Su piresi üretimi 2 aylık


furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2012 11:27
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Satışa yeni başlamışsın heralde geri bildirimin 0 daha. [/QUOTE]


Evet abi yeni başladım hayırlısı bakalım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2012 16:39


işte yeni resimler:

bu şişelerde kültürüm hiç çökme yaşamıyor,bolca yeşil su mevcut ve her hafta burdan 500-600 adet garanti damızlık pire çıkarıyorum.



Bidondaki binlerce damızlık pirem geçenlerde sıcaktan çökmüştü,gölgeye alıp tekrar pire aşıladım eski formunu yakalamış gibi,strafordaki pirelere dicek bişey yok zaten onlar görevini yapıyor :) 
bu arada 1 aydır pirelere hiç birşey vermiyorum.


Saklama kabına aşıladığım yeni pireler.


Bidondaki pireler.


Her türlü sorunuzu cevaplıyabilirim arkadaşlar,ben cevaplayamasam bile diğer pireyle uğraşan abilerim cevaplar,başka konular açmaya gerek yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2012 19:15

Furkancım tebrik ederim bayağı profesyonelleşmissin sen bu konuda ben de bildiğin senden aldığım su pirelerini 20 litrelik kovaya ve 96 litrelik akvaryuma koydum.Yani ikiye ayırdım.Kovadakiler hemen ertesi gün öldü,96 litrelik akvaryumdakiler de bayağı tökezledikten sonra şu sıralar çoğalmaya başladı.Ve ben de senin gibi hiç birşey vermiyorum.İyi mi ediyoruz kötü mü ediyoruz bilmiyorum ama benim pireler bayağı saydam.İçleri görünüyor.Normalde sağlıklı su piresi pespembe olur.Yani öyle olması lazım.Bu da beslenmeyle oluyor tabi.Kaç zamandır üşeniyorum eczaneye gidip spiriluna alacam ama bakalım belki pazartesi alırım.Neyse başarılarının devamını dilerim.sevgiler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2012 20:27
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]

Furkancım tebrik ederim bayağı profesyonelleşmissin sen bu konuda ben de bildiğin senden aldığım su pirelerini 20 litrelik kovaya ve 96 litrelik akvaryuma koydum.Yani ikiye ayırdım.Kovadakiler hemen ertesi gün öldü,96 litrelik akvaryumdakiler de bayağı tökezledikten sonra şu sıralar çoğalmaya başladı.Ve ben de senin gibi hiç birşey vermiyorum.İyi mi ediyoruz kötü mü ediyoruz bilmiyorum ama benim pireler bayağı saydam.İçleri görünüyor.Normalde sağlıklı su piresi pespembe olur.Yani öyle olması lazım.Bu da beslenmeyle oluyor tabi.Kaç zamandır üşeniyorum eczaneye gidip spiriluna alacam ama bakalım belki pazartesi alırım.Neyse başarılarının devamını dilerim.sevgiler...

[/QUOTE]

Abi sağlıklı olmasıyla alakası yok pespembe olmasının.Pireler bildiğimiz gibi suyu süzerek beslenir.Pire berrak suyu süzer normal olarak içi su rengi olur bu da dıştan saydam imiş gibi gözükür.Spiruluna verdiğim pirelerde yeşildi :)

O pespembe olayı genelde havuç suyu verildiğinde oluyor.Pireler ürüyor ve yaşamlarını sürdürüyorsa sağlıklıdır.Diğeler sorular için her zaman ö.m atabilirsin abi başarılar :)
furkan82012-06-23 20:27:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuPiresiAtakanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2012
İl: Bursa
Mesaj: 90
SuPiresiAtakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 19:39
Su piresinde genelde her agızdan bir ses çıkar fakat yapılması gerekenler çok basittir : Üreyebilecekleri geniş bir alan ; dinlenmiş su (yagmur suyu olursa enfes olur) ; ve haftada bir kez spırulna ile yemleme ... OLay bundan ibaret

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 22:57
[QUOTE=SuPiresiAtakan]Su piresinde genelde her agızdan bir ses çıkar fakat yapılması gerekenler çok basittir : Üreyebilecekleri geniş bir alan ; dinlenmiş su (yagmur suyu olursa enfes olur) ; ve haftada bir kez spırulna ile yemleme ... OLay bundan ibaret[/QUOTE]

Evet olay bundan ibaret,fakat bazen bunlarda işe yaramıyor ki forumda o kadar konu açılıyor.Bizde onun için burada kendi deneyimlerimizi aktarıyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 23:45
Su piresiyle ilgili sorusu olan varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım,sorularınızı sorabilirsiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2012 22:07

Yeni 80 ltlik plastiğe kültür aşılarken :)






furkan82012-07-07 22:09:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2012 19:57
Son günlerde popüler olan canlı yem su piresi sanırm bunda hemfikiriz :)

bende konuyu güncellemek istedim,teker teker konu açmak yerine sorunuzu yorum olarak yazarsanız cevaplamaya çalışırım

Su pireleriyle ilgilenemediğimden çoğu kültür çöktü ve 3 kaba kadar düştüm.

20 lt
40 lt
50 lt

Fotoğraf makinesinden dolayı su piresini odak noktası yapamıyorum
Ben sularını çektim içinde ne kadar su piresi olduğunu siz düşünün artık ben sayamıyorum :)

Ayrıca vitamin deposu olarak kendi ürettiğim bu su pirelerini tek geçerim :) forumda da ilk 3'e girer

her türlü meyve sebze ve spirulunayla besleniyorlar balıklarınız yerinde duramıyor :)






furkan82012-09-14 19:59:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2012 12:51
Dün yaptığım ölçümler sonucunda suyun sıcaklığı 12 derece çıktı,

Azalma yok üreme var durmak yok üretmeye devam :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grslnnrÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 59
grslnnrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 22:14
Maşallah çok güzeller ancak sormak istediğim birşey var ne tür bir elekten geçiriyorsun ? bende ne zamandır bakıyorum, ancak ayıramadığım için irili ufaklı partiler halinde verebiliyorum buda bir sonra ki parti için epey beklememi gerektiriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2012 20:43
Arkadaşlar konuyu güncel tutalım su piresi yetiştirmek isteyenler yararlansın,yarın yeni fotoğraflarla konuyu güncellemeye devam edeceğim...

Soğuk etki etmiyor,durmak yok üretmeye devam :)

Diğer pireleri bilmem ama benimkiler şu ana kadar -1 dereceye kadar gördü en sıcak olarakta +50 dereceyi gördü.Sanırım yeni nesiller o soğuk veya sıcağa adapte olarak yetişiyor.
furkan82012-12-11 20:44:33

Konuyu en son 3 ay önce fotoğrafla güncellemiştim,

Fotoğraf makinesinde su piresini odak noktası yapamadığım için size sadece yaşam ortamlarını gösterme şansım olacak,sorularınızı bu başlık altında sorabilirsiniz;







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetkyrrÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 212
mehmetkyrrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 17:15
Maşallah son durum nedir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2013 00:38
[QUOTE=mehmetkyrr]Maşallah son durum nedir[/QUOTE]

Son durum hava sıcaklığının hafta sonu 10 derece düşeceği yönündeydi fakat meteoroloji yanıldı :)


Straforların içindeki tüm pireleri bir kaba aldım ve straforları boşaltdım ve güzelcee naylon kapladım,buna gerek vardı çünkü dibi çok pisti ve artık pireleri zar zor yakalıyordum.Naylonla kapladıktan sonra suyu doldurdum ve pireleri salıverdim içine şuan bir sorun yok güzelce üremeye devam :)



furkan82013-01-06 00:39:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir