SuPiresiAtakan hakkinda


Ali_AsiranÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Karaman
Mesaj: 156
Ali_AsiranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 19:09
Merhaba arkadaşlar bu konuyu acmamdaki sebebi aslında sizlere danismaktir.

SuPiresiAtakan arkadasimizdan delikli taslar almak üzere mesaj yolu ile muhatap olmaya basladik. Forum aracili ile ulasan arkadasimiz telefon numara sini bana om den birakmistir. Bende arkadaşa msj attim Msj yolu irtibat kuralim müsait değilim DİE. Müsait olmamamin sebebi ise telefonumun hoparlorunde sorun olması. Her neyse fiyat konusunda anlastigimiz arkadaşla teslimata geldiğinde arkadaş benim hesabima parayi yatiricaksin bende senin buradan ürününü surat kadroya vericegim demiştir. Bende arkadaşa soyledimki kardeşim seni tanimiyorum tanımadigim insanin hesabına ben para yatirmam. Sen ürünü kargoya verirsin urun ödemeli bir şekilde. Kargo bana gelir ben ürünü kontrol ederim. Hem ürünün parasini hemde kargo ücretini kargocuy oderim. Senin urununun parasini kargo şirketi benden teslim aldikdan sonra senin hesabına yada bulunduğun ildeki şirketinden eline nakit olarak ödeme yapar. Ben aynen bu şekilde arkadaşa anlattim. Arkadaş ne dese iyi sen kurnazcilik yapıyorsun bnm ürünlerini çalmaya calisiyorsun gibi sine sözler kullanmistir. Sonra arkadaş bana diyorki ben forumda o kadar geri bildirim aldim çok urun sattim sen forumdan hic alisveris yapmamissin falan filan soz Lee kullanmistir.

Simdi arkadaşlar sizlere sunlari soruyorum

1 bu forumda ne urun olursa olsun om den birbirleri ile irtibata gecen kişiler alisveris yapmak zorunda mi

2 bu forumdan yapilan her turlu alisveris illaki ürünü alan kişi aldigi kişiye önce para yatirarak mi alisveris yapmak zorunda.

3 son olarak sizce yukarıda anlattigim konu hakkında ben kurnazlik yapmis mi oluyorum.


Yukarıda sordugum soruların cevabini bilmediğimden sormuyorum. Bu soruların cvbina SuPiresiAtakan arkadasimiza gore om den irtibata gecen herkes akis veriş yapmak zorunda
Ve her alisverste önce alici karesi tarafa para yagirmak zorunda.ve ben arkadaşa karsilik kurnazlik yapmis bulunmaktayım.


Taktir sizin arkadaşlar...
Bu konuyu acmamdaki amaç sizlere bu konuyu anlatmak ve o değerli görüşlerinizi almak

Herkese iyi forumlar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutwareÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2010
İl: Ankara
Mesaj: 206
mutwareÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 20:54
Öncelikle, sizi de SuPiresiAtakan Bey'i de tanımıyorum.
Ancak sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var. Çünkü "ÖM'den irtibat yapanlar alışveriş yapmak zorunda" gibi bir ibare biraz saçma bir durum.
Ayrıca alışveriş konusunda bu olay tamamen iki tarafın birbirlerine olan güven ile alakalıdır.

Şahsi görüşüm ise; 26 tane geri bildirim olan ve hiçbirisinde olumsuz bir yoruma sahip olmayan bir akvaryum.com üyesi sizi üzecek türden bir satış veya takas yapmaz. Tabi istisnalar olabilir ama dediğim gibi, benim görüşüm bu şekilde

Bahsetmiş olduğunuz kargolama (Tahsilatlı Kargo) ise ekstra maliyet ve ekstra külfet gerektiren bir uğraş. Aydoğan Bey haklı olarak bu kadar geri bildirime sahipken bununla uğraşmak istemeyebilir. Şahsen ben, bana gelen tahsilatlı kargo gönderi taleplerini kabul etmiyorum. Eğer görüştüğüm kişi bana güven veriyorsa önce kargoluyorum sonra ödemeyi alıyorum veya karşılıklı güven ile önce ödemeyi alıp sonra kargoyu gönderiyorum.
Dediğim gibi, tamamen güven meselesi. Ama tabi ki sizin vereceğiniz bir karar. Bu durumda kimse kimseyi zorlayamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuPiresiAtakanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2012
İl: Bursa
Mesaj: 90
SuPiresiAtakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 19:14
Öncelikle selamlar  ; 
Ben yıllardır bu forumdayım ve Allah ' a şükür ne kimseye yalanım olmuştur nede kimseyle münakaşa ettim . Hiç bir şekilde cennetvadi konuşmadım . 

Konuya gelelim birincisi herkesin bir çalışma prensibi vardır şayet benimde öyle .Siz onca irtibata geçip forumdan ki ricanız üzerine ben size kendi dekorumu satma kararı verdim. Resimlerini istediniz gönderdim . Cm hesabını sordunuz ayrıntısıyla açıkladım tamam alırım dediniz ve sms ile mesajlaşmaya geçtik .

Mesajlaşırken tavırlarınız değişti ve uslubunuz sokak uslubuna döndü yine ses çıkarmadım .Pazarlık etmeye çalıştınız onada tamam dedim.  Son noktada ben kargocu gelir onun eline parayı veririm vs vs gibi tavırlara büründünüz . Fakat sizin onca şeyden sonra yaptıgınız kurnazlık ve terbiyesizlik değil de nedir ?

Hocam burda kimse kimseye zorla malını satmıyor bu bir . İkincisi almak istemiyorsanız muhabbeti kapatırsınız yani en başında ben size onca resim gönderip onca açıklama yaptıktan sonra almıyorum deyip muhabbeti sonlandırırsınız . 
 Gidipte karalama politikası gütmek 25 yaşında bir adama yakışacak hareket değildir . Forumunda bir adabı vardır . Gerçi bu tür argo şeyleri paylaşmam , her gün yüzlercesini görüyorum . Beni bilen bilir tanıyan tanır kimse bana ahlak derside veremez. Sizin benimle şahsi yada ticaret yönünden bir sıkıntınız vardır anca onu dile getirebilirsiniz. Yoksa sohbet başlığı altında karalama amacı kimse gütmez. Çekemeyenlerimiz illaki olucaktır. Ama Allaha şükür buradayız.

BUNLARDA KANITIDIR . Biraz uzun konuştum fakat bu tip kişileri forumda görmek üzücü .



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali_AsiranÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Karaman
Mesaj: 156
Ali_AsiranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 19:26
Konusmalarin tumunun neden resimlerini koymadin acaba merak ediyorum...

Hem tahsilatli kargonun tum masraflarini ben kabullenmisken sen neden kalkip bana kurnazlik yapma beni kandirmaya calisma gibi usluplerde bulunuyorsun. Sms leri silmeseydim seni yerine ben yayinlardim ama ne yazik ki sildim. Ben sozlerimin arkasindayim ki sen tahsilatli kargonun ne oldugunu bilmeyipde insanlara karsi bu tur usluplarda bulunuyorsan oda senin kisilgindir derim....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melankoliaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2012
İl: Bursa
Mesaj: 210
melankoliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 19:46
Boşverin arkadaşlar,telefonda veya sanalda anlaşmalarda kücük yanlış anlaşılmalar olur.böyle şeyleri dert etmeyin. Ben aydoğanı tanırım kötü niyeti yoktur onun, Saygılarımlaa ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali_AsiranÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Karaman
Mesaj: 156
Ali_AsiranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 19:56
Benim zaten kizdigim nokta arkadasin kisiligine degil. Sonuc itibari ile ben bi urun aliyorum. Pazarlikda yaparim. Ben internet uzerinden cok alisveris yaptim. Sukur kimseye birseyler kaptirmadim. Ama cok kaptiran taniyorum. Parayi yatirip da urunun eline gecmeyen bir cok tanidigim insan var. Kimseyede guvenmek zorundada degilim. Tahsilatli kargoyu arkadasa anlattim nasil oldugunu ve tum masraflarida ustlendim. Ama arkadas tahsilatli kargoyu bilmedigi icin resmen bana sen hirsizlik yapama calisiyorsun dercesine sozler ifade etti. Egerki tahsilatli kargoyu kabul etmiyorsan deki kardes bu yontem bana uymaz. Tamam deyip gecelim. Ama arkadas kalkmis sen hirsizlik kunarzlik yapmaya calisiyorsun demeye basladi. Kim olsa kizmaz bu kemlimeye. Su meseleye gelelim arkadasa ben dedim ki sms ile irtibat kuralim telefonumda sabahdan beri bir sorun var hoparlorden ses gelmiyor die belirttim. Sonra kalksin ne desin liseli cocuklar gibi msjlasiyoruz kontorun yoksa aliverim hem kontorun yok hemde urun almaya kalkiyotsun dedi. Ben yine kizip sen bezle dolasirken ben kontorle geziyordum dedim. Kimse kusura bakmasin. Bu sozler karsisinda baska ne denir bilmem yorum sizin. Smsleri sildim yine soyluyorum ben soyledigim her cumlenin arkasindayim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KAYS80Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2013
İl: Osmaniye
Mesaj: 41
KAYS80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2013 13:07
Ali bey öncelikle iki tarafta kendine göre haklı. Siz ürünü görmeden ödeme yapmam diyorsunuz, karşı taraftaki arkadaşta ürünün teslim alınmamasına karşı kargo parası ödemekten çekiniyor. Bu durum birçok hobici arkadaşın başına gelmiştir. Kapıda ödemeli olarak gönderilen ürünler teslim alınmamış, satıcı arkadaş gidiş - geliş ücretini kendi cebinden ödemek zorunda kalmıştır. Bu nedenle iki tarafta kendince haklıdır. Sitem ve şikayet gibi konulara gerek yoktur. Anlaşamadıysanız alışveriş yapmazsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali_AsiranÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Karaman
Mesaj: 156
Ali_AsiranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2013 13:23
[QUOTE=KAYS80] Ali bey öncelikle iki tarafta kendine göre haklı. Siz ürünü görmeden ödeme yapmam diyorsunuz, karşı taraftaki arkadaşta ürünün teslim alınmamasına karşı kargo parası ödemekten çekiniyor. Bu durum birçok hobici arkadaşın başına gelmiştir. Kapıda ödemeli olarak gönderilen ürünler teslim alınmamış, satıcı arkadaş gidiş - geliş ücretini kendi cebinden ödemek zorunda kalmıştır. Bu nedenle iki tarafta kendince haklıdır. Sitem ve şikayet gibi konulara gerek yoktur. Anlaşamadıysanız alışveriş yapmazsınız.[/QUOTE]



Ewet anlasilamadiysa alisveris yapilmaz haklisiniz. Ama hakatet edilmez edilemez haksizmiyim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir