SU PİRESİ ve ÜRETİMİ


SuLeYMaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 876
SuLeYMaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2007 20:11
Akvaryum meraklılarının en çok kullandığı canlı yemlerden bir tanesidir.İnce olan su pireleri akvaryum balıkları için çok uygundur.Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak ürerler.Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini akvaryumculardan satın almak mümkündür.Doğada gezmeye meraklı olan kişiler, ince gözenekli tül kepçeler ile kolayca toplayabilirler.Su pirelerinin balıklara yedirilmesinde özen gösterilecek bir konu, ölmüş ve kokmuş olanlarının balıklara verilmemesidir.Her ne kadar su piresi doğadan toplanabilirse de,mevsimi olmadığı zaman bunları bulmak imkansızdır.Bu yüzden su piresi üretmek isteyenler için kendi kullandığım yöntem hakkında bilgi vermek istiyorum...

Tabiki elimizde bir miktar su piresi olması ilk şartımızdır.Bunların üremetilmesi için birçok yöntem vardır.Fakat araştırdığım kadarıyla bunlar kafamı karıştırdı.Kimyasal formüller,suya karıştırılması gereken gübreler,topraklar vb.şeyler gözümü korkutmuştu.Elbetteki profesyonel anlamda işe yarar ve verimi benim anlatacağım yöntemden kat kat fazladır ama benim kullandığım yöntem de çok basit ve yeterlidir...
Balkonda uyguluyorum ; 10 litrelik bir kovadaki suyu 2-3 gün güneşte beklettim,su yeşillenmeye başladı..İçerisine supirelerini döktüm.Yem olarakta bir çay kaşığı kuru hamur mayası serpiştirdim...
Evet..Hepsi bu kadar..Bir hafta sonra bir sürü su piresi oldu.Hanım biraz kızıyor ama olsun.Koku vb.iğrenç durumlar söz konusu değil.Haftada bir kuru maya atıyorum.Su ilk önce bulanıyor,2 gün sonra berraklaşıyor ve ben hasat yapıyorum.Döngü bu şekilde..
Nasıl? Basit değil mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciklet-xÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 22
ciklet-xÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2007 20:30
Evet güzel bir iş.Bilmeyenleri aydınlattığınız için teşekkürler.Tek sorun supiresi bulmak geri kalan kolay.Yapan kişilerde bir süre sonra bırakıyor evde zor oluyor.Su presi bulursam denicem yeniden teşekkürler.
               Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sezer ÇınaroğluÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 732
Sezer ÇınaroğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2007 00:36
Süleyman Bey kovadaki su ne kadar dayanıyor en fazla? Paylaşım için çok teşekkürler. Ellerinize sağlık.
 
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuLeYMaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 876
SuLeYMaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2007 21:16
Kovadaki suyun bir dayanma ömrü yok. Zamanla buharlaşan suyun yerine dinlenmiş su ilave ediyorsunuz.
 
Maya ile başaramayan arkadaşlara yosun özlü yemleri tavsiye ederim. Bu yemleri yediklerini de gördüm ve böylede ürettim. Kovaya zaman zaman hava motoru ile hava verirseniz iyi olur. Üremeleri için uygun su sıcaklığı 20-22 derece arasıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sevko31Çevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2006
İl: Antalya
Mesaj: 1099
sevko31Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 19:49
Emeğinize sağlık. Harika bir çözüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2007 13:20

Arkadaşlar su piresi nereden bula biliriz ist avrupa.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lafayetteÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2952
lafayetteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2007 13:42
 Canlı satışı bölümünde ilanlarda kültür olarak satan arkadaşlar var.Onlardan temin edebilirsiniz.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet1525Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 257
mehmet1525Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 16:31
Bu yöntemi bu hafta bende deneyeceğim. Umarım sorun çıkmaz da yapabilirim. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etemÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2010
İl: Içel
Mesaj: 84
etemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2011 14:56
Emeğine sağlık.Çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkayErte16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2010
İl: Bursa
Mesaj: 292
BerkayErte16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2011 01:44
Abi pakmayanın hamur mayası denilen ürünü var onu kullanabilir miyim? Özen Günay2011-03-10 17:36:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

calvus1970Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 166
calvus1970Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2011 14:34
Aynı yöntemi kullanıyorum ama yemde ölçü kaçtımı allta ölüler birikiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abrasaxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 476
abrasaxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 22:58
hasat işlemini nasıl yapıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ayhanEGEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 118
ayhanEGEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 12:55
Öncelikle açmış olduğunuz bu faydalı konu için teşekkür ederim kendi adıma.Tanıdığım bir akvaryumcu 10 litrelik plastık bir kaba suyu doldurup dinlendirdikten sonra içine hava veriyor.Daha sonra içine hamur mayası ve güvercin tezeği ekliyor ve kendiliğinden su piresi oluşuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgacavdarÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 83
tolgacavdarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 09:29

"Kendiliğinden"...

Nası yani? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir