Taiwan Melezleri Kum Seçimi


madenciiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2017
İl: Malatya
Mesaj: 31
madenciiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2018 04:25
Abilerim kardeşlerim hepinize merhabalar. Bloody marry karideslerimin yanında bir akvaryumda taiwan melezleri için yapacağım. Yanlız takıldığım bir konu var. Taiwan cinsi karidesler için kullanılan kum çeşitleri çok pahalı. 4litresi 100 lira civarlarında en ucuzları. Bir öğrenci olarak bu beni zorluyor. 2. El bu tarz kum bulamadım. Sizlere sorum en uygun hangi kumu kullanabilirim taiwanlar için? Forumdaki konular çok eski belki deneyimleriyle yardımcı olacak birileri olur diye yazmak istedim. Saygılarımla

Yardım ederseniz çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreOzkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11731,1[/B] [B]11410,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 448
EmreOzkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2018 22:43
Merhaba,
Caridina grubu beslemek istiyorsanız aktif toprak şart diyebilirim. Hagen kum gibi nötr bir kumda da besleyebilirsiniz ancak yavru kaybınız çok fazla olur. Su değerlerini sağlayamazsınız. Bu yüzden tavsiye etmem.
Şu an için en uygunu benibachi topraktır 5 kg 6 lt si 105 tl dir.
Bunun dışında altına hagen üzerine aktif toprak kullanabilirsiniz. Sadece hagen olmasından iyidir. Aktif topraklardan glasgarten açık olarak satıyoruz litresi 25 tl dir. Ancak önerim sadece aktif topraktır.

Diğer arkadaşların da faydalanması için ideal tw bee kurulumu için yazmış olduğum makaleyi paylaşıyorum oldukça faydalı bilgiler vardır aklınıza takılanlar oldukça yine yazabilirsiniz.

Tatlı su karideslerinin en güzel varyetelerinden olan Taiwan bee türleri yumuşak su canlılarıdır.Yumuşak su canlılarında istenilen su değerleri ph 6-6,5 iletkenlik 220-300 ms dir. Su değerlerini sağladıktan sonra bakılması ve üretilmesi zor değildir. Düşük sıcaklıklarda sorun olmadan yaşayabilidiği gibi çok yüksek sıcaklıkları sevmezler. İdeal su sıcaklığı 22-24 derece arasında olmalıdır.

Taiwan Bee için İdeal Akvaryum :

İlk olarak akvaryum boyutunu belirlememiz gerekiyor. Büyük hacimler su değerlerini sabit tutmak için kolaylık sağlar. Bu yüzden imkan dahilinde ne kadar büyük akvaryum olursa o kadar iyidir. Ancak ufak hacimlerde de su değerlerini sağladıktan sonra sorunsuz bir şekilde yaşarlar.

Kurulum aşamasında zemine bakteri kültürü sermek akvaryum döngüsünün çabuk oturmasını sağlar. Akvaryumdaki en önemli etken bakterilerdir. Akvaryumunuz ne kadar eskirse yani bakteri ortamınız ne kadar iyi olursa canlı kayıplarınız o kadar azalır yavru veriminiz de o kadar artar.

Toprak olarak aktif toprak kullanmanız bu canlıları beslemek için size çok önemli bir avantaj sağlar. Aktif topraklar sayesinde suyun ph'ı istediğimiz seviyeye çekilir.

İç dizayn olarak tamamen sizin hayal gücünüze bağlı olarak istediğiniz şekli verebilirsiniz.Karidesler kabuk değişimleri sırasında saklanacak alanlara ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden canlılara saklanacak alan bıraktığınızdan emin olun.

Akvaryum kurulumu bittikten sonra en çok kafalarda soru işareti kalan kısım nasıl bir su kullanılacağıdır. Su olarak arıtma cihazından çıkan su veya düşük ph lı damacana su kullanabilirsiniz. Çeşme suyunda bulunan ağır elementlerden dolayı ve belediyenin zaman zaman kullanmış olduğu ilaçlardan dolayı kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Akvaryum suyunun iletkenlik seviyesini ölçmeniz gerekmektedir. İletkenlik değerini 220-300 ms arasında getirmelisiniz. Eğer akvaryum suyunun iletkenliği bu değerin altında ise gh artırıcı kullanarak artırabilirsiniz. Eğer yüksek ise damacana veya arıtmadan çıkan su ile düşürebilirsiniz. Bu yükseltme veya düşürmeleri azar azar yapmalısınız. Ani su değişimleri canlılarınıza sorun çıkarabilir.

Filtrasyon olarak dış filtre bakteri ve temizlik açısından her zaman bir numaralı seçenektir. Ufak dış filtreler işinizi görücektir. Bunun dışında küçük köşe pipo filtrelerde eklenebilir. Akvaryumda çok akıntı yapmıcak filtreler seçmeniz gerekir.

Aydınlatma seçiminde çok yüksek ışıklardan sakınmanız gerekmektedir. Yüksek ışıklar canlıları rahatsız edeceğinden genelde gölgelik kısımlarda saklanma eğilimine girerler.

Kurulum bittikten sonra min. 3 hafta beklemeniz gerekmektedir. 3 hafta sonra canlı ekleyebilirsiniz. Canlıları damlama yöntemi ile eklemeniz suya adaptasyon için önemlidir.

Karidesleriniz ilk bir hafta yeme gelmeyebilir. Öncellikle akvaryumu tanımaya öğrenmeye çalışırlar.

Popülasyon canlıları oldukları için kalabalık olmayı severler. Az sayıda canlı eklediğinizde strese girerler ve genel olarak saklanma eğiliminde bulunurlar.

Yemleme olarak çeşit ve kaliteli yemler kullanmanız gerekir. Balık yemleri kullanmayın. Omurgasızlar için üretilmiş. Glasgarten,borneo wild, dennerle gibi karides yemleri kullanabilirsiniz. Ne kadar çok çeşit o kadar sağlıklı ve canlı renklere sahip karidesler demektir. Haftada bir defa ufak parça halinde kırmızı biber karnıbahar marul ısırgan otu gibi sebzelerden 5 dk sıcak suda bekletip soğuk suyla duruladıktan sonra canlılarınıza verebilirsiniz.

Akvaryuma sonbahar yapraklarından (1-2 adet) ve kızılağaç kozalağı ( 10 l ye 1-2 adet ) ekleyebilirsiniz. Hem uzun vadeli besin kaynağı oluştururlar. Hemde humik asit salgılayarak canlıların kabuk değişimlerini kolaylaştırırlar.

Akvaryumda canlıların ihtiyacı olan mineral ve vitaminler bulunmaz. Gerekli olan vitamin ve mineralleri katkı ekleyerek dışarıdan vermemiz gerekmektedir. Bu katkılar canlıların kabuk değişimlerinin rahat olmasını, renklenmesini, üremesini ve sağlıklı büyümesini sağlarlar.

Haftada bir %10-15 su değişimi yapmanız suyunuzu taze tutar. İçerisinde zamanla biriken ağır elementlerin akvaryumdan uzaklaşmasını sağlar[QUOTE][/QUOTE]

Beğenenler: [T]185776,serkancura[/T][T]179863,M.MertKayış[/T][T]158054,Tosbicik[/T]
Teşekkür Edenler: [T]164705,iezgi[/T][T]158054,Tosbicik[/T][T]107995,SuperSport[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madenciiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2017
İl: Malatya
Mesaj: 31
madenciiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2018 12:35
Hocam bana hiçbirşey bırakmamışsınız. Mükemmel bilgilendirici bir yazı olmuş. Sıfırdan başlayacak biri için herşeyi yazmışsınız. Teşekkür ederim herkes adına. Sağolun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreOzkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11731,1[/B] [B]11410,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 448
EmreOzkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2018 18:04
Rica ederim şimdiden hayırlı olsun keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karidesrehberiÇevrimiçi

Kayıt: 12/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 83
karidesrehberiÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2018 10:39
Taiwan karidesler için aktif toprak şart. 10 Lt hacim için en az 1,5 litre aktif toprak kullanman lazım. Daha fazla kullansan çok iyi olur. Çünkü ph ı düşürebilmen için bu gerekli. Akvaryumun oturmasının daha verimli olmasını istiyorsan en az 40*40*40 öneririm. Daha küçük hacimlerde ph dalgalanmalarını su hacmi tolere edemeyebilir. Onada en az 5 Kg benibachi kum kullanarak başlayabilirsin. Oda 100 Tl gibi bir fiyat tutar. Taiwan melezi kesinlikle önermem. Başlayacaksan direk taiwanla başla. Ürettikten sonra zaten harcadığın masrafların en az 10 katını çıkartırsın. Eğer o kadar bütçem yok diyorsan neocaridinaları üret. Onları sat. Sattığın paraları biriktir. Ondan sonra bu işe tam başlarsın. Hem de bu arada caridina karidesler hakkında bilgi toplarsın.

[URL]http://www.karidesrehberi.com/wine-red-red-ruby-red-shadow-mosura-akvaryumum.html[/URL]

bu yazıyı incelemeni tavsiye ederim. Başka sorun olursa da yardımcı olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir