SP yavruları hakkında ipucları


interdizaynÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
Mesaj: 8
interdizaynÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2008 21:22

Merhaba arkadaşlar. Sarı prensesimden 1 hafta önce kusturarak yavru aldım ilk defa. Çıktıklarında keseleri daha kaybolmamıştı. Ama 2 gündür kese falan kalmadı. Bu ilk deneyimim ve kafama takılan birkaç soru var. Çok araştırdım internette ama şöyle derli toplu bir bilgi bulamadım. Bu başlığa soruları cevaplarsanız sanırım herkes de bundan memnuniyetle faydalanacaktır.

Şimdi gelelim sorularıma:
1- Ne ile beslemem gerekir? Özellikle piyasadaki yemlerle değil de evdeki sebzelerle beslemek istiyorum ben. Sadece sebzelerle beslenirlermi? bir sakıncası olurmu? Olmazsa hanfgi sebzeleri vermeliyim?
 
2- Ne sıklıkta ve ne kadar yem vermeliyim? ( 35 tane yavrum var )
 
3- Bir sarı prensesimin daha ağzında yavru var. O da 1 2 haftaya yavrularını çıkartır. O yavruları eski yavruların yanına ayırmak sakıncalı olurmu?
 
4- Yavru veren SP nin rengi açıldı biraz. Yani beyazladı. Bu bir sorunmu? Ona nasıl bir bakım uygulamalıyım. Yine sebze daha faydalı olur gibi geliyor bana. Hazır yem çok kullanmak istemiyorum. Doğal besinler nedense çok daha iyi olur gibime geliyor...
 
Biraz uzun oldu sanırım ama tecrübeli ve bilgili arkadaşlar zaman ayırıp cevaplar ve yardımcı olursa çok sevinirim...
 
Ha bir de, okuduğum kadarıyla sebzeleri haşlayıp verin deniliyor. Peki kaynatılan sebzelerin vitaminleri gitmiyormu? Olduğu gibi ufalayarak vermek daha iyi olmazmı?
interdizayn2008-03-06 21:29:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MERT MURATÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2007
İl: Samsun
Mesaj: 1377
MERT MURATÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2008 21:28
Yavru balıklarınıza en güçlü yem artemia dır .Yanlız çıkartmak biraz zordur.Ama yine kaliteli yemleri ezerek verebilirsiniz.Çünkü içinde yararlı besinler mevcuttur.Yeni yavruları eskilerinin yanına koybilirsiniz bir sakıncası yok.Yeni doğum yapmış anneyi yavrulukta biraz ayrı beslerseniz formunu tekrar yakalar.Sarı prenseslerinize 15 günde bir kaynatılmış ıspanak verebilirsiniz.Bu hem sindirim sistemini düzelticek hemde renklere parlaklık verecektir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir