Su piresi üretimi


YASİN YILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 48
YASİN YILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 12:23
Arkadaşlar bi yerde okumuştum sizlerle paylaşmak istedim belki faydasını görürsünüz.
Herkese selamlar, uzun yıllar su piresi üreten biri olarak, bende bir şeyler paylaşmak istedim. Pire kültürü oluşturmak için yapılan işlemler hepsi doğru bunun için fazla söze gerek yok, sadece eklemek istediğim noktalar için buradayım. At gübresi ev ortamında iyi olmaz..

*Murat bey hava taşından bahsetmiş, ancak; buda çok iyi bir çözüm değil, su sirkülasyonu çok fazla olduğunda pirelerde ölümler başlıyor. ölü pire kalıntıları, kültürün çökmesine neden oluyor. Bunun en güzel yönü büyük tanklarda yapmaktır. Oksijen çok kısık şekilde olursa problem olmaz. ben kullanmıyorum, kullandığımda hep problem yaşamıştım.

*Düzenli olarak hasat yapmanızı öneririm.

*En önemli olan nokta pirelerin beslenmesidir. bu konuda, herkes aynı uygulamayı seçiyor. Ancak şuan size vereceğim bilgi çok basit herkesin AAaa diyeceği bir gıda olacak. Bu pireleri kıpkırmızı yapıyor vede ben hiç bir zaman hiç bir yem denemelerimle bunun kadar hızlı çoğaltan bir yemde görmedim.

Maya dozunu ayarlayamadığınızda kültürün çok çabuk çökmesine neden oluyor.
Su piresi aynen bir filtre gibidir. sudaki tüm algler bakteriler v.s. ne varsa bünyesine çeker. Ama bunları absorbe ederek temizlik yapar. bunu balıklarınıza verdiğinizde bir zararı olmaz. yanlız az önce dediğim püf nokta, ne varsa çekiyor peki biz pireyi burada iyi besler isek bunu yiyen balıkta bu besini direkt alacaktır. bomboş 2 - 3 günlük artemia larvası amino acidlerce hufa yağları v.s. fakirleriyor ise, bu pirelerde boş olduğunda besleyecek diye düşünülmesin. Zaten su piresinin en büyük özelliği, balıkları kızıştırmasıdır. Tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük etkisi var.
Japon balığı üretiminde haftasında yumurta alabilmenin tek yolu su piresidir. Başka türlü ymurtlatmak çok zordur. havuzlarda ben bu şekilde 10 günde bir yumurta alıyorum.
Spirulina mükemmel bir gıdadır pireler için ama maliyet için ne kadar doğru olur bilmiyorum. Gelelim bendeki formüle ;
Arkadaşlar en yakın bir markete gidip, MANTAR çorbası alacaksınız. Şaşırmayın hazır paket mantar çorbası alın, doz konusunda net bişey veremeyebilirim. bunu tank boyutundaki gelişime göre siz ayarlayacaksınız. 200 litre tanka 2 çay kaşığı suda eritip tanka boşaltın. Sonraları dozunu siz fazlalaştırır yada düşürürsünüz. Çok besleyici olmasaydı bu kadar hızlı çoğalmaz vede kan gibi kırmızı renk almazlardı. Birde en iyi besin gıdası olarak 2. şıkta bildiğiniz hayvan kanıdır. buna herkesin cesaret edeceğini tahmin etmiyorum. Ancak
piyasadaki en etkili pire gıdası bu ikisidr..
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... Alıntıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

poseidonnnÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 354
poseidonnnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 13:24
Teşekkür ederiz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

olciÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 276
olciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 16:43
Mantar çorbası derken, kremalı mantar çorbaları var onlardan mı bahsediyorsunuz?
Hayvan kanı derken; tavuk kanı mesela nasıl uygulanabilinir ki? bu konuda tecrübe edinen var mı ? ne kadar kan koyabiliriz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YASİN YILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 48
YASİN YILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 10:41
Arkadaşlar kuru mayayı suda eritin 1 çay kaşığı verin yada spirulunayı toz haline getirip verin fazla yem yemiyorlar aksine yeşil su ile besleniyorlar,tecrübe ediniyorum yavaş yavaş üretime devam:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir