Su Bulanıklığı ve Lepisteslerde Kararma


teatimeÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2008
İl: Usak
Mesaj: 160
teatimeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 00:39
Merhabalar;
Ben bir kaç gün önce 70cm'lik akvaryum alıp onu kurdum. İlk olarak zemine siyah hagen kum tarzı kum kapladım. Ondan sonra akvaryumu doldurup bakteri kazanması için bir gün bekledim. Bu süreçte etçil yem serpiştirdim biraz ve eski çalışmayan filtrem ile bakteri döngüsü yaratmaya çalıştım. 1 gün sonra için 4 lepistes ve 2 çöpçü ekledim. Ayrıca akvaryumda bir adet elodea ve 1 adet saz ekledim. Filtremin çalışmadığını fark ettikten sonra filtremi değiştirdim. Bu süreçte eski filtrem kireç tutmuştur diye bir kaç damla ile porçöz ile yıkamıştım. Akvaryumumda herhangi bir aydınlatma yok.
Şimdi sorunum ise geldiğinde çok canlı olan hayvanlar şimdi halsizleşti. Akvaryumda bulanıklaştı. Dişi lepisteslerimde ise  kuyruk kısmında siyahlık var. Sizce durum ne olabilir. ?
Ben akvaryumun bakteri döngüsü kazanmaya başladığını, ayrıca aydınlatmadan ötürü bitkilerin zarar görüp suyu bulanıklaştırmaya çalıştığını düşünüyorum. 
Bu duruma nasıl müdahele edebilirim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 00:52
Merhaba.
Bir günlük bir süreç içerisinde bakteri kültürü yeterli düzeye ulaşamayacaktır. Boş halde çalıştırma süreci 5-7 gün kadar tutmanız gerekirdi.
Eski çalışmayan filtre ile bakteri kültürünü nasıl oluşturmaya çalıştınız onu anlamadım.
Porçöz sonrası iyi şekilde dezenfekte etmişsinizdir diye tahmin ediyorum.
Şimdi bulanıklaşmanın bakteri kültürü oturmadığı için oluştuğunu ve bazı müdahalelerde bulunulmazsa balıkların durumunun daha da kötüye gideceği kanaatindeyim.
İmkanınız varsa uygun bir akvaryumdan su alıp kendi akvaryumunuza bakteri aşılaması yapabilir, süreci hızlandırabilirsiniz.
Hazır bakteri kültürleri de satılmakta yalnız ben canlı olan bir akvaryuma böyle bir hazır bakteri kültürü kullanılabilir mi bundan emin değilim o yüzden biraz araştırmanız iyi olur.

Beğenenler: [T]166660,370Z[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teatimeÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2008
İl: Usak
Mesaj: 160
teatimeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 01:08
Motor çalışıyor diye taktım fakat ilginçtir motor ne su çekiyordu ne de üflüyordu.
Tabi ki porçöz sonrası iyi dezenfekte ettim. Zaten bir kaç damla damlatmıştım. Onu da iyi bir şekilde temizlediğimi düşünüyorum.
Yarın balıklar daha da kötü olmazsa ya dedğiniz gibi uygun akvaryumdan su alacağım. Yada hazır bakteri ilaçlarını eklemeyi düşünüyorum.
Umarım balıklara bir şey olmaz da bir daha böyle bir hayata düşmem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir