su değişiminde karbon filtre kullanmak


harmancı73Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2014
İl: Konya
Mesaj: 20
harmancı73Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 16:13
Merhaba arkadaşlar,akvaryumda sürekli  yapılan su değişimleri için tavsiye edilen husus;suyun dinlenmesi maksat klorun uçması değilmidir?Büyük akvaryumlarda mesala 500 lt olsun.Haftalık su değişimi yapacaksın %20 olsun 100 litre su yapar.Şimdi bu 100 litre suyu bekletmek biraz külfetli.Acaba su değişimi yapacak olduğumuz evdeki şebeke musluğuna karbon filtresi taksak  çözüm olurmu.Bu şekilde sök tak yapılabilen karbon filtreleri varmıdır piyasada.Böyle bir şey yaptığımız zaman Karbon filtresi  acaba diğer faydalı ve gerekli olan mineralleride tutar mı,şayet tutacak olur ise o zaman klor proplemini çözelim derken  bir taraftanda sakıncalı bir iş mi yapmış oluruz ne dersiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 16:25
Suyu dinlendirirken bir diğer maksat da sıcaklığın ani düşüşünü engellemek. Onun dışında fikriniz gayet makul ve kullanılan bir yöntem.

Forumda satan bir arkadaş var. Tek housing ile karbon filtre. Ama debi ayarı olmadıktan sonra ben tam etkin olabileceğini sanmıyorum. 

Eğer imkanınız varsa 3'lü filtre diye satılan 5 micron sediment-blok karbon-1 micron sediment şeklinde bir filtrasyon yaparsanız ve debiyi makul bir şekilde ayarlarsanız ben çeşme suyunda yaşayabilen canlılar için direkt su değişimi yapılabileceğini düşünüyorum.

Tak çıkart yerine de musluk ucuna geçirilen bir hortum ile 2'lü filtreyi araya bağlayarak sonuç alınabilir. Suyun sıcaklığını iyi ayarlamalısınız yalnız çeşme suyunuz soğuk gelir, kombi/şofben varsa suyu akvaryum suyu ile aynı ısıya getirip hortumun çıkışını direkt olarak akvaryuma verebilirsiniz.

En önemli nokta karbonun saatte kaç litre filtrelediğine dikkat etmek. Çünkü debi yüksek olursa (musluğu sonuna kadar açarsanız) kimyasal arıtma için su yeterli süre karbon filtre ile temas etmeyebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselSunarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 559
GokselSunarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 16:41
Özgür beyin bahsettiği 3 lü filitrenin girişine
http://evsuaritma.com/flow-akis-kisitlayici.html
akış kısıtlayıcı takarsanız su değişimi için gerekli filitreyi elde etmiş olursunuz .

Boş inline (hortum arasına) housing alıp içine ekstra karbon , zeolit , kedi kumu vs de doldurabilirsiniz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir