Tamer Doğan’dan [Hobici] Özürdür


16ozÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 15
16ozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 18:27

İnsanlara nerdeyse hakarete varır yazılar yazıp, daha sonra bir özür ile telafi etmek o kadarda kolay değil. Kimsede erdem lafları altında şirinlik yapmasın. Araştırmadan sadece zanlar ve kanaatlerle bir üyenin silinmesine kadar gidiyorsa bu süreç bunu yapan kişi bulunduu makamın hakkını veremiyordur zannımca. Ve cezasız kalmamalıdır. Şayet yöneticiler forum bizim, küçük olsun bizin olsun, istediğimizi atalım, istediğimizi yazalım ise o başka..... Saygılarımla... 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zifonabere76Çevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 40
zifonabere76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 18:36

ÖZÜR DİLİMEK ERDEMLİKTİR.EN IYISINI YAPMIŞSINIZ ULVİ BEY TEŞKE TAMER BEYIN ÜYELİĞİDE SİLİNMESE BENCE DAHA İYİ OLMAZMIYDI.VEYA TEKRAR ÜYELİĞE KABUL ETSENIZ OLURMU.BUNU YAPARSANIZ EN BÜYÜK ERDEMLİĞİ YAPMIŞ OLURSUNUZ.SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN SADECE İNSANLAR BARIŞ VE DOSLUK IÇINDE YAŞAMALARI BU HAYAT İÇİNDE, FORUM İÇİNDE OLMALI.SAYGILARIMLA...

zifonabere762006-12-1 18:39:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bgunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 701
bgunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 18:39
[QUOTE=zifonabere76]

ÖZÜR DİLİMEK ERDEMLİKTİR.EN IYISINI YAPMIŞSINIZ ULVİ BEY TEŞKE TAMER BEYIN UYELİĞİDE SİLİNMESE BENCE DAHA IYI OLMAZMIYDI.VEYA TEKRAR ÜYELİĞE KABUL ETSENIZ OLURMU.BUNU YAPARSANIZ EN BÜYÜK ERDEMLİĞİ YAPMIŞ OLURSUNUZ.SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN SADECE İNSANLAR BARIŞ VE DOSLUK IÇINDE YAŞAMALARI BU HAYAT İÇİNDE FORUM İÇİNDE OLMALI.SAYGILARIMLA...

[/QUOTE]

Tamer bey atılmadı yapılan itamlardan sonra kendisi çıktı.
PETSMART2006-12-1 18:40:3

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zifonabere76Çevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 40
zifonabere76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 18:45

ASLINDA ÇOGUMUZ BIRBIRIMIZI TANIMASAKTA FORUM VE BALIKLAR SAYESİNDE ARKADAŞ HATTA DOST OLMAYA ÇALIŞIYOZ.GÜZELBİ ORTAMIMIZ VAR KANATIMCE,BIRDET HIDETLENMEYIP DAHA IYI DÜŞÜNÜP CEVAPLAR VERSEK VEYA KARARLAR ALSAK DAHA İYİ OLMAZMI.ARKADAŞ BULMAK ZOR,KAYBETMEK KOLAYDIR..BİR ŞEYIN KIYMETİNİDE ANCAK KAYBETTİĞİMİZDE ANLARIZ.SİZCE YANLIŞMIYIM SAYGILAR...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 18:47
Bu başlığa yazmayacaktım ama yazmak durumundayım.

Mirza Bey başlığı farkında olarak ya da olmayarak kızıştırıyorsunuz. Başlıktan ilk olarak Tamer Beyin haberi oldu, kendisiyle msnde konuşup helalleştik. Yarın üye olacağını ve bu kırgınlığın tatsızlığın biteceğini söyledi.
Asıl sizin bu tavırlarınız ortamı alevlendiriyor.

Ortada bir yanlış anlaşılma akabinde çıkan bir tartışma var. Bana başka konulardan takıntısı olanlar bu başlık altına yazmazlarsa sevinirim. (Başlığı açarken bunu düşünenemiştim)

Kuyruk acısı olanların mesajlarını sileceğim.

Bu başlıkta özür dilemem iki üyelik alıp satış yapan uyanıkların, imla nedeniyle uyardığım için kendine yediremeyenlerin isyan başlığı olmasını sağlamamlı.
Bu kişiler bu başlık altına yazarak haklı çıkarım düşüncesinden sıyrılırlarsa iyi olur.

Halen moderatörüm, buna müsade etmem.

İnsanı özür dilediğine pişman etmeyin, bir yanlış anlaşılma ile haraket etmiş olmam bu sitede bugüne kadar hep hata yaptığım anlamını taşımaz.

Bugüne kadar haklı olduğumu düşündüğüm şeyi yaptım, nefsim ile haraket etmedim. Bugün bu başlığı açıyorsam şapkanızı önünüze alıp düşünün bana kin besleyebilirsiniz ama ben gördüğümü, uygun gördüğümü yaptım.

Yapım itibariyle sinirli, haksızlığa gelemeyen birisiyim doğrudur. Haklı olduğumu düşündüğümde uslubumu kontrol etmekte çoğu zaman zorlanırım. Sert konuşurum, doğrudur.
Zati bu nedenlerle moderatörlüğü bırakmak istiyorum.

Kalan yöneticiler siteyi yönetmeye devam edecek, lakin uyanıklar, üçkağıtçılar, imlaya uymadığı için uyarı alanlar, kurallara uymamakta diretenler her zaman isyan edecek. Yapacak bir şey yok. Bu sitemizin kalitesinden götürmez.

Normalde bu başlığı kaldırırdım ama Tamer Beye özür başlığı olduğu, haksız olduğumu düşündüğüm için kaldırmıyorum. Bunu kullanmayın lütfen.
Söyleyeceklerim bunlardır, kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SAFRANÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 257
SAFRANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 18:53

[QUOTE=tearaway]

Başlıktan ilk olarak Tamer Beyin haberi oldu, kendisiyle msnde konuşup helalleştik. Yarın üye olacağını ve bu kırgınlığın tatsızlığın biteceğini söyledi.
[/QUOTE]

Ohhh beee(Avea reklamı gibi oldu ama) çok şükür Yaradan'a.İki iyi insanın tekrar biraraya gelecek olması  beni çok mutlu etti...Şu üç günlük dünyada gönül kırmaya gerek yok ki..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bgunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 701
bgunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 18:56
Benim amacım ortamı alevlendirmek olsa Tamer beye haber verinde Ulvi beyin msgını okumasını rica edin Ulvi beyde amacına ulaşsın demezdim ulvi bey sanırım yanlış anlaşılma olmuş ve benin yazılarım sadece tamer bey yanlısı değil okursanız size karşı sert bir çıkıştada sakin olalım arkadaşlar dedim kimseyi kayırdığım kolladığım yok.
Eğer o şekilde bir yaklaşımım olsaydı size hakkımı helal etmiyorum vs. gb. yapılan ve silinen yorumda arkadaşlar sakin olalım demezdim ne kadar inanırsınız bilmem ama o tartışma beni üzdü ve yenisi olsun istemedim yoksa benimde hoşuma giden bişey değil tabiri cayizse konuya bekçilik yapmam sizinle tarışma yaşamış olabilirz ama o o konuda o başlıkta kaldı bu başlığı bağlamaz eğer zamanında yaşadığımız tartışmadan kaynaklı böle bir fikre kapıldıysanız yanlış anlaşılmıştır. Ne size bi kastım var ne tamer beye sizide tanımam şahsen Tamer beyide ve dikkat ettiyseniz eğer şu yazımda (son olarak ricam şudur kimseyi yargılamak yada hüküm yürütmez bize düşmez bu konu Ulvi bey Ve tamer bey arasında dolaylı olarakta balık aldığı için Ercan bey arasında daha dorusu tarıtşmaya katılan kişiler arasında ama gündemde olan Tamer bey ulaşabilicek arkadalkar Tamer beye ulaşıp Ulvi Beyin Msgını okumasını rica edebilirse ulvi beyinde msgı asıl ulaşması gereken ve konunun asıl amacına ulaşır.)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zifonabere76Çevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 40
zifonabere76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 18:58
BU HBER GÜZEL ARAMIZA TEKRAR KATILMASINA  SEVİNDİM .İNŞALLAH KATILIR TEKRAR,TAMER BEY.SAYGILAR....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BirolÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 158
BirolÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 19:19

Herkese Selamlar,

Bu konuya dahil olmak için biraz geç kaldım sanırım ama bu noktada da olsa girmem gerektiğini düşünüyorum. Bundan önceki konu açıldığında benim siteye verdiğim balık satışı ilanının linki kullanılmıştı. Bundan dolayı birkaç cümle sarf etmeyi gerekli görüyorum. Size olayın başından anlatayın, Ercan Bey evime gelip balıklarımı görmüş birisi olarak benden 2 tane balığımı satın almak istedi, daha sonra bu konu takas olayına döndü. Tamer Beyin sitedeki ilanını bana göstererek o balıklardan 3 tanesi ile bendeki 5 ve 7 cm olan iki balıkla takas konusunda anlaştık. Tabiiki bu anlaşma yapıldığında balıklar henüz Edirneden elimize ulaşmamıştı. Ben Ercan Beyin bana verdiği güvenden dolayı (daha önce bir kez balık alış-verişinde bulunmuştuk) balıkları ona diğer balıklar gelmeden teslim ettim. Tamer Bey'in balıklarını Ercan Bey bana getirdiğinde diğer balıklarımın yanına koyamayacağım kadar küçüktü (gövdeleri demir 1 YTL kadardı) ben de kendisinden kısa bi süre benim adıma onlara bakmasını rica edip, onlar için yeni bir tank kurdum ve geri aldım. Aynı zamanda Ercan Bey'e, kendi kanımca bu balıkların satılacak boyda olmadıklarını ve ilanda yazanla örtüşmediğini söyledim. Balıklara bi süre baktıktan sonra yeterince ilgilenemedimi düşünüp balıkları satışa çıkardım ve boylarını da ilanımda belirttim. Hatta üzüldüğüm bi msjla karşılaştım ticari üye bi arkadaşımız benim ilanıma istinaden  "balıkları 5er YTL den isteyen olursa durma sat" tarzında bi msj yollamış. Ben de bunun akabinde ilanımın kaldırılmasını istedim ve balıkları bi süre daha besledim ve sonra hediye ettim. Bu arada balıklar Ulvi Beyin eline geçene kadar yaklaşık 20 gün kadar bende kaldılar ve hızlı gelişim dönemleri olduğu için bu zaman zarfında Ulvi Bey'in bugün ölçüm aldığı boya geldiler( O kuyruklar dahil ölçmüş ben yukarıda da belirttiğim gibi bana geldiklerinde gövdelerinin demir 1 YTL kadar olduğunu söylüyorum) . Şimdi, okuyanlar içinden yeterince ilgilenmediyseniz nasıl büyüdüler bu kadar diye düşüneniniz olabilir. Yeterinceden kastım içime sinecek şekilde ilgilenemedim.(Hergün belli oranda su değişimi yapmam gerekirdi ben bunu 2-3 günde bir yaptım)

Sadede geliyorum, amacım olayı yeniden gündeme getirmek yada olayı alevlendirmek hiç değil. Sadece Ulvi ve Ercan Bey'in bu konuda kendilerini üzgün hissettiklerini düşünüyorum. Mümkün olduğunca polimiklerden kaçınmaya çalıştım. Bu zamana kadar yazılanlar tarz olarak biz forum okuyucularına iyi örnek olmamıştır. Umarım tekrarı olmaz bu tarz yazıların. Size yaşadığım olayları aktarmaya çalıştım. Beni tanımadığınızdan dolayı yada forumda restleşmelerden kaynaklanan  kutuplaşmalardan ötürü bana inanan da olacak inanmayan da.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discusmaniaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 620
discusmaniaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 21:10
Ulvi bey hata insanlar içindir, atalarımız beşer şaşar demişler, hangimiz yanılmıyoruzki, hata yaptığını anlayıp bundan pişman olmak ve karşı tarafla helalleşmek büyük bir erdemdir, herkes hata yapabilir ama sadece erdemli olanlar yaptığı hatadan ötürü özür diler, sizi tebrik ediyor ve huzurlu ortamda foruma hep birlikte ve daha güçlü katkıya davet ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tees_MURATÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1237
tees_MURATÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 21:26

Ufak bir anlaşmazlıktan doğan bir yanlışlık.Büyütmek anlamsız ve yersiz olacaktır.Önemli olan bu anlaşmazlıkları fazla büyütmemek ve kısa bir süre içerisinde çözmektir.İki isimde bizler için birer üstad.Mutlaka bu iki ismide aramızda daha uzun süreler boyunca görmek temennimizdir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tezelhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/01/2005
İl: Edirne
Mesaj: 1012
tezelhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 21:33
Hepimiz hata yapabilir yapıyoruzda. Ben konunun içinde olmakla beraber, hiç bir şey yazamadan sonunun bu şekilde olmasına şahsım adına   çok üzülmüş , ama bir şey yapamadan olay kapanmıştır. Size birkaç kelime   yazıyorum. Tamer arkadaşımız   düşündüğünüz   g ibi biri değildir. Tek düşündüğü bu balık, adam bu balığı sevip , aşık olmuş bir arkadaşımız. Onunda gücüne giden yanlış anlaşılması oldu. Ulvi arkadaşımız kendisine   yakışanı yapmıştır. Onada buradan kendi adıma teşekkürlerimi belirtiyorum. Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 22:11
[QUOTE=16oz]

İnsanlara nerdeyse hakarete varır yazılar yazıp, daha sonra bir özür ile telafi etmek o kadarda kolay değil. Kimsede erdem lafları altında şirinlik yapmasın. Araştırmadan sadece zanlar ve kanaatlerle bir üyenin silinmesine kadar gidiyorsa bu süreç bunu yapan kişi bulunduu makamın hakkını veremiyordur zannımca. Ve cezasız kalmamalıdır. Şayet yöneticiler forum bizim, küçük olsun bizin olsun, istediğimizi atalım, istediğimizi yazalım ise o başka..... Saygılarımla... 

[/QUOTE]

Kullanıcıyı biz silmedik, silmeyiz de. Düşüncelerinize katılıyorum, Ulvi'nin balıkları fotoğraftan değerlendirmesi oldukça yanlıştı. Ulvi ile bu benzer nedenlerden 4. tartışmamız, kurallarda olmamasına rağmen duruma karşı çıkıyor, benim yapım bu diyor. Forum bizim olsun küçük olsun demediğimiz için çoğu düşünceden insanı bir arada yönetim kadrosunda bulunduruyoruz oy çokluğu ile kararlar alıyoruz. Bir yerde aynı şekilde düşünen 2 kişi varsa onlardan biri fazladır ama ne yazık ki konuşup tartışıp yöntemi belirlememizi beklemeden ulvi kafasına göre işe kalkışıyor. Ben de sinirimin verdiği kontrolsüzlükle yatıştırmak yerine olayın sıcak sıcak üzerine gidince atışmalar başlıyor tabi. Ayrıca Sayın Fatih Taştan'a o gün MSN'den aynen şöyle yazdım. "o derecenin vantuzunun çapı 2cm, balık onun en az 2.5 katı görünüyor, üstelik balık daha arkada vantuz ise cama yapışık" ama foruma yazmanın bir anlamı yoktu çünkü öyle bir kural yok, bu forumda satılan balıkların yarısından çoğu belirtilen boylarda değil, bunu kontrol edemeyiz kontrol edemeyeceğimiz bir şeye kural koymanın anlamı yok, bu yüzden satışlarda mesuliyet kabul etmeyiz diye forum açıklamasına yazdık zaten. 2-3 tartışmayı aynı konuda yürütmemiz olayları karıştırdı ancak ben kendisi ve benzer durumdakilerle olan o konuda şikayetimi hala sürdürüyorum. Balıkları çok seviyoruz ki bu işi yapıyoruz. Hele Discus üreten biri illa ki çok çok sevip çok uğraşıyordur bu uğurda, ben de Discus'u üretim ve yavruların anne babanın üzerinden beslendikleri o muhteşem ana şahit oldum, ancak açtığımız ilanlarda verdiğimiz linklere dikkat etmeliyiz, bu işte satış yaptıran en önemli etken özendirmektir, Türkiye popüler kültür ülkesidir. Bu yüzden defalarca nette 3 ytl vermediğimiz balıklara balıkçıda özenip 10 ytl verip alırız.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2006 02:26
Mirza Bey, lütfen ortamı germeye müsait konularda sert yorumlar yapmaktan kaçının.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir