Tam 10 yıl oldu ve bugün hobiden soğudum


FarukBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 943
FarukBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 01:38
10 yıldır malavi balıklarının çoğunu besledim. Şu an elimde 3 akvaryum ve 5 farklı kolonim mevcut. Mavi prenses sarı prenses afra coube demosoni ve iceman. Yıllardır yavru alıyorum arada farklı balıklar koyuyor onlarıda seyrediyorum. Ama bugün başıma gelen beni bu hobiden soğuttu.
200 litrelik coube tankımda 2e 2d çok sade bir kolonim var. Dişilerin birinden yavruda aldım ve kavgasız gürültüsüz bir akvaryumdu. Bugün saat 7 itibariyle 2d 1e coube ekledim. Şöyle göz ucuyla baktım sonuçta yeni eklenmiş balıklarla eskiler arasında sürtüşmeler olur bu her zaman oldu baktım benim erkek yeni erkeği kovalıyor. Fakat kovaladığı erkek ondan büyük ve iri neyse dedim akvaryumun ışığını kapatayım yarına kadar kaynaşırlar. 5-10 dakika içinde evden çıktım nişanlımla akşam yemeğine gittik. Eve döndüğümde saat 12 yi geçiyordu ve heyecanla odanın ışığını yaktım bakalım neler yapıyorlar diye gördüğüm 2 şeyden biri yeni aldığım dişilerden birinin ağzı dolmuş diğeri ise yeni erkeğim hareketsiz bir şekilde yerde yatıyordu. Yaklaşık 4-5 saat içinde balığımı öldürmüştü. Hemen aldım ve yavru akvaryumuna koydum. Şu an can çekişiyor ama asla onu öldüremem ve düzeliceğinide düşünmüyorum. Kim bilir nasıl darbeler aldı ne kadar yaralandı. Her zaman yeni aldığım balıkları izlerim fakat mecburen dışarı çıkmam gerekiyordu. Malum iş güç hobiye ayırıcağım zamanı kısıtlıyor. Sonuçta nasıl üzüldüğümü anlatmam imkansız resim çekip paylaşmakta istemedim. Durum çok kötü. Bu gece itibariyle hobiden soğudum ve 3 akvaryumumdan 2 sini kapatma kararı aldım. Mavi ve sarı prenseslerimi satıcam. İcemanlarıda bir arkadaşıma vericem. Daha öncede çok balığım öldü. İçlerinde beni bu yazıyı yazdıracak kadar etkileyen bu balık oldu. Ben yavrudan balık büyüten birisiyim ve herkes bilirki yavruların yarısından fazlası erkek çıkar. Ve uzun süreler bu balıklar çiftleşmek için kavga etselerde birbirini öldüren rast gelmemişti.
son söz olarak çiftleşmek için hem cinsini öldüren bu coube. Bana başımıza ne geliyorsa kızlardan geliyor sözümü hatırlattı ve hobiden soğuttu. Birde utanmadan yuvasından kafasını çıkarmış etrafa bakıyor. Terbiyesiz coube. %99 yarın işe giderken yavru tankında balığımın ölüsünü bulucam ve yine üzülücem şimdi size sorum şu olacak ben bu zamana kadar beceremedim sizden daha önce yaralı bir balığı kurtarabilen varmı veya başına aynı olay gelen varmı onu öğrenmek istiyorum.
uykum filan kaçtı zaten. tugix2012-10-15 18:23:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JeosjoÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 30
JeosjoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 12:04
Lions Cove kolonime 2d 1e eklediğimde bnmde başıma geldi. sabahına eskilerden bi dişi ölmüştü yeni koyduğum erkek de tabanda hareketsiz yatıyordu. ordan alıp başka bi akvaryuma koydum suya bol miktarda oksijen verdim. 1 gün içinde kendine geldi ama ondan sonra hep ürkek davrandı. Bende de soğuma oldu 5-6 ay snra koloniyi sattım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cesur Yürek Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1121
Cesur Yürek Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 16:50
Tek erkek olsaydı kolonide bence sıkıntı olmazdı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xomniaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 159
xomniaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 22:31
Faruk geçmiş olsun.
Yalnız soğumak yok öyle hemen.
Biz balık besliyoruz. Canlı besliyoruz. Malesef bütün balıklarımız bugün var yarın yok. Kıymeti ne olursa olsun hepsi değerli bizim için.
Ama bu tip durumları defalarca yaşadık, yaşamaya da malesef devam edeceğiz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir