip kargo gibi külfetleri paylaşmak  yalnız 1 kargoya eger toptan alınmassa sadece 5-6 balık sığıyor die hatırlıyorum. Almak isteyen arkadaşları konunun altında isimlerini yazıyorum. İstedikleri renk varyetelerini veya almak istedikleri balıkların resimlerini eklerseler notumuzu o şekilde alıp pazartesi üreticiyle görüşücem  ve varyetelerin bize yolllicagı balıkların resimlerini isticem

Konunun altına numaramı yazıyorum ayrıntılar için bana mutlaka telefonla ulaşın arkadaşlar.
birde İngilizcem iyi olmadığı için İngilizce konusunda yardımcı olucak bir arkadaşada ihtiyacım var.
_x_E_M_I_R_x_2013-10-03 13:48:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PasiFFÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1236
PasiFFÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 16:44
İlk olarak şunu söyleyeyim, ben buradan kimseye de efendim dolandırıcı demiyorum. Bu konuyu açan şahsı tanımıyorum, kimseye bir art niyetim yoktur. Geçen hafta yaşanmış, haberimiz olan bir olayı paylaşmak istiyorum. 

Betta almak isteyip dolandırılan bir arkadaşımız diyor ki "dikkat eray yıl****m isimli sahıs dolndırıcıdır bu sahıs yurtdısından balık getirtiyorum diye benden 200 tl para talep etti bende 12.09.2013 de gönderdim parayı.Ancak bu sahıs birkaç gün sonra faceden beni silmiş ve telefonlarıma cevap vermemektedir. dekont elimdedir ve yasal işlem baslatacagım..."


Umarız ki bir daha kimsenin başına böyle olaylar gelmez. Dikkatli olmakta fayda var. Kimse beni yanlış anlamasın. Bu ithalatı baltalamak için yazmıyorum, umarım ki yapılır, güzel balıklar alınır, bakılır büyütülür yavruları olur biz de onları alırız :)  Tekrar diyorum kimse beni yanlış anlamasın. 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 187
_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 16:58
Kusura bakmayin benim amacim sevilen bu turu isteyenlerin edinmesine yardimci olmakdir ne yazikki daha oncede getirticem dedigimde forumdan destek bulamamisdim betalarla ilgili yagmurr hanima konuyu acmadan once mesaj attim konusunuda komple inceledim uretip yetisdirdigi baliklara hayranim ama ne tazikki bu konuda basari elde eden kisiler hep muammalar var baliklari benim uretimlerimde 1haftalik ilk dogum surecinde yavrularimi kaybettim daha once de forumdan destek istemisdim alicagim bu balilari dedigimde orhans nikli arkadasa 200lira teklif etmisdim bana satmadigigibi onume almamami istiyormus gibide bir burokrasi zinciri sundu yani nir baligin ithalati i ci n sadece izinler 300lira tutar arti her balik icin saglik raporu alman lazim demeside cabasi ben yine yilmayip 5kere getirdim sadece bir keresinde gumruk prooblemi yasadim. Kusura bakmayin ben araci ve sayre ne denilirse olmak istemiyorum destekleriniz icin sagolun konu tartisma ortamina gitmemeai icin kilitlenirse sevinirim su an isdeyim telefondan yaziyorum gerekli tum aciklamayi nasil getirtigmizi ayrintili olarak gerekceli anlatirim.OSikinti yasayan arkadas lutfen bana ulassin eger ital edebilirsem kendinede bir bet ac hediye edicem saygilar herkeze t

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PasiFFÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1236
PasiFFÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 20:21
Siz bana bu mesajı attınız;
"Yagmur hanım merhaba sus ıralar buyuk akvaryumlara elveda demek üzere satışa çıkardım betaya dönücem daha önce yurt dışından beta getirirp üretiyordum fakat askerlik filan girince sattık hepsini tekrardan evde anne unsuru göz önünde bulundurularak dan betaya donum 120lik tankı satmam gerekiyor eger sizde rıza ederseniz yur dışından Show a grade beta ital edicem ben yavrularını yasatamıyorum genelde ssizden ricam üretmeyi denemeniz tabi sizde arz ederseniz"
 
ve ben size cevap vermedim. Sizi onayladığım yada onaylamadığım anlamına gelmez. Ben bu konuda tarafsız yaklaşıyorum. Bana mesaj attığınızı neden söyleme gereği duydunuz anlamadım.

Yeri geldi madem mesajınıza cevap vereyim, teşekkür ederim benim betta ihtiyacım yok. Gerektiğinde üretici arkadaşlardan ya da pet shopu olan arkadaşlardan bettalarımı alıyorum.

Burası bir forum burada hepimiz fikirlerimizi deneyimlerimizi yazmak için buradayız. Ben bir arkadaşımın sıkıntısını belirttim, betta severleri bu konularda daha dikkatli olmaları için uyardım diye bu başlık altında tartışma çıkacağını sanmıyorum. Konunun kilitlenmesini istemenize gerek yok. Eğer ki benden çekiniyorsanız bu yazdığım mesaj, bu konu altındaki son mesajımdır. Madem bir iş yapılacak engel ben olmayayım. Bu arada konunun takipçisiyim nasıl sonuçlanacağını merak ediyorum. Kolay gelsin, yapmayı planladığınız iş hayırlara vesile olsun...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 187
_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 23:32
Yağmur hanım konuyu 120 kişi okumuş sadece siz mesaj yazmışsınız umarım  ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Kilitlenmesini istedim çünkü ben ayrdımcı olmak birlik olmak isterken konumdada yazdım öncelikle istanbuldan arkadaşlar  olursa i olur yada bir akvaryumcu abimiz destek olsun toplu alalım 6 7 8 dolar gibi bi fiyatla oda karını koysun 10 dolara razıyım ben 3 dolarda şirketinin ismi gecidgi için balık başı kar alsın fenamı. Forumda bu işi başaranlar var biride sizsiniz 41 kere maşallah mesaj attık sizden gelin bziden balık alın  demedimki sadece ben getirticem bu balıkları üretin dedim oda bi art niyet taşıyan bi cümle olmadıgnın farkındayım sizde umarım farkındasınızdır.

Ben ne zaman buırda böle bir konu açsam biri önüme bir brokrasi çıkarıyor örneğin siz bu beta üretiminde başarıya ulaşmışsınız neden hiç bi yerde ilk 1 haftalık en kritik dönemi nasıla tlattıgınız  konusunda bir bilgi yok yazın herkes örensin  daha öncesinde orhans nikli arkadaş bana 2010 attığı meşajda sadece ithalat izinleri  ortalama 250lira gibi bişiy tutuyor balıklarla beraber 200 dolarda onlar yapamassın  olmaz dedi.

Bu arkadaş peki omuyor balığın biri 150 lira mal ediliyorsa başka forumda 75 liraya  aldığı betalardan sattığını biliyorum  nasıl oluyor yani işi bilen yardım etmiyor bide yoluna taş koyuyor ben bunu anlıyorum burdan eski konumda resim linkleri ölmüş eger yöneticiler tekrar resimleri görünür hale getirebilirlerse kesin imzalı çekmişimdir die hatırlıyorum.

Kesinlikle kimseyi kırmak değil amacım kimse alınmasın güvene dayalı alış verişin sıkıntısıda bu zaten

şimdi geniş genişde  balık enrden nasıl getirilir onu anlatıcam  artık isteyen parası bol olan bu yöntemle almayı deneyebilir.

Tekrar özür diliyorum başka site ismi ve sayre hatalı bir şey ayzarsam forum yöneticilerinin affına  sıgnıyorum.


1- arkadaşlar  yurt dışından canlı girişi ülkeye izne tabidir. Gerekli izinler sadece tekli alım yani 6balık için 250 civarı idi 2010 da
2- Biz nasıl aldık benim dahil olduğum 5 alım yaptık taylanddan 4 başarılı bir sıkıntılı olarak gerceklesdi ve her alımda ben sadece bir cift aldım
3. www.aquabid.com adresine giriyoruz  arkadaşlar burdan bir çok balığın açık artırmalı satıldığını görebiliriz ülkemizdeki çok ucuz olan bazı balıkların  varyeteleri 1000 dolarlara kadar satılabilior ben çok takip ediyorum
4. Halfmoon  veya diğer varyetelerden her hangi birine girip balığınız alabilirisniz ben açık artırmadan balık almıyorum  yıllardır alışveriş yapan bir arkadaşla beraber almışdık renk varyetesini söylüyoruz bize bir resim yoılluyor fiyatını söylüyor genelde yolladığı resimlerden hic beğenmediğim balık olmadı  diğer arkadaş bazen acıka rtırmadanda alıyordu  bu balıklarıda hemen istemiyoruz bekletiyor 6 balık olduğunda kargolayıp yolluyor p

Sıkıntılı olan kısım şu

1-Balık gümrükde takılabiliyor eger takılmassa saten evinize kadar geliyor balıklar bu durumda gidip gümrük müfettişine yalvarıyorsunuz günündeyse paketinizi veriyor balıklarınızı alıyorsunuz.

2- özellikle şunu iletmek isterim akrgoda ölen veya hasarlı gelen balığı üretici telafi ediyor balıgmın teki kuyruğunda yırtıkla geldi üretici tekrar balık yolladı tüm masraflarıda  karşıladı

Ben 5 kez aldım sadece 1 keresinde gümrük yüzünden balıklarımızı alamadık bu durumdan üretici ben mesül değilim diyor yani verilen paranız yanıyor ama bizim alım yaptıgmız üretici  balıklarımız  gümrükde kalınca bize 6 balığın 3 nü verebilirim size dedi ve ben o sıra  balık almadım ve kısa süre sonrada askere gittim.

Hikaye bu arkadaşlar riskler bu  ben varım benimle almak isteyen arkadaş olursa yine diyorum kusura bakmasın abşka illerdeki arkadaşlar sadece istanbuldaki arkadaşlar bir araya gelir tanışır alışverişimizide o şekilde yaparız.
Sanıyorum bu saatten sonra olmaz  ama hadi hayırlara vesile olsun işanlah.

Tekrardan kırdığım üzdüğüm biri varsa özürdilerim...
_x_E_M_I_R_x_2013-10-03 23:43:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadgeRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 482
BadgeRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 17:48
Belki güvenli ödeme konusunda başka bir çözüm bulunabilir(aracı siteler gibi). Ancak Emir Bey size biraz daha mali yükü olacağı kesin bunun. Bu şekilde bir yöntem izlenmesi halinde sizin de kar koyarak satış yapmanız daha mantıklı olacaktır.

Ben beyaz taç kuyruk ve halfmoon olmak üzere 2 tek renk beyaz çift alabilirim. Fiyat ve fotoğraf gönderebilirseniz çok memnun olurum.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 187
_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 23:24
Tayfun bey. Aracı site vesaire aracı değil yanımıza ben 100 dolar koyuyorum yüz daha koyacak biri lazım onu bulamıyoruz. Ben kendim ithalat yapıp kar edmek amacında değilim ki o durumum olsa saten getirdikten sonra ilan açarım nasıl aldıgmı filanda yazmam satarım ben 1 çift istiyorum.Ama o kadarpara ayıramam tek alıcak kadar yanımda 1 2 kişi istanbuldan olsa beraber ödeme yapar alırız. Burdan  malesef acıkcası yardım çıkmıcak gibi duruyor. Oyüzden bende üreticiden ayırdım isticem kendim için turkiyeye gönderim aypıorum demişdi artık kime gönderiliyorsa onun balıkalrıyla yollarsa alıcam. Saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir