Sp ve Yunus yavrularım geliyor


nefretnetÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 98
nefretnetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2013 12:45
Merhaba arkadaşlar, üç gün önce sarı prenseslerimi çiftleşirken yakaladım :)
bu ikinci yavru alışım olucak ilk seferde sadece birini canlı olarak yaşatabildim ve büyütüyorum onu şuanda.
Sorun şu ki bu ikincide aynı hataları yapıp yavru kaybı yaşamak istemiyorum buraya hem hatalarımı hemde yapmayı düşündüklerimi yazıp tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını ve yapmam gerekenleri söylemesini rica edicem.

Ana akvaryumumda sp ve yunuslar bir arada yaşamakta yunusları yavru alıp büyüttüm ve bu sabah uyandığımda artık onların büyümüş ve çiftleşme zamanının gelmiş olduğunu gördüğümde şaşırdım hala benim gözümde ufaktılar çünki,şansmıdır yada aldığım arkadaş bilerek mi verdi bilgim yok ama bir adet erkeğim ve 4 dişi yunusumun olduğunu sanıyorum dişler ufak renkleri biraz açık erkek bariz belli zaten :)
neyse ilk olduğu için baya bi yumurta kaybı yaşandı sarıprensesler yumurtaya doydu kısacası ama ben bunları yazarken hala devam da ediyorlar :)
ağzına alabildiği kadarını alıyor yunusum ve diğer balıkların bakışları beklentileri altında ilk kez...

Buna karşılık sarıprensesimin ağzı tıkabasa dolu yumurtayla )
şimdi elimde iki farklı tür dişi ağzı dolu olarak mevcut
sarı prenseslerim yunuslarımdan daha fazla büyük ve kovalama bu yönde fazla.

-yapmak istediğim ufak bir akvayumum var 40-50 lt civarında onu hemen kurup ısıtıcı bu sıcakta ıhtiyac varmı bilmiyorum ama,filtre iç filtre kullanıcam filtrenin giriş kısmına bayan çorabı ile yavru kaçışını engelleyici bir ağ örmek istiyorum ileriye yönelik bir çalışma bu şuanda, bunları yapmadan o akvaryumuda cam ile ikiye böleceğim ki iki dişiyi ayrı tutabilelim
ve akvaryumda yavruları salmasını beklicem.

daha öncede aldığımda dişi kendi salmıştı yavruları herşeyin doğal olması taraftarıyım herzaman
fakat anneyi daha sonra kaybetmiştim toparlayamadı kendini galiba

yine aynı şeyin olmasını istemiyorum yavruları saldıktan sonra anneleri nekadar sürede yavrulardan ayırmalıyım?

yada yanlarında durması sağlıklı mı daha önce yer diyenler olduğu için ayırmıştım pişman oldum ayırmadan önce gözlemlediğimde yavrular annenin ağzına giriyor çıkıyor yani mutlulardı :) 

hiç yem yemiyecekleri için  ikisini ayırmadan tutmalımıyım yerlermi yavruları kusma olabilir mi aklımda büssürü soru var ama dedğim gibi yapmak mantıklı olacak sanırım ikiye bölüğ ikisini ayrı ayrı orada kendi hallerine brakıp yavruların gelişmini ve annenin onları bırakmasını beklemek iyi olacak sanırım.

- Bir sorumda aydınlatma nasıl olmalı acaba  fazla mı az mı orta mı çok fazla ihtiyaçları olmıyacak sanırım aydınlatmaya ama.

- bir sorumda  o akvaryumda kum var kumu boşaltmayı düşünüyorum temizlik ve dip çikimi olmıyacak çünki sadece iç filtre olacak sizce kum dursun mmu yoksa çıkarmalımıyım.

yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

paoniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 433
paoniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2013 14:47
Öncelikle ağzı dolu olan dişiler inşallah kazasız yavruları kusarlar umarım.
Sorularınıza gelecek olursak bencede dediğiniz gibi bir akvaeyumu ikiy bölüp dişileri o şekilde koymalısınız. Yeriniz varsa ayrı ayrı 2 akvaryum daha iyi olur.
Akvaryumdaki kum dip çekimi yapılmayacaksa kesinlikle durmalı.
Yavruları tam manasıyla saldıktan 1 gün sonra ayırabilirsiniz. Dediğiniz gibi yavrular annenin ağzına girip çıkıyorsa daha dursunlar fakat anne ve yavrular artık ayrı köşelerde duruyorlarsa anne yavruları ağzına almıyorsa ertesi günü ayırın.
Aydınlatma dişileri koyacağınız akvaryuma olmasa da olur.
Sağlıklı balıklar dilerim.
Ekleme: Yunus dişileri oldukça zor yavru tutar özellikle ilk batımlarda yavru alamayabilirsiniz.
paoni2013-07-01 14:48:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nefretnetÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 98
nefretnetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2013 14:59
Çok teşekkürler bakalım nasıl olacak ilk kez  yaptığı belliydi zaten yunusun görmeniz lazımdı yumurtaları ne yapacağını şaşırdı baya bir yumurta kayıp verdi bu arada erkek bile yumurta yerken gördüm ilginç doğru.
ama dediğiniz gibi yapacağım bölüyorum şimdi mecvut ikinci akvaryuma yerim yok ne yazık ki :(


Şuanda  balıklarım yeni yerinde bölmeli yavru akvaryumunda herkes yerini almış durumda ısıtıcısı ufak filtresi ve hava motoruyla bölümlendirilmiş durumda suyun bir kısmı çeşmeden  diğer tamamı ana akvaryumdan alınmıştır ve balıklar aktarılmıştır bir süre filtre çalıştırılıp,şuanda aşırı yanlış bir durumun olduğunu gözlemlemiş değilim sadece sp aşırı derecede yukarı aşağıya yüzmekte sanki çıkmak için uğraşıyor arada bir bunu yunusunda yaptığını gördüm bakalım ne olacak.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nefretnetÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 98
nefretnetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 01:08
Bugun yavru akvaryumuma baktigimda kucuk keseli yunuslae yuzmekte on adet belki sayamadim  mukemmel bir goruntu tabi daha cok ufaklar ama disari cikmislar sanirim benden urktu ve anne hemen agzina tekrar hepsini topladi sanki çağırıyor gibi yavrucaklar agzina dolustu annenin.
Pipo filtre aldim akvaryum iki bolmede bir bolmede hava tasi diger kisimda pipo filtre devrede kisik seviyede calismakta hava motorum sanmiyorum filtrasyon kaliteli olsun ama onemli olan suanda suyun havalandirilmasi sanirim simdi sormak istedgim sey yemleme yapmalimiyim.anne ac yavrulara zarar vermesinden korkuyorum bor yandanda dogallik pesindeyim ama bu ikiye boldugum ufak akvaryumda ve sagdan soldan yapak kopurcuklerle dogallik pek plmuyor korkup agzindan cikarmiyor ama yem yigecegini en azindan ben bakmadigim zaman yavrular cikmisken o yemleri yigecegini sanarak yarin uc yada bea adetle sinirli yem aticam sari prenses agzi hinca hinc dolu yunus erken davrandi ilginc ilk yavru alisi ve gayet basarili bu anneyi kaybetmek istemem:((( cok konustum galiba heycandan tesekkurler herkese yorum yapan okuyan arkadaslara herkese tesekkurler simdiden.


herkesin yorum ve önerilerini duymak isterim.Yavruları kaybetmemek adına neler yapabilirim?
Yavruları dışarıda gördüğümde hemen normalden fazla yemleme yapıyorum anne yemleri yedi bilmiyorum doğrumu yavrularını ağzında tutmakta zamanla dışarıya salmakta yavrularını yani tam karşısındaki camın karşısında ki sarı prenses ise hala ağzında yavrular.
merak ettiğim konu ne zaman anneyi ayırmalıyım ve nasıl?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir