Tangayika neden az?
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 10:31
Benim aklıma takılan kocaman gölde sitemizde ki tangayika bölümüne bakarak ayırca varyasyonlarınıda göz önüne aldığımda bu kadar az canlı çeşidinin olabileceğini aklım almıyor.Acaba ülkemize mi bu türlerden az sayıda geliyor yoksa tangayika gölünde mi tür çeşitliliği az mı?Malawi bölümünde dikkatimi çekti bağzı arkadaşlarımız bir cesaret örneği gösterip öncü olarak ülkemizde bulunmayan malawileri getirme girişiminde bulunmuşlar acaba bizde tangayika gölünden ülkemizde bulunmayan türler varsa getirebilirmiyiz acaba?Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 11:20
Gözlemlediğim kadarıyla Calvus, Frontoza, Leleupi ağırlıklı olarak bakılan türler, bunların da alt türlerinin bir kısmını bulmak zor, buna bağlı olarak fiyatları yüksek.
MTARIK 2007-09-01 11:28:14
Leptosoma nın bazı türleri, ocellatus gold, brevis, furficer,nigigprinnis gibi balıklar da azınlıkta olarak mevcut.
Umarım istediğiniz tarz bir organizasyon gerçekleşir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 11:29
Ağırlıklı olarak bakılan türler arasına sanırım unuttunuz tropheusu da ekleyebiliriz.Tropheuslarında ülkemizde bazı alt türlerini bulmak zor.Benim merak ettiğim bu sizin saydığınız türler dışında hemen hemen ülkemizde hiç bulunmayan türler var mı?Bu arada brichardi de ülkemizde çok tutulan bir türdür.Brichardici arkadaşlar şimdi kızmasın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 12:20
Malawi de ki kadar çeşitlilik tanganyikada yok, ve kanımca renk varyasyonları da malawilerle yarışamaz. Bu nedenle hobiye yeni başlayacak olanların dikkatini malawiler çekiyor, buna bağlı olarak ta akvaryumcular malawi daha çok bulunduruyor.
Tanganyikalar genelde pahalı balıklar olmaları da bir etken faktör. Ben şahsen tanganyika beslemek için güzel bir tür bakayım diyorum, bir türlü beğenemiyorum. İstarvitten farksız bir balığa da 120 ytl istenmesi beni hepten soğutuyor.
Frontoza türlerinin yeri ayrı, onların güzel olduklarını düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 12:38
Hakan bey haklısınız, Tropheus ve bricardileri de listeye eklemek lazım.Daha da unuttuklarım çıkabilir, ilk aklıma gelenleri saydım.
Batuhan bey in de dediği gibi malavi türleri daha cazip renkler taşıması, kolay üremesi, üreme dönemine erken gelmesi ve bunlara bağlı olarak daha uygun fiyat taşıması nedeniyle tercih ediliyor.
Tanganyika türleri ise tam tersi, üreme dönemine geç başlaması, kısmen daha zor üremesi nedeniyle piyasada daha az bulunuyor ve fiyatları maalesef yüksek.
Organizasyon konusuna gelirsek, hangi balık olursa olsun görmeden alma taraftarı değilim, ayrıca canlı nakli sırasında ortaya çıkacak riskleri de göz önüne aldığınızda, yüksek fiyatlı bu tür balıklar için organizasyon da cesaret gerektiriyor.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 15:56
Yeni başlayanların dikkatini malawilerin çektiğine bende katılıyorum.Bende öyle başlamıştım zaten.Daha tangayikaya geçeli 6 ay oldu.Ancak yeterli sayıda tür olduğu kanısında değilim.Tangayika gölü balıklarınında pahalı olması ayrı bir konu ancak bunlarında olması gereken fiyatların çok üstünde satıldığını biliyoruz.Bir diğer konu ise bana göre önemli fazla miktarda da tangayika gölü balığı yetiştirenin olmamasıdır.Ben sadece buraya bir tohum atayım dedim.İlerde daha çok ilgilenen arkadaşlar olursa konuyla ilgili bir kaç tür üzerinde yoğunlaşarak bunları ticari amaç güdmeyen arkadaşlarımızın yardımıyla toplu halde getirebiliriz.Eminim ki böylece elimizde olmıyan canlıları burdakilerden daha bile ucuza belkide getirebiliriz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 21:04
Zaten bıldıgım kadarı ıle zaten tanganıka ve malawı golunden geldıgını sanıdıgımız balıklar ordakı buyuk uretımhaneler den gelıyor artık o gumrukcu 2000 tane balık ıstıyor hadı gırelım gole tutalım yakalayalım olayı yok artık sanmıyorum yanı dunya basınından takıp ettıgımızde zaten gıden turıstlerın golden degıl balık almak/avlamak zaten olta atmaları bıle buyuk suc dıye bılıyorum onun icin sadece uretımhaneler de hangı turler gelıyorsa sadece onlar var bazende bulundugumuz sehırdeki akvaryumcuların satısı kolay balıkları tercıh etmelerı gayet normal dıye dusunuyorum sonucta bızler ıcın bır hobı ama onlar ıcın bu sadece tıcaret ccasper 2007-09-01 21:07:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 21:15
Bende zaten gölden direk çıkma balık getirelim demiyorum ama ülkemizde bulunmayan türler vardır mutlaka diyorum.Örneğin;tropheuslardan duboisiyi görebilmekteyiz akvaryumcularda çoğunluk olarak.Arada sırada ise ikola ve bemba görüyoruz.Bunlarıda aslında arkadaşlarımız daha çok fobiyle uğraşan insanlardan temin ediyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir